Kesätyö: Oman kaupungin tarjonta yllätti matkailuneuvojatkin

Kukka Mattila (vas.) ja Johanna Teinonen halusivat matkailuneuvojiksi työn vaihtelevuuden takia. Ensimmäisten viikkojen perusteella työ on juuri sitä, mitä nuoret naiset odottivatkin.

Kukka Mattila ja Johanna Teinonen toivottavat hymyillen matkailijat tervetulleiksi Huittisiin. Mattila ja Teinonen toimivat Huittisten kaupungin tämän kesän matkailuneuvojina ja ovat valmiina vastaamaan niin ulkopaikkakuntalaisten kuin huittislaistenkin kysymyksiin.

”Vielä ei ole tullut mitään kovin pahoja, mutta olemme selvittäneet esimerkiksi Härkäpakarin nimen historiaa ja sitä, ketä Ympyrähullut esittävät”, Teinonen naurahtaa.

Mattila ja Teinonen ovat molemmat kotoisin Huittisista, minkä he uskovat olevan suureksi hyödyksi matkailuneuvojan tehtävässä.
”Kotikaupungista löytyy valmiiksi paljon tietoa, jota ei sisäistäisi hetkessä, ellei olisi asunut täällä”, Mattila perustelee.

Matkailuneuvojien pesti alkoi kesäkuun alussa. Tytöt kertovat muutaman viikon opettaneen myös paljon ihan uusia asioita Huittisista.

”Olen aina tiennyt, että tämä on aktiivinen kaupunki, mutta omalta paikkakunnalta löytyvän tekemisen määrä on silti yllättänyt”, Mattila myöntää.

Matkailuinfo toimii tänä kesänä ensimmäistä kertaa kahdessa eri pisteessä: Härkäpakarin pihassa ja Huittisten keskustassa. Härkäpakarin infopiste on toiminut jo pitkään, mutta keskustassa, liikenneympyrän kupeessa, Lauttakylän Raudan ja Talouden tiloissa Vanhalla Virtasella matkailuinfo on ensimmäistä vuotta.

”Halusimme laajentaa matkailuinfon toimintaa myös keskustaan, sillä Härkäpakarin piste palvelee lähinnä ohikulkuliikennettä ja ulkopaikkakuntalaisia. Toivomme, että keskustassa oleva piste toisi matkailuinfon lähemmäs huittislaisia”, Huittisten kaupungin yritysasiamies Leena Hakanen perustelee.

Hakasen mukaan Virtasen kauppa on infopisteelle aivan täydellinen paikka.

Teerikosket antoivat tilat käyttöömme veloituksetta. Tämä on sellainen tilanne, missä molemmat voittavat, sillä Teerikosket ovat tyytyväisiä, kun kiinnostuneet pääsevät tutustumaan kaupan tiloihin ja meillä on aivan loistava ympäristö, jonne ihmiset mielellään piipahtavat.”

Lue koko juttu keskiviikkona ilmestyvästä Alueviestistä.