Saksitut: ”Ei suuren tarvitse välttämättä syödä pienempiään”

Kun Sastamalaan ryhdyttiin suunnittelemaan Citymarkettia, niin moni nousi takajaloilleen. Pelättiin, että iso syö ilman muuta kaikki pienet suuhunsa, eikä edes pure ennen nielaisua. No, marketti tuli. Mitään kamalaa ei ole tapahtunut. Ehkä jopa päinvastoin.

On kuulunut viestejä keskustasta, että Citymarketin tulo vilkastuttanut, ainakin jonkin verran, myös keskustan pienempien liikkeiden ovien käyttöä. Niinpä. Marketti vetää tienkin niin huittislaisia, punkalaitumelaisia kuin ehken nokialaisiakin Sastamalan Vammalaan. Eivätkä kaikki satunnaiset valtatien kulkijatkaan risteystä ohita ja sen myötä Vammalaa.

Veikkaan, että jos Pirkanmaan Osuuskauppa alkaisi tosissaan miettiä Prismaa Vammalaan, niin se entisestään vilkastuttaisi kylää. Ja olisiko lopultakaan se yön yli auki oleva ABC-asemakaan pahitteeksi. Valtatiellä liikkuu autoilijoita.

Seuraava isompi kauppa kuitenkin rakentuu kohta puoliin Sastamalan Häijääseen. Kauppa on Säästömarket, joka muuttaa nykyaikaisempiin ja isompiin tiloihin. Kyseessä on sen verran suuri kauppa, että se imee varmasti asiakkaita kauempaakin. Samoin tekee Herkkujuustola, jonka uusi rakennus nousee samoille tanhuville. Eli Häijää rakentuu ja vahvistuu edelleen. Uupeloa on ilmeisesti vain tonteista. Niitäkin on tulollaan.

Siis Sastamalan Vammala ja Häijää sekä siinä sivussa koko Mouhijärvi voivat vähintäänkin kohtuullisesti. Pientä päänvaivaa entisistä kuntakeskuksista tuottavat ehken Keikyä ja Suodenniemi. Ne eivät välttämättä vedä väkeä tai yrityksiä, koska palveluita on kaikonnut hiljaksiin muualle. Ainakin Suodenniemellä on runsaasti maata, joten tontteja voisi helpostikin löytyä.

Tulevaisuus on kuitenkin yhä avoinna etenkin terveyspalveluitten osalta, jotka ovat juuri peruspalveluita ja osittain lähipalveluita. Toivottavasti jälleen kerran lisäaikaa annetulle sote-uudistukselle saadaan aikaiseksi nuotit, joilla soitetaan lähipalveluitten säilyttämissäveliä.

14 vastausta artikkeliin “Saksitut: ”Ei suuren tarvitse välttämättä syödä pienempiään””

 1. Nimetön

  Hyvä että tulee kilpailua! Itse ostan kaiken lähimmästä ja suurimmasta kaupasta,missä on todella paljon valinnan varaa! Myös edulliset hinnat!!

 2. Nimetön

  Minä suosin paikkakunnan kyläkauppaa, johon on lyhyt matka, eikä se ole Vammalassa.

 3. Oliver

  Sastamalaan saisi tulla ABC, joka olisi myös illalla auki, koska nykyään illalla ei oikein saa kahvikuppia mistään, jos ei mene Hesburgerille, rantakahvilaan (jossa juoppojen örveltämistä). Suotuisaa olisi jos edes yksi huoltoasema olisi myös myöhään illasta auki. En pistäisi Prisman tuloakaan vastaan.

  • Nimetön

   Häijään Nesteeltä saa kahvetta yöseestäkin.

  • Oliverille tiedoksi

   Sastamalassahan on jo ABC!

   Sastamalan Kiikoisissa sijaitsee, liiketiloja runsaasti tyhjillään. Mahtuu varmaan sinne Prismakin…..

 4. Häijää vetää

  Vammalasta en niin tiedä, mutta Häijää, Karkku ja Mouhijärvi voivat oikein hyvin. Näillä kulmilla on Sastamalan tulevaisuus ja vetovoima.

  Vammalan keskustaan on asiaa aina vain harvemmin ja harvemmin.

  • Nimetön

   Joo Häijää voi hyvin ja on kiva paikka asioida. Itsekin poikkean harva se päivä. Turhaa silti tuo ainainen vastakkainasettelu. Häijää on pieni paikka vielä, enkä usko että mitään räjähdysmäistä kasvua tullaan näkemään, hyvä jos positiivinen kehitys jatkuu. Vammalassakin menee ihan mukavasti, palvelut on ok tasolla paikkakunnan kokoon suhteutettuna. Tyhjää liiketilaa on, mutta sitä on todella paljon myös esim. Tampereella. Se on ajan kehityssuunta valitettavasti.

 5. Nimetön

  Häijää osoitta miten pienet sivukylätkin pärjäävät. Sitten nokka kohti Vammalaa, kun tarvii jotain tarpeellista. Tavanomaisesta niinkun parempaa.

 6. Nimetön

  häijää on museo seutua .onneksi siellä lukee tienviitta TAMPERE

  • Nimetön

   Tervemenoa. Eipä Tampereelta hakea tarvi kuin sairaalapalveluita, muu käyminen on lähinnä hupia ja vaihtelunvuoksi. Mitä museaalista muuten Häijäästä löytyy?

  • Nimetön

   jaa – Keikyän mollaaja vaihtoi nyten Häijään mollattavaksi….

 7. Nimetön

  häijää on museo seutua .onneksi siellä lukee tienviitta TAMPERE .sinne siis