Tyrväänkylässä juhlittiin – liikuntapaikasta iloa koko kylälle

Joanna Töppärä, Alma Knuutila, Anni Santala, Niilo Aarno-Kaisti sekä taaempana Tilda Varjonen, Frida Nykvist ja Tilta Nykvist iloitsivat uudesta hiekkalaatikosta. Puutavaramyynti Sami Koivu lahjoitti puumateriaalit ja koululaisen isä urakoi ne valmiiksi. Taustalla Raisa Aarno-Kaisti ja vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Mari Santala.

Tyrväänkylän koulun pihamaalla käy tiistai-iltana melkoinen vipinä. Koulun oppilaskunta on tehnyt perheille toimintaradan, jonka suoritettuaan voi hyvillä mielin popsia vanhempainyhdistyksen puffetista herkkuja.

Uudelle hiekkalaatikolle on tunkua, näemmä hiekkakakkujen tekeminen on vähän isommistakin lapsista hauskaa puuhaa. Ahkerassa käytössä ovat myös Sastamalan kaupungin lahjoittamat keinut sekä Lions clubilta saatu vieterikeinu. Innokkaita käyttäjiä on myös vanhempainyhdistyksen lahjoittamilla hyppynaruilla sekä jalkapalloilla, joita lentää juuri kaaressa useampi kohti uuden monitoimiareenan maaliverkkoa.

”Mukavasti on väkeä paikalla, mikä on hieno juttu, sillä onhan meillä aivan erityistä aihetta juhlaan”, toteaa vanhempainyhdistyksen ilmoitusvastaavana hääräävä Anneli Mäki-Laurila.

Toden totta, Tyrväänkylän koulu täyttää Suomen 100-vuotisjuhlavuonna 110 vuotta. Kodin ja koulun yhteisen illan alkajaisiksi on nostettu Suomen lippu salkoon. Oppilaat muistelevat puheessaan, miten Tyrväänkylän koulua kutsuttiin ennen nimellä Rauhalan kansakoulu. Koulun rakensivat August Seppä, Antti Koivu, Kalle Knuutti, August Nuutila ja Ville Ylistenniemi.

110-vuotiaan kunniaksi on koulun pihalle, tyrväänkyläläiseen maaperään istutettu japaninlikusterisyreeni. Häivähdys kansainvälisyyttä on myös oppilaiden areenalle valitsemassa nimessä: Tyrväänkylän monizoimiareena.

”Liikuntavälineet kannustavat liikkumaan, ja areenasta, keinuista sekä hiekkalaatikosta on varmasti iloa lapsille myös vapaa-ajalla. Tämä tuo vipinää koko kylälle”, tuumaa kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Jari Aho.

”Tyrväänkylän monizoimiareena” kustansi kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Jari Ahon mukaan pohjatöineen kaikkineen 35 000 euroa. Sastamalassa monenlaiseen pelaamiseen soveltuvaa paikkaa ovat vielä vailla Karkun ja Suodenniemen koulujen pihat. ”Kaikki koulut saavat oman lähiliikuntapaikkansa, seuraavana on Karkun vuoro”, Aho lupaa.

Muokattu kuvatekstiä 7.9. klo 8.50. Sami Koivu lahjoitti puumateriaalit hiekkalaattikoon, koululaisen isä rakensi.

2 vastausta artikkeliin “Tyrväänkylässä juhlittiin – liikuntapaikasta iloa koko kylälle”

  1. Oho!

    Taisipa olla niin että Puutavaramyynti Sami Koivu lahjoitti hiekka- ja säilytyslaatikoihin puumateriaalit ja koululaisen isä urakoi ne valmiiksi!