Nuupalankadulle kolmenkympin nopeusrajoitus

Nuupalankadun Muistolan koulun puoleisen päädyn liikennehäiriöt ovat puhuttaneet alueen asukkaita.

Tekninen lautakunta käsitteli asiaa eilen, ja päätti, että kaupungin keskusta-alueen liikenneturvallisuutta selvitellään Sastamalassa kokonaisuutena.

Nuupalankadun suurimman sallitun nopeuden lautakunta päätti laskea neljästäkympistä kolmeenkymppiin. Tekninen lautakunta jätti esitetyistä hidasteista päättämisen pöydälle. Vetoomukset hidasteiden rakentamisesta ovat tulleet asukkailta.

Hidasteita on esitetty Lapinmäenkadulle Väinönkadun risteykseen, Nuupalankadulle Muistolan koulun puoleiselle osuudelle, sekä Tassarintien ja Tanhuantien risteysten välille.

Komisario Pauli Pitkäkoski Sisä-Suomen poliisista arvioi Alueviestin paperilehdessä (30.8.2017), että hidaste olisi todennäköisesti eniten nopeuksia vähentävä tekijä.

Onko poliisi miten tietoinen Muistolan alueen ongelmista?

”Poliisi on saanut asiassa yksittäisiä yhteydenottoja. Poliisi käynyt paikalla sekä hälytysilmoitusten johdosta että tietääkseni myös oma-aloitteisesti. Pitää huomioida, että erityisesti viikonloppuisin poliisi joutuu priorisoimaan saamiaan tehtäviä. Mikäli poliisi havaitsee, että liikennesääntöjä ei noudateta se puuttuu asiaan. Aiheutetun melun osalta poliisi on lähinnä neuvomalla pyrkinyt häiriön poistamiseen”, Pitkäkoski vastaa.

Aikaisemmin Alueviestissä:

Muistolan asukkaat kyllästyneitä liikenteessä törttöilyyn ja meluun (25.8.2017)

Muokattu 14.20. Muutettu otsikkoa ja lisätty poliisin kommentit.

37 vastausta artikkeliin “Nuupalankadulle kolmenkympin nopeusrajoitus”

 1. piski

  minkä takia puistokatu päällystettiin tänä kesänä siinä oli nin mukavat hidasteet että rikoin autoni siinä vaikka hiljaa ajoin kaksi jousta poikki että näin meillä

 2. Nimetön

  no noi hidasteet on täysin per—-tä esim. päivällä kun pitäs nukkua kun menee yöksi töihin nin joku iso auto ajaa hidasteeseen sen verran kauhee kolke, kilinä, pauke ja ryske että varmasti herää eikä nukutuksi saa. Näin ainakin sylvään koulun kohdalla olikohan nää ne Nurmisen Ilmarin hidasteet näin huhu kertoo. Jos ei aikuiset ihmiset ja kortin saaneet osaa noudattaa nopeusrajoituksia kaupungilla niin kortti heti pois ja pitkään

 3. Nimetön

  Miksi näitä hidasteita ei käytetä? Koulujen nurkilla varsinkin olisivat tarpeen. Ovat nykyään ilmeisesti ainoa keino, joka koheloihin tepsii. Eli lisää hidasteita, kun muuten ei nopeusrajoituksista välitetä!

 4. Nimetön

  Ei riitä Sylvään hidasteet mopojen ja kevareiden hidastetuksi, pojista on vaan hauskaa ku pomppaa..
  Poliisi voisi tulla jonain arkiaamuna klo 7.55 tai iltapäivällä klo 14 Sylväälle tarkkailemaan ja puuttumaan. Sama toki myös viikonloppu iltaisin.

 5. Nimetön

  Poliisit voisivat joskus poiketa myös Varilankadulla katsomaan, kun viilatut mopot vetelee etupyöräilmassa noin kuuttakymppiä.

 6. Nimetön

  Monet Muistolan hiljaisista, joita vetoomuksen allekirjoitusten perusteella näyttää olevan yli 90% asukkaista, eivät vuosikymmeniin ole kyenneet nukkumaan öitään rauhassa tai viettämään leppoisaa kesäiltaa ulkona. Hirvittää. Muutaman nuoren kevyt hurvittelu on aiheuttanut jollekin toiselle elämän mittaisen ahdistuksen. Omassa kodissa.
  Koska tähän puututaan???
  Koska kaupunki asettaa rajat???
  Ja jos rajoja ei löydy, löytyisikö edes ajorata, jonne kovaäänisen, hurjan menon voisi ohjata, pois asutuksen läheisyydestä?

 7. Jottain tarttis tehrä kans

  Hidasta on, hidasta on hidasteitten saaminen :(:(:(
  Jahkaillaan ja pohdiskellaan ja mietitään ja pähkäillään :(:(:(

 8. Nimetön

  Niin kuten ennenkin olen sanonut. Koittakaa päättää mitä reittiä autoilla ajetaan. Sylvään kautta vai itsenäisyydentien kautta. Sitten toinen näistä reiteistä hidaskaduksi 20 KM/h. Mopoilla voi ajaa vaikka pellolla, niitä ei hidasta mikään. Mutta autot voi hidastaa tekemällä tie kapeaksi tai nupukivistä ym.

 9. Nimetön

  Komisario Pauli Pitkäkoski Sisä-Suomen poliisista arvioi Alueviestin paperilehdessä (30.8.2017), että hidaste olisi todennäköisesti eniten nopeuksia vähentävä tekijä.

 10. Nimetön

  Hidasteiden eteen molemmin puolin katua metallikaiteet, etteivät mopot ja mautot pysty kiertämään hidastetta jalkakäytävän kautta.

 11. Nimetön

  Hidaste on kiusantekoväline ja ei ole ilmainen rakentaa ja hajoittaa matalat autot. Kyllä jos poliiseja näkyisi katukuvassa tilanne olisi toinen.

 12. Nimetön

  Peltipoliisi, ja jatkuvasti kameran kanssa samalle kadulle.

 13. Nimetön

  Kun on kännykkäkameran näyttöä rekisterinumeroineen näistä tapahtuneista rikkomuksista, MITEN poliisi näihin on reagoinut? Onko otettu yhteyttä rekisterinumeron perusteella asianosaisiin ja vanhempiin? Haluan tietää, miten on? Nythän on niin, että jos poliisi painaa villaisella, mihin voi enää luottaa.

  • Nimetön

   Ei ainakaan poliisin ylimpään johtoon, mikäli uskoo uutisiin.

  • Nimetön

   Jos poliisi alkaisi jokaisen kännykkäkuvan perään soitella, ei sillä muuta tekemistä olisikaan. Miten muuten nopeus on luotettavasti todistettavissa kännykkäkuvasta? Miten selvitetään, kuka ajoi? Ei kansalaisen pidä ryhtyä poliisiksi, ellei sitten vie hommaa loppuun asti, eli selvitä Trafin palvelusta auton omistajaa ja soita hänelle itse.

   • Nimetön

    (Nykyään justiinsa kansalaisen pitää ryhtyä poliisiksi, kun poliisista ei poliisiksi ole). Jos poliisille esittää kännykkäkuvan ta videoklipin, se on otettava tosissaan. Nopeusvalvonnasta ei ole kyse, vaan ajamisesta jalkakäytävällä kiertäen hidasteen. Onkohan tämä nimetön jonkun mopoilijan moponvirittäjä vai kenties vielä enemmän asianosainen??

   • Nimetön

    Jos poliisi olisi heti soittanut ensimmäisten mahdollisesti lähetettyjen kännykkäkuvien perään, ja tsekannut asianosaiset, ei koko ongelmaa ehkä olisikaan.

 14. paski

  nin kyllä asia on niin että mitkään hidasteet eikä nopeus rajoitukset estä mopoilijoita ajamasta lujaa nin kun joku oli jossain kirjoittanut että nehän ajelee kevyenliikenteen väylällä nuupalan kadulla. Sen verran vielä että olen katsellut S-marketin parkissa kun sinne tulee näitä mopoilijota hirveelllä vaudilla osa keulien että on ihme ettei ole sattunut mitään vahinkoa, voi sieltä tulla yhtäkkiä pieni lapsi juosten pihalle tai vanhus joka liikkuu hitaasti ovesta pihalle ni se on siinä. mikä ihmeen paikka on se keskustan puoleinen pää S-marketilla minkä täytyy kokoontua jumputtamaan. en nyt morkkaa kaikia mopoilijoita osa heistä on fiksuja ja osaa käyttäytyä ja osaa liikennesäännöt ja noudattaa niitä, mutta se yksi tai useampi mopo ryhmä pilaa kaikkien maineen joka ei osaa käyttäytyä asiallisesti

 15. ok

  Muuttakaa Kämmäkään tai Kiikan illoon EI kukaan häirii

  • Mummu

   Suurin osa meistä muista on sitä mieltä, että mopoilijat sinne missä pippuri kasvaa. Ei vaan, vakavasti, ongelma on todellinen ja kaikkien tiedossa. Päättäjät hohoi! Nyt on aika viheltää peli poikki ja osoittaa mopoilijoille harjoitusalue, joka ei ole muun liikenteen seassa eikä asutuksen lähellä. Jonkinlainen ajokortti pitäisi myös olla ennenkuin pääsee ihmisten ilmoille.

 16. Nimetön

  Mopot pitäisi myös katsastaa vuosittain, ja jos on jotain virityksiä niin kilvet pois. Samat säännöt mopoille kuin muillekin tiellä liikkujille, ylinopeudesta sakot, ja vanhemmat vastuuseen alaikäisistään.

 17. Nimetön

  Entäs jos joskus kaikki häiriötä (aiheellisesti) kärsineet keräännytte joku ehtoo niiden mopoilijoiden ja mautojen ympärille siihen Muistolan pihaan…ihan rinkiin. Sitten kysytte, MIKSI? Kerrotte, miltä tuntuu. Keskustelette. Kysytte ja vaaditte vastaukset. Kysytte nimet, keiden lapsia olette. Otatte myös kuvat todisteeksi. Kerrankos sitä sattuu ottamaan maisemakuvan mopoautosta, joka on juuri koukannut jalkakäytävällä…

 18. Nimetön

  Nämä nuorethan ovat kuulemani mukaan käyneet oma-aloitteisesti ja asiallisesti keskustelemassa tämän Nuupalankadun asukkaan kanssa, jota tämä ralli eritoten on häirinnyt. Sopimuskin osapuolten välillä syntyi ja nuoret informoivat muita Muistolan koululla kokoontuvia nuoria, että toimivat sopimuksen mukaan. Tieto tästä siis välittyi tälle koululla kokoontuvalle ”vakiporukalle”, joka omalta osaltaan noudatti sopimusta. Sopimus ei kuitenkaan toisen osapuolen osalta ilmeisesti ollutkaan pitävä, koska nimilistaa kerättiin samanaikaisesti…

  • Nimetön

   Tämä viesti sisältää runsaasti disinformaatiota. Moponuorten kanssa on keskusteltu kyllä ja heitä on informoitu siitä, että hakemus on jo vetämässä hidasteiden ja nopeusrajoituksen osalta. Nuorten kanssa tehtiin ns. herrasmies-sopimus siitä, että poliisia ei hälyytetä paikalle, jos lakia noudatetaan. Nuoret suostuivat siihen, mutta eivät voineet luvata toki muiden puolesta mitään. Kyseiset (fiksut) nuoret (5-6 hlöä) ovat käsittääkseni pitäneet lupauksensa, mutta joukko on huomattavasti laajempi ja ylinopeuksia, keulimista sekä jalkakäytävän kautta koukkaamisia tapahtuu edelleen säännöllisesti muiden toimesta.

 19. Nimetön

  Vähän asiasta ohi ja samalla asiasta: MIKSI muka henkilökohtainen lainvalvonta/tarkkailu olisi väärin?! Virallinen poliisivalvonta on vähennetty minimiin. Siellä siis hanskat lyöty tiskiin. Ajatelkaas omaa turvallisuuttanne. Ottakaa edes kameravalvonta käyttöön. Sillähän ne sakottaa jo ylinopeudesta.

 20. Nimetön

  Eikös sillä kadulla ole jonkun pihasta suora kameravalvonta kadulle? Siitä vaan tarkastamaan nauhoja!

 21. Ari P T

  Mopojen ja autojen rekkarien tietojen mukaan asuipaikka selville ja rankakuorma puita ja moottorisaha käymään häiriköiden kodin eteen aamuyöllä ja poppikoneet soimaan. Kuka sitä nyt voi estää rehellisen työn ja huvin ei ainakaan poliisi, se ei ota kantaa. Kokemusta on kelloa tuntemattomista ja ymmärtämättömistä sinivuokoista. Kosto on suloista.

 22. Nimetön

  En tiedä mitä on sovittu,sama meininki siellä kyllä jatkuu,ämyrit täysillä,ylinopeutta,kaahailua jalkakäytävillä. 97 asukasta tätä mieltä.

 23. Sinnukka

  Ihmettelen kenenkään aikuisen motiivia puolustaa nuorten laitonta toimintaa. Aikuisenhan pitäisi ohjata nuorta oikeaan suuntaan, ottamaan huomioon toiset, noudattamaan lakia jne. Täällä joku kannustaa nuoria häiriköimään, ja vielä puolustaa sitä!

 24. Nimetön

  Pikku pilttien pakoputkiviritteiset kiinan kopio Monkeyt pitäisi saada hiljaisiksi, sekin olisi jo jotain. Lievästi ottaa päähän kuunnella käytännössä ilman äänenvaimentajaa pörrävien tehottomien 4t paskojen mölyä. Ylävireisen 2t moottorin pauhu ei niin pahasti otakaan korvaan ja korkeataajuuksinen mökä vaimenee ilmassakin nopeammin kun taas 4t möly kantaa yli puolen kylän.

  • Nimetön

   Pojilla on kevarin koneita ja isompia sylintereitä vaihdettuna mopoihinsa. Siksi nämä tossumopot ovat niin suosittuja, kun niitä on niin helppo virittää. Vakiovaimennin ei kunnossa ollessaankaan riitä vaimentamaan viritetyn koneen ääntä. Tarvittaisiin moottoripyöräpoliisi päivystämään viikoksi, jotta nämä saataisiin kuriin. Vanhemmista ei ole apua, koska he auttavat virityksissä tai ovat ainakin tietoisia niistä. Sama koskee mopoautoja, hyvin harvassa niistä nopeusrajoitin on toiminnassa.

 25. Sivusta seurannut

  Kyllä kaupunki on vastuussa asukasviihtyvyydestä ja turvallisuudesta ja siitä, että nuorilla on paikat missä harrastaa. Mopoilijat ja asukkaat vaihtuvat, mutta ellei ongelmiin puututa kaupungin taholta määrätietoisesti, niin sama tilanne jatkuu vuodesta toiseen ja kaikki ovat tyytymättömiä. Muistolan mopo-häiriöt ovat kuulemma jatkuneet jo vuosia, eikä asiaan ole saatu korjausta. Ei tilanne itsestään muutu, vaaditaan selkeitä toimenpiteitä. Nytkin mielestäni hyvin asiallinen vetoomus toimenpidehdotuksineen, jonka oli allekirjoittanut melkein 100 asukasta, käsiteltiin kyllä teknisessä lautakunnassa, mutta tulos oli laiha, tehtiin nahkapäätös. Ei nopeusrajoituksen alentaminen riitä. Lautakunta jätti pöydälle hidasteasian eikä kolmannesta toimenpide-ehdotuksesta edes keskusteltu, ei ainakaan kokouksen pöytäkirjan mukaan. Ei asioita näin hoideta, ryhtiä kaupungin päättäjille jos halutaan tehdä kaupungistamme vetovoimainen ja viihtyisä.

 26. Avatkaa tätä logiikkaa! Mulle ei aukea.

  Muistolan alueen mopohäiriköintiä perustellaan mm sillä, että sitä on jatkunut koulun kentällä jo sukupolvesta toiseen.
  Eli jos lasta on kiusattu koulussa jo pitkään, siihen ei pidä puuttua.
  Tai jos kerrostalossa yksi asukas soittaa heviä läpi yön, ja sitä on jatkunut jo vuosia, sen pitää saada jatkua.
  Muistolan alueen 97 asukasta on kärsinyt yötä päivää jatkuvasta melusta ja vaarallisesta liikenteestä kymmeniä vuosia, joten kärsikööt edelleen.

 27. Motocross rata kaalisaareen

  Eikös voisi saman tien tehdä skeittiparkin pohjista tulevalla ylimäärämaalla Motocross radan sinne kaalisaareen. On lähellä poliisiasemaa ja keskustassa ettei nuorison tarvii pörrätä siellä syrjäkulmilla pahanteossa ilman harrastepaikkaa

 28. Nimetön

  Jos vuosia jo meteli häirinnyt niin miksei ole jo muuttanut pois? Kämmäkkä tai illo, ei häiritse mopoilijat.