Saksitut: Vähän kaipaa niitä rauhallisen väkeviä puheita valtuustoon

Väkikapulaa vetävät demareitten Pentti Lahtinen (vas.) ja Olavi Vinha. Olikohan aiheena uimahalli?

Sastamalan kaupunginvaltuusto on arvokas, mutta silti maanläheinen päätöspaikka. Kaikki ratkaisut pitää tehdä kuntalaisten hyväksi. Osa päätöksistä miellyttää kaikkia, osa ei.

Vähän kaipaa niitä rauhallisen väkeviä valtuustossa esitettyjä puheita, joita loihe lausumaan esimerkiksi pitkän linjan kuntapoliitikko Olavi Vinha (kesk). Hän teki hartiavoimin töitä Vammalan ja sittemmin Sastamalan eteen kaupunginvaltuustossa yhtäjaksoisesti vuodesta 1977 saakka. Viime kunnallisvaaleissa hän ei enää ollut ehdokkaana, joten Vinhaa ei enää näy eikä kuulu Sylvään auditoriossa.

Hänen mieliaiheitaan olivat paikkakunnan menetetyt valtionhallinnon palvelut, joiden säilyttämisen eteen kaupunginhallitus ei hänen mielestään tehnyt riittävästi töitä. Tämä nousi esiin ainakin kerran vuodessa, isällisesti, mutta jämäkästi. Vuosittain Vinha sivalsi kaupungin virkamiehistöä ja luottamushenkilöitä metsäomaisuuden aliarvioimisesta. Hän ei myöskään pitänyt siitä, että lypsävää metsäomaisuutta myydään pois kaupunkilaisilta. Kiitoksen hän lopulta antoi, kun metsät inventoitiin ja tehtiin tarkka suunnitelma metsien hoidosta.

Eikä puheitta jäänyt kaupungin vesihuoltokaan. Vinha muistutti vuosittain siitä, että puhdas vesi ei välttämättä ole maailmassa selvyys. Hän esitti usein ajatuksen kaksivesijärjestelmästä. Eli pohjavesiä ei pitäisi käyttää vaikka vessanpyttyihin, autojen pesuihin tai nurmikkojen kasteluun.

Ja vielä. Vinha ei milloinkaan hyväksynyt uutta uimahallia. Hän muistutti, että rahat eivät riitä ja kaupunkilaiset tuskin ovat valmiita verojen korotuksiin moisen paikan takia. Olavi Vinha kiinnitti huomiota tärkeisiin asioihin. Niitä puheita kaipaa. Tai ei ehkä niitä uimahallipuheita.

7 vastausta artikkeliin “Saksitut: Vähän kaipaa niitä rauhallisen väkeviä puheita valtuustoon”

 1. Kersantti

  Saksi kirjoittaa jämäkkää asiaa. Hienoa, että on vielä edes yksi toimittaja joka seuraa paikallista päätöksentekoa ja tietää asiat ja niiden taustat! Hippokisat ja koirapuistot meille kyllä kerrotaankin tarkasti…

  • Tietäjä iänikuinen

   Näin on! Väinämöisen tarinat uppoavat somekansaan kuin veitsi voihin. Onhan siinä Vinha perä.

 2. Nimetön

  Politiikka on joskus moniklonista. Ulkoministeriö lähetti paimenviestin matkalla oleville suomalaisille, että vetävät hupparin päähänsä ettei niskavillat kastu. Joku myrsky tulossa. Olisi täällä kotimaassakin muutama lentokoneellinen yksinäisiä vanhuksia ja vähäosaisia. Niihin vois kans viranomaiset olla yhteydessä ja kysellä vointia.

 3. Nimetön

  Vinha oli myös kriittinen ylenpalttiseen Pirkanmaa ihanointiin.
  Nyt viimeistään nähdään, oikeassa oli.

  • Nimetön

   Terveyden-ja sairaanhoidon palveluja tarvitsevat ovat toden totta käytännössä saaneet tuta, mitä tämä sairaalan ja yöpäivystyksen alasajo sai aikaan !
   On täysin järjenköyhää kuskata sairaana olevia Sastamalasta Tampereelle, ja hetikohta seuraavana päivänä takaisin, kun olisi oma kuvantaminen, oma laboratorio ja päivystys toiminnassa ympärivuorokautisesti . Ei kaikki hoidollinen viisaus ja ammattitaito Tampereella asu ! Ylenpalttista oli totisesti Pshp:n suurten suunnitelmien ihannointi ja siinä juuri olisi sitä kriittisyyttä kaivattu !

 4. Nimetön

  19.06 No justiinsa juu. Moniklonista on. Seuraavien eduskuntavaalien hallitus on mielenkiintoinen. Lähtevätkö vihreät tuhoamaan kannatustaan samaan hallitukseen kokoomuksen kanssa?

 5. Nimetön

  Vinha ei hyväksynyt uimahallia rakennettavaksi. Kysymys. Mitä täällä Sastamalan-Vammalassa on sitten saatu tilalle? Muilla on uimahalli, mitä meillä on. Joku paikkakunnallinen vetovoima pitäisi sitten olla. Onko muuta, kuin lapsiperheiden ja eläkeläisten, kaihoisa katse?