Lukija kysyy: Mikä on Kiikan ja Keikyän uimahallien todellinen kunto?

Alueviestin lukija valittelee, ettei Sastamalan uimahallien kunnosta ole saatavilla tarkkaa tietoa.

”Olen kuullut monta kertaa sanottavan, että hallit ovat tulleet tiensä päähän. Kukaan ei koskaan perustele näkemystään. Käyn usein Kiikassa uimassa, ja minusta siellä on ihan hyvä polskia. Voisiko joku kertoa minulle, mikä hallien todellinen kunto nyt on?”

A-Insinöörien vuonna 2016 tekemän kuntotutkimuksen perusteella Kiikan hallin rakenteet, pinnoitteet, koneet ja laitteet, valaistus sekä sähkölaitteet ovat käyttöikänsä lopussa.

Tutkimuksen mukaan vuonna 1968 rakennettu uimahalli on välittömän peruskorjauksen tarpeessa. Kiikan uimahalli ei vastaa enää tämän päivän vaatimuksia olosuhteiden, turvallisuuden ja saavutettavuuden osalta.  Liikuntarajoitteisten pääsy uimahalliin on lähes mahdotonta.

Samansuuntaisia ovat lausunnot Keikyän uimahallista. Se on valmistunut 1970 eikä hallia ole peruskorjattu.

Kiikan ja Keikyän hallien korjaustarpeista voi lukea lisää Sastamalan kaupungin liikuntapaikkaselvityksestä sivulta 11 alkaen. Selvityksessä on käsitelty myös korjausten kustannuksia.

62 vastausta artikkeliin “Lukija kysyy: Mikä on Kiikan ja Keikyän uimahallien todellinen kunto?”

 1. On se hyvä halli

  Vanhassa vara parempi, on kestänyt 50 vuotta menee vielä toiset 50 vuotta kun vähän tehdään remonttia ja halli on hyvällä paikalla vaikka vammalasta hurauttaa autolla tai sitten ihan vaan kävellen jos ei satu autoa olemaan.

 2. Nimetön

  Käyttöiän lopussa olevien koneiden ym. takia veden laatu ei ole kuin välttävällä – epäterveellisellä – tasolla.

  • Nimetön

   varmaan mäxän kirjotus nimettömänä kun oli moinen aivotus jossa ei ole järkee!

  • hölkynkölkyn

   Kobolttianalyysin dispenssio-osmoosi referoi suoraan kloori-imitaattoreiden nousuun. Reaktion kausaalinen toteuma eskaloituu aikavälillä 2017-2018. Korporoitumisen välttämisen todennäköisyys on 20.3 olianteria.

   Kiikan uimahallin kuntoraportti selkosuomella

  • Nimetön

   Sitä samaa propagandaa se on mitä ne suoltaa suu suurella koko ajan.

 3. mäxä

  Kyllä minä kirjoitan kaikki tän nimimerkin takaa. Olisi kiva jos tekin voisitte tehdä samoin. Olisi helpompi vastailla… Mutta asiaan, eikö tuo rehellisyyden nimissä ole jo epätoivoista? Jos ammattilaiset ovat tuominneet nuo hallit alimpaan h****ttiin, niin miksi ihmeessä siitäkin tarvii vääntää jotain salaliittoteorioita? Koittakaa nyt vaan uskoa, etä niitä ei ole mitään järkeä enää koittaakkaan rempata.

  • keksä

   Onko ne samoja ammattilaisia jotka totesivat Keikyän kunnantalon purkukuntoiseksi? Kun yksityinen osti sen talon ja puhdisti ja sääti ilmanvaihdon niin talo on kunnossa!

   Kun ei noihin ”ammattilaisten” lausuntoihin vaan voi luottaa!

 4. Nimetön

  Veden puhtaudessa ei ole ongelmaa puhdistuslaitteistoa ovat uudet.

  • Tekohengittämistä

   Kloorikontti hankittu tammikuussa 2017 AVI..aluehallintoviraston määräämä työsuojelumääräys..Kiikan uimahalliin..

   Toivottavasti kaupunki ei riskeeraa kenenkään terveyttä.

   Tämä asia siis tilakeskuksen kokouspöytäkirjasta.

   • Nimetön

    Olet siis katkera kontille, veikö se kontti sinulta jotain pois???

 5. Nimetön

  Vaikka Kaupunki lopettaisi Kiikan hallin niin kustannukset jäävät kuitenkin maksettavaksi. Niistä kaupunki ei vapaudu oli altaassa vettä tai ei. Jotenkin on jäänyt sellainen kuva että tästä tosiasiasta halutaan vaieta. Joten laitetaan kiikan halli kuntoon ja paikalle hissi niin pääsee esteettömästi uimaan ja tulee varmasti edullisemmaksi. Samalla saamme tuettua myös paikallisia yrityksiä Kiikassa.

  • Nimetön

   Hieno lukea väliilä viisaita kirjoituksia eikä aina jotain mäxätystä.

 6. Nimetön

  Voisikos Kiikan uimahallin rinnalle rakentaa uusi halli, vanhat kannattajat uisivat vanhassa ja me joilla ei ole hallia polskisimme siinä uudessa ja nykyaikaisessa.

  • Nimetön

   Miksette ole hallia itselenne aikanaan tehneet niin kuin kiikkalaiset ja keikyäläiset teki ei auta että huutaa: Mulle kaikki heti!!! katokaa sen eteen täytyy tehdä töitä ei se halli huutamalla tule.

 7. Nimetön

  Sinulle joka kysyit kustannuksista niin sehän on kiinteistö osakeyhtiö ja kaupunki omistaa uimahallin osakkeet joten yhtiövastikkeesta ja korjauskustannuksista ei vapaudu oli altaassa vettä tai ei. Tai vaikka rakennettaisiin kuinka hieno halli niin silti maksetaan tätäkin.

  • Nimetön

   Näin ollen ainoa mahdollisuus on korjata halli siinä on järkeä ja on edullinen vaihtoehto ja kansa kiittää ja on tyytyväinen kun verot ei nouse.

  • hölkynkölkyn

   Voitko kertoa summia. Korjauskustannukset uimahalliksi lienevät kuitenkin pienemmät kun ei uimahalliksi korjata. Osakkeet kaupaksi niin tulee tulojakin :).

   • Nimetön

    kerrotko sinä jos tiedät? ketä ostaa ja onko uusi halli sit halvempi vaihtoehto sun matikalla!

 8. Nimetön

  Kyllä ainoa järkevä vaihtoehto on korjata halli nimenomaan edelleen uimahalliksi miksi korjata joksikin muuksi kun sastamala on täynnä tyhjiä liikehuoneistoja, nyt pikaisia päätöksiä korjauksesta niin päästään pian uimaan luxus halliin joka on tutulla ja turvallisella paikalla ja poissa vammalan hirveästä katupölystä.

  • hölkynkölkyn

   Onko tietoa mikä on Sastamalan omistussuhde tuohon Kiikan uimahalliin tarkkaanottaen.

 9. Nimetön

  Kyllä on komia uida Kiikan uimahallissa, sisältä hyvin siisti ja valoisakin vaikka maanalla onkin! Minulle riittää vallan hyvin vaikka kaikenmaailman hilavitkuttimet puuttuukin!
  Uiminen ja saunominen käy erittäin hyvin ja paikkakin on keskeinen Saastamalassa!
  Ei tunnu homeenhaju eikä näy! Paikat kiiltää ja uimarit ja juoksijat viihtyy!

  • Nimetön

   Oikein tuntuu hyvältä lukea asiallisia kirjoituksia, kiitos sinulle siitä.

 10. mäxä

  Asiallista tai ei, niin eikös ne hallit ole jo saaneet kuolemantuomion. Näin olen lukenut, korjatkaa toki mikäli olen väärässä. Olen edelleenkin sitä mieltä, että kahden hallivanhuksen sijaan tehdään yksi uusi, niin kun on suunniteltukin.

  • Nimetön

   Kysyttiinkö sinun mielipidettä mäxä, empä huomannu että olisi kysytty, ole nyt joskus hiljaa kun aikuiset keskustelee.

  • Nimetön

   tiietään, tiietään – mutta mikä on, kun sulla on jäänyt toi levy päälle ??

 11. mäxä

  17.56, jakeletko sinä täällä puheenvuoroja, kuvitteletko olevasi mode? Mielestäsi siis keskustelu on suotavaa, kunhan ollaan sinun kanssasi saamaa mieltä? Vastaisitko kysymykseeni:eikö ne hallit ole jo saaneet kuolemantuomion?

  • Nimetön

   Luuletko olevasi kiinnostava keskustelukumppani, kuvitteletko ajatustesi olevan tuoreita ja kommenttisi uusia näkökulmia avaavia? Ei, sinä haluat viimeisen sanan, viimeisen tyhjän lauseen, ei sinua kiinnosta muiden ajatukset etkä edes ymmärrä niitä sen vertaa, että kykenisit järjelliseen mielipiteiden vaihtoon. Ajatuksesi on jo aikoja sitten katkennut, jäljellä on vai loputon mölinä. Hanki elämä.

   • Nimetön

    Tarkotat varmaan mäxää näin olen antanut itseni ymmärtää.

  • Nimetön

   Mielestäni suomessa ei ole kuolemantuomiota eikä muissakaan euroopan maissa enkä usko että sinäkään voit alkaa tuhota kenenkään omaisuutta vaikka joku mäxä oletkin.

 12. mäxä

  00:23, Minulla on aivan mahtava elämä, ei sitä tarvi enää hankkia.Kaikki on kunnossa, niin talous kuin terveyskin. Toivottavasti sinullakin on hyvä olla, vaikka avautumisestasi voisi päätellä päinvastaista.
  En luule olevani kiinnostava keskustelukumppani, enkä edes halua olla. Olen realisti, joka ajattelee asioita järjellä, eikä tunteella. Ajatukseni on selkeä, ja pyrin järjelliseen mielipiteiden vaihtoon. Kerroppas sinä, oi suuri tajunnanvirran tulkitsija, mitä tarkoitat ”viimeisellä tyhjällä lauseella”? Kysyin ja kysyn edelleenkin, eikö ne hallit ole päätetty lakkauttaa?
  04.59, Minä en ole, enkä tule tuhoamaan kenenkään omaisuutta, ei minulla ole siihen tarvetta., mistä moista sait päähäsi? Jos nuo homeloukut tuhotaan, en varmastikkaan aio olla sillä työmaalla…

  • Nimetön

   Jos mäxä ei pysty itse harrastuksiaan maksamaan on kunnan vaivanen, ei täällä muut vaadi kunnalta panostusta harrastuksiinsa.

  • Nimetön

   Ei ole päätetty. Enkä ole kukaan noista muista kirjoittelijoista.

   • Nimetön

    Tylyä luettavaa halleistamme. Lopputulos ei hyvää lupaa, Keikyä suljetaan ja Kiikka todennäköisesti.

  • Nimetön

   Mtä tommosia tarttee tänne kirjoitella, jos ei oo muuta kunin ”todennäköisesti” sanotaavaa….

 13. mäxä

  08:54, eikö tuo ole aika julma ajattelutapa? Mietippäs, mitä kaikkea harrastetaan kunnan piikkiin. Lähestulkoon kaikki liikuntatoiminta maksaa kunnalle jotain. Eipä paljon näkyisi hiihtolatuja tai pelattaisi pallopelejä. Ei olisi pururatoja eikä liikuntasaleja. Uskoakseni näillä mainitsemillani esimerkeillä on aika paljon harrastajia. Kyllä meitä kunnan vaivaisia on paljon.

 14. On se Loistava!!

  Mitä pikimmin päätös tulee kiikan hallin korjauksesta sen parempi, malttamattomana odotamme mitä hienouksia sinne tulee, se uskon että kommee se on ja kun paikka on paras mahdollinen ei lopputulos voi olla muuta kuin loistava.

 15. mäxä

  Paikkakunnassa ei minunkaan mielestä ole vikaa, hallissa kylläkin.

 16. Nimetön

  Sastamalaan uusi uimahalli, Kiramin kylpytynnyri torille, saa meinaan halvalla!

 17. mäxä

  Kiikkaa, tai kiikkalaisia vastaan ei vieläkään ole mitään kaunoja. Edelleenkin kyse on siitä homeloukusta. Kun uusi halli tehdään, niin se luultavimmin tehdään sinne missä on eniten käyttäjiä.

 18. Nimetön

  Kyllä siitä hyvä halli vielä tulee kun vähän rempataan ja on paljon halvempi kuin uusi.

 19. mäxä

  Katotaas nyt vaan, kait kaiken saa kunnostettua… Sehän nyt on se ongelma, että kannattaako moiseen ryhtyä. Näkyi se remonttitarve olevan kohtuu laaja, siis kaikki uusiksi. Ja eihän kaupunki edes omista tuota…

  • Nimetön

   Taidat olla sitä tuhlaaja sukupolvea että kaikki paskaksi ja valtio tai kunta maksaa, ei ole keneltäkään pois?

  • Nimetön

   mukana kaiketi on mitä joku kirjotti vaikka sun petonit sinne kaadettas!

 20. Nimetön

  Mäxä on tottunut saamaan huutamalla: Mulle kaikki heti, mutta nyt se ei onnistu koska uuteen halliin ei ole varaa ja kiikan hallista saadaan erinomainen remontoimalla ja edullisesti ja se on aikanaan ammattitaidolla tehty.

  • Nimetön

   On aivan turhaa vastailla tälle huomionkipeälle tyypille. Nauttii vaan, kun saa kuittailla ”nokkelilla” vastauksillaan ärsyyntyneille ihmisille. Tämä uimahalliasia on valmiiksi kaluttu ja sen ratkaisee kaupungin valtuusto ja hallitus. Nettiuutisten kommenttipalstalla käydyllä herjanheittokisalla ei ole mitään painoarvoa. Jos vaikuttaa haluatte, kertokaa kaupungin päättäjille mielipiteenne, tämän kokoisessa kylässä varmasti tunnette jonkun heistä henkilökohtaisesti.

   • Nimetön

    niin – mimmosia päättäjiä sitten lieneekin ?
    Mutta menossa olevan kansaa koskevan säästökuurin ja palkkojen ja eläkkeiden jäädyttämisen takia, inflaation tullessa, ei todellakaan voida olettaa, että ruvettaisiin vielä veroja korottamaan uimahallin rakentamisen takia, kun terveyspalvelut jo vietiin matkojen taa, kustannuksia ja rasitusta niitä pakosti tarvitseville tuottamaan.Samoin koullujärjestelyitä tehtiin, kyllä siihenkin rahaa uppoaa. Ei ole mistä ottaa hallirakentamisen rahat, palkalla ja eläkkeellä kun lukumääräisesti useiden tavisten olisi jokapäivä tultava toimeen.

 21. mäxä

  Hei taas, mulle kaikki heti. En ole huutanut, siihen ei ole ollut tarvetta. Minulla olisi kaksi kysymystä sinulle: mistä sinulla on tieto, ettei ole varaa? Mututuntuma ei ole oikein riittävä peruste. Ja toinen kysymys: mikä melestäsi on edullisesti? 760000€ on mielestäni aikas paljon. Sillä saataisiin edelleenkin pieni halli maan alla. Joka ei edelleenkään olisi kaupungin omistuksessa.

 22. Ompa halpaa

  Onko se remontti nin halpa että reilusti alle miljoonan, uusi halli maksaa 10 miljoonaa, nyt teit virheen kun paljastit ettei kiikan hallin korjaus maksa oikein mitään, no nyt sitten se korjataan ja pulinat pois, kyllä tästä tuli hieno olo kun ei verokkaan nouse eikä tarvi ottaa velkaa edes.

 23. Vammalan ukko

  Ei uuta hallia saa edes kymmenellä miljoonalla kyllä se 15 miljoonaa vähintään.

 24. mäxä

  Nuo kustannukset ovat luettavissa jutun linkistä, ihan vapaata riistaa. Edelleenkään kaupunki ei omista kiinteistöä.
  Sinun veloistasi en ollutkaan tietoinen, mutta hyvä ettei sinun tarvi mennä pankista velkaa kyseleen.

  • Nimetön

   mee räxä ittees ja lopeteta minä minä! olet idiootti!