Kirjat Kutalasta ja Loimasta ehdolla Vuoden kotiseututeokseksi

Suomen Kotiseutuliitto etsii parhaillaan Vuoden kotiseututeosta.

Tänä vuonna titteliä tavoittelee peräti 77 julkaisua eri puolilta Suomea. Joukossa ovat Kutalan nuorisoseuran Kutala – kylä vuolteiden varrella (Pirkko Kanervo ja Markus Kivistö & toimittajat) sekä Loima-Jokisivu-seuran Kaikki alkoi Loimasta.

Kilpailun finalistit valitsee Vuoden kotiseututeos -raati, johon kuuluvat Kansallisarkisto Oulun johtaja Vuokko Joki, Suomen Sukututkimusseuran toiminnanjohtaja P.T. Kuusiluoma, ministeri Raimo Sailas ja toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo, joka toimii myös raadin puheenjohtajana.

Finalistit valitaan vertailemalla ehdolla olevien teosten ulkoasua, kuvatarjontaa, taittoa, viimeistelyä, tekstien loogisuutta sekä miten sisältöaines on valittu ja toimitettu. Valintaan vaikuttaa myös tarjotun tiedon yleistettävyys sekä se, miten sisältö sijoitetaan laajempiin kokonaisuuksiin.

Lopullisen palkinnonsaajan päättää Kotiseutuliiton nimeämä valitsija; tänä vuonna historioitsija Teemu Keskisarja.

Vuoden kotiseututeos julkistetaan Turun kansainvälisillä Kirjamessuilla 7. lokakuuta.