Mopoautomeetingiä ja cosplayta – Tallista halutaan paikka nuorille

 

Huittisten kaupungin sivistysjohtaja Eija Mattila (oikealla) ja kirjastotoimenjohtaja Marjut Tiisala avaavat Tallin ovet ja kutsuvat nuoret sisään.

Huittisten kaupungin sivistysjohtaja Eija Mattila ja kirjastotoimenjohtaja Marjut Tiisala katselevat ympärilleen Huittisten pääkirjaston autotallissa. Tila on ollut tyhjillään siitä asti, kun kirjastoauto myytiin muutama vuosi sitten.

”Pientä pintaremonttia. Tallimaisuus saa säilyä ja tilan pitää pysyä rouheana, mutta ehkä vähän maalia pintaan”, Mattila pohtii.

”Sisäänkäyntiä pitää muuttaa ja täältä puuttuvat vessa ja vesipiste. Jotain pitää tehdä myös ilmanvaihdolle ja äänieristykselle”, Tiisala jatkaa.

Mikäli naisten suunnitelmat etenevät toivotulla tavalla, tila ei ammota tyhjyyttään enää pitkään, vaan vielä tämän vuoden aikana talli muuttuu nuorten kulttuuritilaksi.

”Kulttuuritilaa on suunniteltu jo vuodesta 2015 lähtien, kun kaupunki sai perinnön, joka oli korvamerkitty nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn. Samaan aikaan talli jäi tyhjilleen ja aloimme ideoida, että tilaa voisi hyödyntää tähän tarkoitukseen”, Tiisala kertoo.

Talliin halutaan rakentaa kulttuurisen nuorisotyön tukikohta. Matalan kynnyksen paikka, jonne nuorten on helppo tulla. Pitkään suunnitelmissa ollut projekti on viimein tänä syksynä nytkähtämässä eteenpäin.

”Haluamme lisätä lasten ja nuorten tasavertaista mahdollisuutta nähdä, kokea ja tehdä kulttuuria. Yritämme saada tänne tarjontaa mahdollisimman monelle. Meillä on jo nuokkareita ja iltapäiväkerhoja sekä kansalaisopisto ja musiikkiopisto, mutta tämän tilan on tarkoitus lisätä monimuotoisuutta entisestään”, Tiisala sanoo.

Nuorten ääni kuuluviin

Myös nuoret pääsevät itse vaikuttamaan Tallin sisältöön. Huittisten kaupungin Facebook-sivuilla sekä kirjastoilla on käynnissä kysely, jossa voi kertoa, millaista toimintaa Talliin haluaa.

”Vastauksia on tullut mukavasti. Erityisen vahvasti on noussut esiin digitaalisuus: tietokonepelit, elokuvat, 3D-tulostaminen, Youtube ja tubettajat. Vastausten laaja kirjo on avartanut meillekin sitä, miten paljon kulttuuri pitää tänä päivänä sisällään”, Mattila sanoo.

Kurssien lisäksi Tallissa voidaan järjestää myös erilaisia tapahtumia.
”On ehdotettu esimerkiksi mopoautomeetingiä, katuliitutapahtumaa, konsolipeliturnausta ja kasvienkeruuretkeä. Lisäksi on ideoitu cosplay-tapahtumaa, joka voisi pitää sisällään vaikka Harry Potter -elokuvia ja roolivaatteisiin pukeutumista”, Mattila kertoo.

Toimintaideoiden lisäksi otetaan vastaan myös ideoita sopivista ohjaajista ja toimijoista.
”Nyt voi ilmiantaa myös hyviä osaajia”, Mattila ja Tiisala kannustavat.

5 vastausta artikkeliin “Mopoautomeetingiä ja cosplayta – Tallista halutaan paikka nuorille”

  1. Oikein Huittislaista ripeyttä!

    Rahat ja tilat ollut v.2015, mikä puolue on ollut hankkeessa vastahankaan vai ihan tavallista ripeyttä viranomaistyössä.

  2. Huittislainen nuori

    Huittisiin tarvittaisiin tilat nuorille mopojen ja mopoautojen korjaamiseen, sillä kaikilla ei ole mahdollisuutta korjata laitteitaan kotona. Huittisista löytyy jo kymmenen hengen porukka 15-16 vuotiaita poikia, joka etsii tallipaikkaa tälläinen paikka tarvittaisiin isommallekkin porukalle.

  3. Nimetön

    Hieno tila, mutta aivan liian pieni suunniteltuihin toimintoihin.