Haukkis muutti Hopunkadulle

Emilia Urpo ja Niko Riihimäki piipahtivat Haukkikseen lemmikkihiirensä asioille. Yrittäjä Johanna Isotalolle mukavat asiakkaat ovat työn ehdoton suola. ”Me eläinten ystävät löydämme aika helposti yhteisen sävelen”, hän tuumaa.

”Tiesitkös, että tämä kissanhiekkasatsi painaa noin 1000 kiloa?” kysyy eläintarvikekauppa Haukkista pyörittävä Johanna Isotalo uusissa 320 neliön liiketiloissaan Hopun teollisuusalueella.

Suuret lattiasta kattoon ulottuvat ja helposti avautuvat ovet yksi uuden kauppapaikan eduista. ”Tänne tulee välillä niin suuria määriä tavaraa kerralla, että niiden roudaaminen käsipelillä olisi hankalaa. Yksi kriteeri uusille tiloille oli siis logistinen toimivuus”, yrittäjä tuumaa.

Hopunkadulla sijaitsevan Haukkiksen ulkoseinästä puuttuvat jutuntekohetkellä suurehkot nimikyltit, mutta hyvin asiakkaat ovat silti löytäneet paikalle.

Puoleen tuntiin mahtuu mielenkiintoinen kirjo eläintarvikekaupan elämää. Joku etsii ratkaisua koiransa alati takkuuntuvaan turkkiin, toinen kaipaa kissan pissan hajun matosta poistavaa pesuainetta, eräs rouva metsästää sisäkissalleen ruokaa ja yksi perhekunta on vailla kanin ulkoiluttamiseen sopivia valjaita.

Vili Vilperin asioilla

Niko Riihimäki ja Emilia Urpo ovat tulleet katsastamaan lemmikkihiirelleen uutta häkkiä. Vili Vilperiksi nimetty hiirulainen on kuulemma kova kiipeilemään ja tarvitsee nykyistä paremmat olosuhteet harrastuksilleen.

”Täällä on vaikka mitä, luonnonmateriaaleista tehtyjä kiipeilypuita ja ryömimispaikkoja. Tykkäisiköhän Vili hiekkakylvyistä”, pohtii Emilia.

Isotalo vinkkaa kaksikolle, ettei hiiriä ja hamstereita kannata pestä astianpesuaineella, vaikka jotkut niin tekevätkin. Jos ei hiekkakylpy puhdista jyrsijän rasvoittuvaa turkkia riittävästi, kannattaa suosia niille suunniteltua shampoota. Astianpesuaine kun kuivattaa hiiren hipiää liikaa.

Niko kertoo kauppiaalle Vilin olevan vielä melko arka.

”Voin antaa teille eläviä jauhomatoja, niistä hiiret varmasti pitävät. Kun saatte sen syömään niitä kädestä, se varmasti kesyyntyy”, Isotalo tietää.

Lisää Haukkiksesta 16.8. Alueviestissä.

Haukkis on ollut uusissa tiloissa Hopunkatu 8:ssa jo pari viikkoa.