Lahjoitusten vastaanotto ruuhkautui Karkussa

Sastamalan seurakunnan Karkun turvapaikanhakijoille järjestämä avustuskeräys on yllättänyt järjestäjät. Tavaraa on tullut niin paljon, että lahjoittajia on jouduttu käännyttämään ovelta.

”Olen pahoillani, että näin on päässyt käymään. Lahjoituksia on nyt niin paljon, että emme pysty pitämään suunniteltua keräyspäivää 5. tammikuuta. Se siis perutaan. Saamme tavaraa eteenpäin vasta jossain kohtaa ensi vuotta”, kertoo keräyksen organisoinnista vastaava Helvi Toivola.

”Tilanne on harmillinen, sillä ihmiset ovat nähneet paljon vaivaa. Uusia turvapaikanhakijoita tulee jälleen alkuvuodesta, jolloin nyt varastossa olevaa vaatetta saadaan eteenpäin ja sen myötä tilaa uusille lahjoituksille. Suuri kiitos jo tähän mennessä keräykseen osallistuneille.”

  • Nimetön

    Tarvittaessa Huittisiin saa tuoda nuorten miesten vaatteita,kenkiä ja harrastusvälineitä.

  • Nimetön

    Siellä karkussakin taidetaan tarvita nuorten miesten muotivaatteita. Todella ikävää kun on paljon suomalaisia joille kelpaisi ei niin viimeisen muodin mukaiset vaatteet mutta eipä niitä heille tarjota. Pihlajalinna voi vaikka ostaa vaatteita kun valtiovalta korvaa kaikki kulut.

  • Einari

    Sitten voin harkita auttamista kun Suomeen tulee oikeasti hädänalaisia eikä näitä hyvin ravittuja, varakkaita irakilaismiehiä

    • Nimetön

      Montakos irakilaista tunnet henkilökohtaisesti, että pystyt arvostelemaan, vai oletko juorujen levittäjien varassa?

      • Nimetön

        Montakos irakilaista itse tunnet ja olet täysin varma että heidän henkeään on kotimaassaan uhattu,vai oletko kukkahattu suvakki?.

      • Nimetön

        Suosittelen, että sinä ja muut uutta pelkäävät, metsätöllin rauhaan sulkeutuneet tutustuisitte nyky-Suomen todellisuuteen. Nuoret ovat jo kielitaitoisina netinkäyttäjinä eurooppalaistuneet, elleivät maapalloistuneet, monen puolisokin on ja vielä useamman tulee olemaan ulkomaalainen. Kun nyt suoraan kysyit, tunnenko henkilökohtaisesti irakilaisia, niin vastaan, että kyllä tunnen useitakin työn kautta. Yhden irakilaisen tunnen oikein hyvin, työkaveri ja perhetuttu. Tuli vuosia sitten yhdeksänvuotiaana pakolaisena, opiskeli insinööriksi ja on elänyt työllään ja maksanut veroja vuosien ajan. Erittäin epäsuomalainen Suomen kansalainen, kohtelias, huomaavainen, avoin, positiivinen ja raitis. Ei ihme, että peräkamarinpojat pelkäävät haaveittensa naisten puolesta, naisten, joille maaseudun perusjuntit eivät edes kelpaa. Näille suomiriipuksen kantajille jää vain oluen ja pikaruoan pöhöttämät jämät.

  • Katariina

    Voisiko joku taho ajatella että pistettäis pystyyn keräys, jotta kantasuomalaiset saisivat kodin, ruokaa ja vaatteita? Ihmettelen miksi rummutetaan näitä pakolaisia, vaikka oma kansa on jumissa. Onko vika mediaseksikkyydessä vai helvetti missä, kun muut menee oman kansanedelle.

    • Nimetön

      Kyllä se Katariina taitaa olla niin ettei kantasuomalaiset taida uhassa että henki lähtee sotatoimista johtuen. Nämä ihmiset ovat kotimaassaan suuressa vaarassa tulla tapetuksi. Vielä eivät ehkä nälkään ole kuolemassa ennenpitkää sekin heidän kotimaassaan on edessä.
      Se on kyllä totta että vain varakkaimat ja toimeliaimmat kykenevät maasta poistumaan. Heidän mahdollinen varallisuuten muuttuu tuossa asiassa käyttökelvottomaksi ulkomailla.
      Suomalaisilla on toimiva sosiaaliturva ja suku täällä.

  • Nimetön

    Ei tulisi mielenkään auttaa näitä ´´pakolaisia´´ millään tavalla.

    • Ulla Uneksija

      No ei todellakaan. Esittelevät facopookissa matkojaan, merkkivaatteitaan ja komeita asuntojaan. Harmi vaan, etta Mustanki piti myydä ennen tänne tuloo =))))

      • Nimetön

        ”Esittelevät facopookissa matkojaan, merkkivaatteitaan ja komeita asuntojaan”

        Noinhan meikäläisetkin köyhät tekee. Ja toiset köyhät kadehtii.

  • Nimetön

    Lehdistö saisi lopettaa jatkuvan pakolaisista uutisoinnin. Eikö tässä Suomen maassa olisi omien asioiden kuntoon laittamisesta uutisoitavaa ihan tarpeeksi. Ärsytyskynnys on melkein ylittynyt tuosta vouhkaamisesta. Sitä paitsi ”nooan arkin” pitäisi olla lastattuna niin, että kutakin maahanmuuttajamiestä kohden otettaisiin ainakin kaksi nuorta naimatonta naista omasta maasta mukaan. Vältyttäisiin lukemasta ikäviä uutisia päällekarkauksista.

    • Nimetön

      Ei helvetti, onks suomalaisten miesten itsearvostus ja itsetunto näin alhasella tasolla.

      • Nimetön

        Suurin osa suomalaisista miehistä on enemmän tai vähemmän alkoholisoituneita. Tämä todistaa sen, että ei se itsetunto kovin korkealla heillä ole.

      • Nimetön

        Kyllä helvetti,te suvakkinaiset olette meidän maahan polkeneet,seuraa lehtiä niin tiedät.

  • Black Horse

    seye sanille pitäisi löytää puhtaat kalsarit.Vanhat tahriintuivat työleirillä.

  • Nimetön

    Missä ovat nykyisin ne henkisesti vahvat miehet, kun kaikenlaisia heiveröisiä vain tuntuu olevan ?? Kasvakaa miehiksi niin fyysisesti kuin henkisesti niin uskon, että menestytte paremmin eikä Teidän tarvitse aina valittaa…..

    • Nimetön

      Ompa hyvin asenteellinen ja outo käsitys tällä kirjoittajalla. Eihän tuosta oikein edes mitään tolkkuakaan saa. Kovin valittaja koko keskustelussa onkin juuri hän. Valittaa, että muut valittavat… ja valittaa valittamasta päästyääkin. ”Fyysisesti kuin henkisestikin”… kertoo hän. Lienee paras tarkastella omaa fyysistä ja henkistä tilaansa- kirjoituksista päätellen. Vahvuus on tietoa, tiedostamista, asioihin perehtymistä, TIETOA. Ei omia mielipiteitä, vaan oikeaa faktatietoa. Löyhiä mielipiteitähän meillä on kaikilla, mutta se ei ole koskaan totuutta – ei sinne päinkään.

      • Nimetön

        23.47 Tarkoitan sitä, että esimerkiksi naiset kouluttautuvat vielä uuteen ammattiin vaikka 40-50 vuoden iässä, mutta miehistä ei tähän läheskään aina ole. Tämä on sitä henkistä vahvuutta mitä nyt näinä vaikeina aikoina tarvittaisiin.
        Tämä tietoni perustuu kyllä faktaan sikäli, että eräs kokenut lääkäri (mies) sanoi, että miehiä ei kannata juurikaan uuteen ammattiin yli 50- vuotiaana kouluttaa, kun heistä ei siihen ole, mutta naisista on.

    • Nimetön

      ”Eräs kokenut lääkäri” ei ole faktaa. Vain ”heitto” muiden samanlaisten väittämien kanssa.

    • Nimetön

      Tuon ikäisten uudelleenkoulutus ei liene taloudellisesti kannattavaa? Ja sitäpaitsi, tämä keskustelu ei mielestäni kuulu tähän alkuperäiseen aiheeseen, ainakaan näin nuoren naisen näkökulmasta.

      • Nimetön

        Kyllä uudelleen koulutus on kannattavaa. Omasta kokemuksestani sen tiedän. Koulutin itseni vielä ikäihmisenä (50 v) uuteen ammattiin, muuten olisin jäänyt ilman töitä.

    • Nimetön

      Ei sinun tarvitsekaan, ei sitä kukaan vaadi. Mutta älä ryhdy laittomiin toimiin pakolaisia kohtaan ja anna muiden olla toista mieltä.

Kommentointi ei ole käytössä.