Tankotanssista taekwondoon – Harrastemessut täyttävät Ellivuoren

Viime syksyn Harrastemessuilla pääsi muun muassa maalaamaan ponia sormiväreillä. Maalausalustana Kivitallin Kohinoor-poni.

Kolmisenkymmentä seuraa, yhdistystä ja yrittäjää esittelee toimintaansa Ellivuoressa 3. syyskuuta pidettävillä Harrastemessuilla. Esillä on lajeja joka lähtöön.

”Esimerkiksi tankotanssi ja taekwondo eivät ehkä ole niitä tavanomaisimpia harrastuksia Sastamalassa, mutta nekin näkyvät messuilla”, kertoo tapahtumaa puuhaavan Sastamalan nuorisopalveluiden vastaava nuorisotyöntekijä Tytti Peurala.

Ellivuoressa esittäytyvät myös muun muassa paikkakunnan partiolaiset, MLL Tyrvään-Vammalan yhdistys, Vammalan retkeilijät, Tanssikoulu TanssinTahti sekä FC Vapsi. Eläimellistä menoa tarjoavat Tmi Viljanen Sari ja Kivitalli.

Harrastemessut pidettiin viime syksynä ensimmäistä kertaa Ellivuoressa. Peuralan mukaan alue on tapahtumapaikkana monipuolinen ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden esitellä eri lajeja.

”Sisä- ja ulkoalueita on riittävästi ja esimerkiksi vesistö, Pirunvuori ja ulkoilureitit luovat paljon erilaisia variaatiomahdollisuuksia. Messujen yhteydessä pystytään myös tuomaan Ellivuorta tutuksi arvokkaana ja hienona paikkana – joka muuten jo itsessäänkin on monipuolinen harrastusympäristö.”

Messut on suunnattu koko perheelle, mutta järjestäjät toivovat, että päivä tarjoaisi uusia harrastusideoita myös aikuisille.

”Monet vapaa-ajantahot toivottavat varmasti aikuisetkin tervetulleiksi paitsi ohjaamaan myös itse harrastamaan.”

Tänä vuonna nuorisopalveluiden perinteinen rastiajo Ruskarumba ja harrastemessut on yhdistetty yhteistapahtumaksi. Peurala kertoo järjestäjien odottavan mielenkiinnolla, miten tapahtumat yhdessä onnistuvat keräämään osallistujia.

”Molemmat tapahtumat keskittyvät esittelemään Sastamalaa ja sen alueellisia toimijoita mahdollisimman monipuolisesti.”

Lisätietoa nuorisopalveluiden sivulta http://www.sastamalannuoret.fi

Harrastemessut Ellivuoressa sunnuntaina 3.9. klo 12-17. Tapahtuma on maksuton.