Viimein koirapuisto Sastamalaan?

Mäyräkoirakaverukset Lilli ja Leevi. Kuva: Alueviestin arkisto.

Koirapuiston rakentaminen Sastamalaan on ollut esillä niin kauan kuin Sastamala nykymuodossaan on ollut olemassa. Viimeksi koirapuiston rakentamista käsiteltiin perussuomalaisten aiheesta jättämän valtuustoaloitteen tiimoilta teknisessä lautakunnassa alkuviikosta.

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Kauko Vainiomäki toteaa, että määräraha koirapuiston rakentamiseksi oli jo vuonna 2009, mutta tuolloin kaupunginhallitus päätti kaupunginjohtajan ehdotuksesta jättää asian pöydälle ja hanke raukesi.

”Muistaakseni puiston kustannusarvio olisi ollut 15 000 – 20 000 euroa. Kunnollinen aitamateriaali on melko arvokasta. Koirapuistoissa on usein erikseen osastot pienille ja isoille koirille. Tietysti paikalle pitää järjestää myös jätehuoltoa, pitäähän koirien jätökset siivota pois. Jonkinlaisia virike-elementtejäkin puistoissa usein on ”, Vainiomäki sanoo.

Koirapuiston perustamista käsiteltiin Sastamalassa myös vuonna 2012. Vainiomäen mukaan vuoden 2013 budjettiin sorvattiin useamman kymmenen tuhannen euron suuruinen puistomääräraha, mutta erikseen ei koirapuistoa talousuunnitelmassa tuolloin huomioitu. Eurot käytettiin kaupungin puistoalueiden ja leikkikenttien kunnostustöihin.

Tekninen lautakunta päätti tiistaina esittää koirapuiston investointimäärärahan käsittelemistä seuraavan talousarvion yhteydessä.

”Syksymmällä selviää, miten tällä kertaa käy. Koiraharrastajat ovat olleet vuosien varrella aktiviisia asian tiimoilta, ja käsittääkseni useampi kaupunginvaltuutettu on saanut yhteydenottoja koirapuiston perustamiseen liittyen”, Vainiomäki toteaa.

Aiemmin koirapuiston sijainniksi on suunniteltu ranta-aluetta Sylväänlahden ja Rautavedenkadun välissä Sylvään koulun kohdalla. Alue on asemakaavassa suojaviher- ja katualuetta. Tekninen lautakunta katsoo, että paikka sopii hyvin kyseiseen tarkoitukseen.

27 vastausta artikkeliin “Viimein koirapuisto Sastamalaan?”

 1. Suojataanko eläimet myrkyttäjiltä?

  Täälläkin on ollut liikkeellä hulluja ihmisiä, jotka jättävät myrkky- ja muita vaarallisia nameja pitkin puistoja ja katuja. Minusta koirapuistossa tulisi olla kameravalvonta.

 2. Nimetön

  joo pas.läjät ja pussit lisääntyy vaan sylvään koulun läheisyydessä koirapuiston tullessa sinne .

 3. Näkökulma asiaan

  Sivistyneissä isoissa kaupungeissa on vierekkäin koiratarhat sekä isoille että pienille koirille, lapiot ja penkit.

  On pitkä matka Sastamalassa yltää minimiin eläinasioissa. Kirkkoihin kyllä on rahaa ja hautausmaita kuoputetaan millin tarkkuudella. Eläimiä ei niinkään huomioida, vaikka ne tuottavat omistajilleen paljon enemmän iloa kuin santa ja latteat sanat arkun yllä.

  • Nimetön

   Kirkkojen ylläpito kustannetaan kirkollisverosta. Siis kirkossa kävijät maksavat omat tarpeensa.
   Koirapuisto alkaa Vinkistä ja jatkuu Punksvilleen asti. Samoin länsipuolella Myllymaasta Suodenniemelle. Luulisi riittävän.

   • Nimetön

    Ja uimahallia on koko kokemäenjoki,LUULISI RIITTÄVÄN!!!!!!!!!

  • Nimetön

   kun otat koiran, vastaat itse sen hyvinvoinnista ja järjestät sille käymälän, etkä kuskaa sitä kakille toisten nurkkiin

 4. Repa

  Koiraharrastajat voisivat maksaa puistonsa omasta pussistaan kun sellaista tänne niin haluavat. Toivottavasti puisto tulee jonnekin kauas asutuksesta. Koiranp*skaa näkee ja haukkumista kuulee ihan tarpeeksi muutenkin.

  • Nimetön

   Samoin voisivat tehdä ne vinkujat jotka haluuvat tänne lisää uimahalleja,nyörit vaan auki ja rakentaan jos noin ajattelet! Repa!

 5. piski

  koiravero ehdottomasti takaisin ja koirat maalle pois kaupungista sekä ehdoton kielto ettei koiria saa pitää kerrostalossa. koirat häntyrille siellä on tilaa

 6. Nimetön

  Koiraverorahat olisi sievoinen summa kaupunginkassaan.

  • Nimetön

   Kateus- ja valitusveroista kertyisi moninkertainen summa verrattuna koiraveroon.

 7. polkupyärävero

  autoveron rinnalle polkupyärät verolle ja samoten mopot. ne kuluttaa asfalttia. Ja kaikille yhteinen kenkävero, ne pitää ääntä, haisee ja pilaa hiakkatiät.

 8. Nimetön

  Koirattomien veroja korotettava 10-15% jotta oppisivat siivoille tavoille.

 9. Nimetön

  Joo koirat verolle kun sitä paskaa tulee,heittelevät tienvarsiin roskapusseja,vessanpyttyjä,sohvia sänkyjä jäteöljypyttyjä akkuja.On ne sikoja.Koirat ovat pelastaneet monet ihmishenget…….aivan turhaa touhua sekin.

 10. Nimetön

  Koiravero laittaa myös tähän kuntaa niin saadaan toikin puisto maksuun.

 11. Nimetön

  ei ainoatakaan koirapuistoa yhtään ennen kuin on rahat saatu korjaus- ja ylläpitokohteille, joku järjestys se on saatava tähänkin jollaan….

 12. Nimetön

  Yhtälailla kissavero. Ne kulkee joka paikassa eikä omistajat siivoa lainkaan niiden jätöksiä.

  • Nimetön

   sun logiikallas – kukas korjaa linnunpaskat autojen pinnoilta, luettelostas puuttuu vielä virukset ja bakteerit…. ?

 13. Kirkkojen merkitys 0 moraalin suhteen

  Olen havainnut, että kunnan hyvissä opettajanviroissa laiskottelevat opettajat, jotka omistavat koiran, koiria, eivät korjaa tessujensa jätöksiä. Yksi heistä sanoi, että on niin pieni kasa, ei kannata ottaa pussiin.

  Alasen uimarannalle päästetään koiria telmimään. Eräs lähihoitajanainen, jolla on koira, sanoi, että hänen koiransa ei kakkaa uimarannalle, on muka tehnyt tarpeensa jo puistoon.

  Ihmiset ovat idiootteja, eivät koirat. Nuo esimerkit ovat ”kunniallisen” kilven omaavia sastamalalaisia. Kun heidän perustelujaan kuunteli, kävi mielessä, miten tekopyhä alue kirkkojen ympäröimä Tyrvää voikaan olla.

 14. Eelis mäkelä. mouhijärvi

  Hienoa että koira puisto tulee. Ja jos jokainen koiran omistaja, puiston käyttäjä maksais vaikka 12euroa vuodesta saatais kulut äkkiä katettua.. ja näille muille sekopää asiattomat komentit on pokkaa kyllä haukkua koirat ja omistajat mutta ei uskalleta omalla nimellä. Tosi suomalainen on ylpeä nimestään. Muut on pellejä…

 15. Nimetön

  Ehdoton ei koirapuistolle. Voisi siihen suunnatut määrärahat kohdentaa puistojen ja istutusten parempaan hoitoon.
  Koirille on tilaa juosta metsissä jos vain narun toisessa päässä oleva haluaa ja viitsii.

 16. Nimetön

  Itketään koirapuiston pienistä kustannuksista… Pukstaavit yms.kulttuuripotaska se vasta arvokasta harrastamista on. Kattokaa vinkujat, mihin sitä rahaa käytetään isoja määriä.