Huhtamo saa oman elokuvafestivaalin

Pekka Ollula ja Jukka Virkkunen fiilistelivät viikonloppuna tulevien Huhtamo International Film Festivalien tapahtumapaikoilla.

Pekka Ollula ja Jukka Virkkunen seisovat korkealla kivellä, keskellä peltoa, Huittisten Huhtamossa. Miehet osoittelevat innostuneina kohti pellon laidassa kohoavia harmaita suuleja.
Virkkunen ihailee huhtamolaista maalaismaisemaa ensimmäistä kertaa. Ollulalle maisemat ovat enemmän kuin tutut, sillä seisotaan kivenheiton päässä hänen lapsuudenkodistaan.
Miehet ovat tulleet Helsingistä viikonlopuksi Huittisiin, sillä he suunnittelevat Huhtamossa heinäkuussa järjestettävää Huhtamo International Film Festivalia.
”Tarkoitus on järjestää neljäpäiväinen elämysfestivaali, jonka keskiössä ovat elokuvat. Juhlimme eläviä kuvia ilman turhaa pönotystä”, idean isä ja festivaalijohtaja Ollula toteaa.

Elokuvien pauloihin uppoudutaan Huhtamon kirkossa ja tapahtumakeskuksena toimivalla kylätalo Honkapirtillä.
Festareiden ohjelmisto on vielä viimeistä silausta vailla ja Ollula ottaakin elokuvatoiveita vastaan kesäkuun alkuun asti.
”Ohjelmistosta tulee löytymään tasapuolisesti katsottavaa kaikille eli sekä kevyempiä että vaativampia katselukokemuksia. Jokainen elokuva pohjustetaan ja katsomisen jälkeen niistä keskustellaan. Kenenkään ei kuitenkaan tarvitse osallistua keskusteluun, vaan paikalle voi halutessaan tulla ihan vain katsomaan leffaa”, Ollula sanoo.
Elokuvat eivät suinkaan ole ainut kulttuuri, josta Huhtamossa pääsee festarien yhteydessä nauttimaan. Tarjolla on lisäksi musiikkia ja herkullista ruokaa, kuten varrassikaa, marokkolaista kasvisruokaa ja ötököitä.
”Niitä saa maistaa se joka uskaltaa”, Ollula virnistää.

Kun Huhtamossa ollaan, festareilla voi myös mennä metsään. Auvo Korpi on suunnitellut sitä varten upeita maisemareittejä.
”Yksi festarien kantava ajatus on tarjota tänne maalle jotain kaupungista ja kaupunkilasille kaikkea sitä, mitä maalla on”, Ollula sanoo.
Festivaalijohtaja kaavailee, että Honkapirtillä tullaan pelaamaan festivaalibingoa, liikuntakeskus Spiraalilla otetaan lämmittelyt elokuvajumpalla ja viralliset jatkot järjestetään joka päivä Keila- ja pelihallilla.
”Ideoita tulee lisää joka kerta kun Huittisissa poikkeaa ja juttelee ihmisten kanssa. Elokuvafestarit ovat saaneet valtavan hyvän vastaanoton.”

Virkkusen ansiosta festivaaleilla tullaan näkemään myös ainutlaatuinen taidenäyttely. Ollula ja Virkkunen tähyilevät suuleja, sillä ne tulevat toimimaan Virkkusen tauluina. Suulien seinille tulee nousemaan uusi versio Gallen-Kallelan Aino-triptyykistä.
”Pekka ehdotti yhden suulin maalaamista, mutta kun sain kuvat kolmesta suulista, mieleeni syntyi ajatus triptyykistä. Olen asunut Brasiliassa ja tehnyt siellä seinämaalauksia, mutta tämä mahdollisuus on aivan toisenlainen, kun käytössä on useampi rakennus ja niiden kaikki seinät”, Virkkunen sanoo.
Virkkusen työt ovat sekoitus suomalaista rationaalisuutta ja brasilialaista energiaa. Suulien seiniin taiteilija haluaa luoda teoksen, josta jokainen voi löytää oman suomalaisuutensa.
”Ei mitään esittävää tai pakotettua, vaan abstrakteja maalauksia. Suomalaisuus on muuttunut ja jokainen suomalainen on erilainen, sen haluan tuoda maalauksissani esiin.”

Huhtamo International Film Festival
Slow living – Film loving
20.-23.7.2017

13 vastausta artikkeliin “Huhtamo saa oman elokuvafestivaalin”

  • Nimetön

   Tosi hieno ollaan mielissään jos jotain järjestetään.

 1. Nimetön

  ja salosen manu ehdottomasti mukaan tekemään elokuvaa

   • Nimetön

    Siis korjaus edelliseen elokuvat on jo olemassa joita katsellaan.

 2. Nimetön

  Mistä löytyy Ansa Ikonen ja Tauno Palo tähän hätään?

  • Nimetön

   Tauno Palo voisi olla kansanedustaja Martti Mölsä. Ansan kohdalla en osaa loukkua virittää.

   • Nimetön

    No huh huh, Tauno Palo sentään puhui ja hymyili

   • Nimetön

    Jos kyseessä olisi mykkäelokuva? Huhtamon hurmurin, hiljaiset huulet. Vain katse riitti. Neidon polvet jo maata viisti.

 3. Nimetön

  Avataanko Leppijärven motelli tilapäisesti festivaalivieraille?

 4. Nimetön

  Juu ja on tanssitkin ja pitää ne pitkät limusiinitkin johki parkkiin saada ku ei ne huhtamoon taivu!

 5. Nimetön

  onhan manulla morsia siittä saa ollula tähdet kyseiseen hömpän pömppä festivaaliin