Ellivuoren Sata Lasissa on hilpeä ja kupliva komedia

Löytääkö Ritu (Karoliina Blackburn) Veetille (Turkka Mastomäki) sopivan morsiamen Tinderistä?

Löytääkö ikisinkku Veeti morsiamen? Sitä selvitetään tänä kesänä uudessa Ellivuoren kesäteatterissa.

Veeti (Turkka Mastomäki) on kypsään ikään ehtinyt aikamiespoika, joka asuu baaria pyörittävän Salli-äitinsä (Kirsi Nurminen) helmoissa. Samassa kiinteistössä toimii myös parturi-kampaamo, joka on Ritun (Karoliina Blackburn) valtakunta. Salli potee pahemmanlaatuista mummokuumetta ja on huolissaan, löytääkö Veeti itselleen puolisoa ennen kuin äidillä on sata lasissa – poikaa kun tuntuvat kiinnostavan enemmän mopot ja sylinterit. Salli tukeutuu tuskassaan naapurin Rituun, joka heikkona hetkenään lupautuu avuksi morsionmetsästykseen. Niin alkaa matka Tinder-treffien ihmeelliseen maailmaan.

Romanttista Sata Lasissa -hupailua markkinoidaan musakomediana. Esitys lunastaa lupaukset, sillä etenkin Anette Ekholm tulkitsee kauniisti niin tangoa kuin Essi Wuorelan tutuksi tekemää Naimisiin -kappalettakin. Naurussa on pitelemistä useampaan otteeseen: varsinkin Kirsi Nurminen on mahdottoman hyvä eleissään ja ilmeissään. Myös Anette Ekholmin ja Karoliina Blackburnin tiukasti tyypittelemät treffikumppanit aiheuttavat tahattomia pärskähdyksiä. Turkka Mastomäki puolestaan onnistuu kasvattamaan Veetin uskottavasti äidin helmoissa muroja rouskuttavasta pikkupojasta aikuiseksi mieheksi, joka lopulta sanoo viimeisen sanan.

Esityksen alkupuoli kuluu kuin siivillä ja saa katsojan jännittämään, miten Veetille lopulta käy – Tinderistä kun tuntuu löytyneen se sopivakin morsio. Väliajan jälkeen vauhti kiihtyy, kun toiset pakkaavat matkalaukkunsa ja toisten kulissit romahtavat. Veetikin löytää lopulta onnensa, mutta kenestä?

Torstainen kesäilta ei ollut kaunis saati lämmin, mutta sadepilvet kiersivät upealla paikalla hotellin rannassa sijaitsevan teatterin, ja näytelmä itsessään piti otteessaan niin, ettei mahdollista vilua ehtinyt edes miettiä. Viileä kesä vaikuttaa väistämättä kesäteatterikatsomoiden täyttymiseen, kuten Ellivuoren ja Sappeen kesäteattereita tuottava Lotta Ansakorpi tällä viikolla julkisesti harmitteli. Se on sääli, sillä Sata Lasissa on loistava lajityyppinsä edustaja: ammattimainen, ajankohtainen, hilpeä, kevyt ja kupliva.

Viileään säähän kannattaa Ellivuoren kohdalla suhtautua positiivisesti: ainakaan vieressä olevan uimarannan polskijat tai kiipeilypuiston hurjapäät eivät häiritse antoisaa teatterikokemusta. Loppu jää vaatetuksesta ja omasta asenteesta kiinni.

Sata Lasissa pyörii vielä hyvän aikaa. Seuraavat esitykset ke 19.7. klo 19, to 20.7. klo 19, pe 21.7. klo 14 ja klo 19, la 22.7. klo 14 ja klo 19, ti 25.7. klo 14 ja klo 19 sekä ke 26.7. klo 14 ja klo 19.

Deittisovellus tarjoaa daameja joka lähtöön.

 

Salli (mainio Kirsi Nurminen) seuraa poikansa edesottamuksia Mannan (Anette Ekholm) kanssa.

 

Sata Lasissa -näytelmää rytmitetään hienosti laululla ja musiikilla.