Nuotiopaikkaa ei skeittiparkkiin tule

Sastamalassa Kaalisaareen suunnitellun skeittiparkin toteutus nytkyy eteenpäin.

Sivistyslautakunta päätti pyytää kaupunginhallitukselta skeittiparkin aloitusluvan tarkistamista siten, että nettoinvestointimääräraha on 170 000 euroa. Se ylittää talousarvioon varatun 20 000 eurolla. Ylitys on mahdollista kattaa valtuuston hyväksymän investointiohjelman sisäisin siirroin.

Alkuperäisen suunnitelman mukaista nuotiopaikkaa alueelle ei olla toteuttamassa.

Kaupunki sai kolme urakkatarjousta. Skeittiparkin rakentaa Ramp Jamin aputoiminimi Concrete Proof, mikäli kaupunginhallitus myöntää uuden aloitusluvan.

Aikaisemmin Alueviestissä:

”Skeittiparkki osoittaa, että Sastamala on nuoria rakastava kaupunki” (20.4.2017)

Skeittiparkki ei pilaa maisemaa – Kaalisaaresta kehitetään kaikille sopiva liikuntapuisto (20.1.2017)

36 vastausta artikkeliin “Nuotiopaikkaa ei skeittiparkkiin tule”

 1. Nimetön

  Miksi yleesä pitäisi tulla nuotiopaikka uurheilukohteeseen, eihän mäkihyppytornissakaan ole eikä jääkiekkokaukalossa nuotiopaikkaa.

 2. Nimetön

  Koneet kaivaa jo monttuja Kaalisaaressa eli joku on jo antanut aloitusluvan? Kuka nyt pitää kaupungin päättäjiä tiskirätteinään? Paikkakin on aivan eri kuin suunnitelmissa.

 3. Nimetön

  Tämä kaivuupaikka taitaa olla niitä biitsikenttiä varten.

 4. Jussi Pentti

  Rakennetaan skeittiparkki kauneimmalle paikalle Vammalan keskustassa, koska nuorisovaltuusto niin ehdotti. Nuorisovaltuusto mietti varmasti päänsä puhki, mikä olisi paras vaihtoehto. Vammalassa skeittaajia on kymmenkunta. Skeittaajien määrä ei lisäänny rakentamalla ramppeja. Skeittikulttuuriin kuulu itse omien ramppien rakentaminen ja suunnittelu. Kaupunki voi kaikessa viisaudessaan laskea skeittipuiston käyttöasteen muutaman vuoden päästä. Samalla rahalla olisi rakentanut useita pienpeliareenoja, ulkokuntosalilaitteita, katukoripallokentän, remontoinut Kiikan uimahallin esteettömäksi ja kuljettanut vuosikymmeniä erityisryhmiä uimahalliin, olisi voinut järjestää ikäihmisille ja veteraaneille kuntoutuksia. Mutta te päätitte rakentaa skeittiparkin, koska nuorisovaltuusto ei keksinyt parempaa ideaa. Puisto tulee todennäköisesti olemaan nuorison hengailupaikka, koska seuraavien vuosien aikana skeittaamisesta ei tule suosittua kansanlajia. Sitä ei siitä tullut 90-luvullakaan, jolloin oli oikeasti buumi meneillään. Tämä on historiallisen typerä ratkaisu kunnalta.

  • Faktoi

   Kiikan uimahalliin ei tuolla summalla ihmeitä tehdä, Sylvään pihassa on 4 koria, marttilan pihassa 2 ja taitaa vielä Hopullakin olla. Kuntosaleja on 4 toimivaa 7km säteellä toisistaan, tuskin tarvii kenekään päästä ulos treenaamaan. Voihan sen parkin rakentaa vaikka Kirjaston puistoon ettei teidän Piknik-maisemat tuhoudu. Hauska että täällä itketään alueesta, mutta silti Kaalisaaressa ei ihmisiä näy harrastamassa yhtään mitään. Taitaa muuten koripallon harrastajia olla vielä vähemmän kuin ainoita oikeita skeittareita. Toivottavasti parkkiin saadaan edes vähän vaneria niin saadaan kolina kuulumaan 😉

   • Jussi Pentti

    Pointtini oli, että tuolla rahamäärällä saisi paljon enemmän eri harrastajille ja kuntalaisille. Nyt palvellaan marginaalilajin edustajia, joita tässä kaupungissa ei paljoa ole. Tässä kaupungissa on paljon vanhuksia, joiden liikuttamisesta kukaan ei välitä. Nuorisolle saadaan hyvä hengailupaikka, mutta sen ei tarvitse olla 170k euron skeittipuisto. Niitä ainoita oikeita skeittaajia on sitten ilmeisesti vieläkin vähemmän kuin ”ei oikeita skeittaajia”. Skeittaajat ansaitsevat paikan harrastaa, ihan kuten koripalloilijat, erityisryhmiin kuuluvat ja lapsiperheet. 170 000 eurolla rakentaisi kaalisaaren alueesta monitoimipuiston ilman valtavia investointeja betoniramppeihin. Esimerkiksi Salossa kaupunki rakensi skeittareille rampit, mutta rampit olivatkin liian isot, eivätkä kelvanneetkaan harrastajille. Suunnitteluvirheiden välttämiseksi suosittelisin vaneriramppeja. Minun budjetti näyttäisi tältä: Koripallokentän (jossa korit olisi kiinnitetty maahan ja raudat pysyisivät suorassa) rakentamiseen menisi noin 15k, pienpeliareenaan tai biitsikentän 35k, ulkokuntosalilaitteisiin määrästä riippuen 20k. Jäljelle jäävällä 90k eurolla kattaisi maansiirto ja viherrakennustyöt ja saisi varmasti liikutettua vanhuksia ja muita erityisryhmiin kuuluvia. Eiköhän rahalla saisi vielä muutaman vanerirampinkin koottua, kun oikeat skeittarit olisivat niitä suunnittelemassa ja rakentamassa. Rahojen järkevä jakaminen eri lajien harrastajille kuulostaisi ainakin oman maailmankatsomukseni mukaan paremmalta ratkaisulta, jos vaihtoehtona on koko rahan investoiminen ”ainoiden oikeiden skeittareiden” harrastukseen. Mielestäni ei vaatisi edes hirveästi vaivaa toteuttaa kartoitus nuorten liikunnan harrastamisesta kunnan alueella, ennen kuin lähdetään rakentamaan skeittipuistoa pelkästään nuorisovaltuuston sanan varaan. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että nuorten harrastamista pitää tukea. Mutta niin pitäisi myös kaiken ikäisiä ihmisiä ohjata liikunnan pariin. Se ei onnistu pelkästään liikuntapaikkoja rakentamalla, vaan täytyy ohjata ihmisiä käyttämään niitä. Skeittaaminen on erittäin vaativa korkean kynnyksen marginaalilaji, joka sopii vain ”ainoille oikeille skeittareille.”

  • Nimetön

   Vanhoille sitä vanhoille tätä , nuorille ei mitään . Nuorisoa ei mietitä muuloin kuin kinastelussa , tuleeko lonkero kauppaan myyntiin vai ei . Jos tulee nuoriso menee pilalle.
   Kaikki tietää että osa nuorista ei osaa käyttäytyä kunnolla. Tietääkö kaikki että niin on myös vanhoissa ? Kysykääpä palvelualan henkilöltä niin he tietävät !
   Nuorissa on tulevaisuus, vanhoissa menneisyys.

   • Nimetön

    Hyi, ettäs kehtaat tuollaista kirjotella, vieläpä vedota, ja osoittaa perusteluillasi, että palveualan henkilöt eivät näköjään kykene vaitiolovelvolllisuutensa pitämiseen.
    Varsinkin jos heidän tulisi kyetä sairaitakin ihmisiä hoitamaan ja tukemaan. Ei tuollainen vanhusten mollaaminen ainakaan osoita ammattitaitoa moisilta.

    Sunkin aikas tulee vielä, ota huomioon kuinka paljon ikääntyneet ovat tehneet tämän isänmaamme hyväksi. Täytyy olla valmis odottamaan ja itsekin ponnistelemaan yhteisen hyvän tavoittelemisessa. Mitä siitäkin olisi tullut, jos kaikki tässä kuluneiden vuosikymmenten aikana olisivat vain vaatimaan kyenneet…

 5. Nimetön

  Ei tänne mitään kannata rakentaa. Muuttotappiollinen kunta. Kaikki määrähat eurojackpottiin ja koko porukka Pattaylle. Viimenen sammuttaa valot.

 6. Ei skeittareille

  Rullalautailijat on narkomaaneja. Tiedän monta jotka on polttanu kannabista! Tarvitsemmeko todella tälläistä kulttuuria tänne?

  • Pykmils

   Kaikki hiihtäjät käyttää anabolisia-asteroideja ja lentopalloilijat piikittää heroiiniä. Tarvitsemmeko todella näitä ihmisiä? Jälkiabortti kaikille!

 7. Riitta Eeronheimo

  Minusta on upeaa, että kaupunki rakentaa kunnon skeittiparkin. Vammalan/Sastamalan kaupunki ei ole satsannut vuosikymmeniin yhtään mitään nuorten harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Kaikki eivät halua pelata lentopalloa. Kovin ovat negatiivisia arvailut skeittiparkin käyttöasteesta. Ei täällä keskustassa kukaan käytä uimahalliakaan kun sellaista ei ole. Skeittailuun liittyy vapaamuotoinen yhdessäolo ja hengailu. Mistä asti sellainen on ollut pahaa, pitääkö kaiken harrastamisen olla ohjattua ja valvottua? Viittaus tuohon, että skeittailijat olisivat olisivat narkomaaneja osoittaa vaan täydellistä tietämättömyyttä koko lajia kohtaan.

 8. Nimetön

  Kaalisaaressa olisi vanhan- kirjan-uimahallille hyvä paikka. Voi maksaa nimi aloitteesta. Heh. Ei skeittaajat varmaan vesinäkymää tarvi harrastuksessaan. Tuntuu että jonkun päättäjän lapsi harrastaa tätä. Ehdotan että tätä ei rakenneta ja rahat voisi laittaa vaikka kaupungin työntekijöiden hyödyksi ja palkkojen korotukseen.

 9. Niimpä !

  Jussi Pentillä Erinomainen kommentti. Kannatan! Ps. Jamppe tykkää skeittipuistosta.

 10. Nimetön

  Hienoa lukea viisaita ajatuksia, kiitos Jussi Pentti.

  • .

   On kyllä aivan uskomattomia ajatuksia. Pitääkö käydä eri nimimerkillä kehumassa itseään?

 11. Repa

  Se on hyvä, että nuorille rakennetaan jotain mutta paikka on täysin väärä. Eikö esim. entisen Superin pihassa olisi hyvää tilaa skeitata? Ei haittaisi mahdollinen meteli ketään.

  • Nimetön

   Semmosiin harrastuksiin on panostettava voimakkaasti joita ei kukaan harrasta.

  • Nimetön

   Eikös entisen superin piha ole yksityisalue vai olenko väärässä?

 12. Nimetön

  superin pihaan on liian pitkä matka keskustasta skeittaamaan. kas kun nämä eivät osaa kävellä.Eikä kaikilla vanhemmilla ole varaa ostaa niille mopoautoa,

 13. Nimetön

  Siinähän ne kulkis samalla, kun vanhemmat vaeltaa Cittarimekkaan. Tai possujunakuljetus…

 14. Muualts muuttanut

  Siis niin sastamalalaiset taas vauhdissa, mikä siinä on että kaikkea on pakko vastustaa? Eihän tänne kukaan muuta jos mitään ei rakenneta. Ja aina vedetään uimahalli mukaan, mitäs silläkään tekee kun kaikki muuttaa teiän mukaan muualle. Muuttakaa älkääkä vaan puhuko ….kele

 15. Nimetön

  Eihän tuo mahdollinen meteli nyt haittaa kun jokusta lähimpänä asuvaa. Mielenkiintoista, että muutetaan keskustaan, ja sitten kiukutellaan jos siellä on enemmän ääntä kun maaseudulla!

  • Nimetön

   Vai vain ”jokusta lähimpänä asuvaa”…Koko keskustaan vesi kantaa äänet sekä skeittauksesta, että odotettavasta musajumputuksesta. Tappelun, autojen, mopojen ja känniörinän äänet päälle. Ei keskusta ole mikään äänivapaa alue, vaan tuhansien kotialue.

 16. Nimetön

  Eiköhän tämä asia jo käsitelty. Nyt on turha enää huudella, ehdotella ja hämmästellä. Skeittiparkki tulee ja se on hyvä!

 17. Nimetön

  Vois ottaa mallia esim Kaukajärveltä. Sinne tehty hienosti skeitti ja bmx radat ja ympärillä pieni mukava lenkkipolku. Hyvin suosittu ja käytetty paikka. Laajenee pikku hiljaa kun on tehty alunperin sellaseen paikkaan.

 18. Osallistuminen?

  Joko skeittialuetta koskeva suunnitelma on ollut nähtävillä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti? Kaupunkilaisilla on oikeus ottaa kantaa suunnitelmaan ja esittää tarvittaessa mielipiteitään ja muistutuksia. Yleisen alueen suunnittelu rinnastuu lain mukaan katusuunnitelmaan. Itse en ainakaan ole havainnut mitään kuulutusta suunnitelman nähtävilläolosta. Olenko ollut unessa, vai onko unessa Sastamalan kaupunki?

 19. Nimetön

  Haluaisin tietää uutena asukkaana missä ne ilmaiset kuntosalit ovat? Hopulla on neljän jälkeen mutta en jaksa illalla enää kuntoilla, eikä ilmais paikkoja ainakaa meille ole neuvottu muualta päiväs aikaan.

 20. Nimetön

  skeittiparkki…tähän pikkukylään? Eikö olisi tarpeellisimpiakin kohteita rahoittaa?

 21. Nimetön

  En oikein ymmärrä miksi Vammalan kaunis luonto pitää pilata joutavilla rakennelmilla, kun tilaa on muuallakin. Nuorisokin jo ajelee autoilla, että kyllä he vähän sivummallakin voisivat ko. lajiaan harrastaa.

 22. Nimetön

  Mitä kaunista luontoa siellä on? Jokunen laho lehtipuu. Ei keskusta ole pelkästään ikäihmisiä varten!