Vastuullinen Virtanen kerää taas liuosastioita Sastamalassakin

AIV-liuokset ovat Suomen suosituimpia rehunsäilöntäaineita. Liuosastioiden käyttöikä on viisi vuotta, minkä jälkeen astiat tulee turvallisuussyistä vaihtaa.

Viljelijöillä on jälleen tilaisuus hankkiutua vastuullisesti eroon käyttöikänsä ylittäneistä muovikanistereista ja -tynnyreistä, kun 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea perustavat keräyspisteitä 15. – 16. syyskuuta väliseksi ajaksi.

Nuoria työllistävä ja viljelijöille maksuton valtakunnallinen keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

Keräys toteutetaan Sastamalassa siten, että viljelijät tuovat tyhjät AIV-liuosastiat Sastamalan 4H-yhdistyksen keräyspisteiseen. 4H-nuori tarkastaa astiat ja pakkaa ne kuljetusta varten yhdessä viljelijän kanssa.

Keräykseen voi jättää 30 litran AIV-kanistereita ja 200 litran AIV-tynnyreitä, jotka ovat sisältäneet Kemiran, Tamincon tai Eastmanin pakkaamia AIV, Prima, Mestarin Vahva, Stabilizer tai Propcorn -tuotteita. Astioiden tulee olla tyhjiä, ehjiä ja korkkien ja kansien kierrettynä paikoilleen. Viljelijöitä pyydetään tuomaan mukanaan myös kuormalavoja, joita tarvitaan pakkaamisessa.

Keräyksen järjestää Sastamalan 4H-hdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton ja Eastman Chemical Companyn kanssa. Keräyksen rahoittaa Taminco Finland Oy.
Kaikki kerätyt tynnyrit ja kanisterit kierrätetään Suomessa muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

”4H on aina kantanut huolta maaseutuympäristöstä muun muassa järjestämällä lannoitesäkkikeräyksiä yli 40 vuoden ajan. Haluamme auttaa maatiloja kierrätyksessä ja samalla tarjota töitä maaseudun nuorille”, kertoo yhteyspäällikkö Patrik Lindfors Suomen 4H-liitosta.

Keräyspaikan osoite on Suuniityntie 172, Sastamala. Keräyspaikan aukioloajat: Pe 15.9. klo 10-14 ja La 16.9. klo 9-15.