Tyrvään Pappila: Avajaiset päättyvät ilotulitukseen

Pappilan aiempia asukkaita. Kuva: Tyrvään Pappilan arkisto.

Uudestisyntyneen Tyrvään Pappilan avajaisia vietetään Aleksis Kiven päivänä 10. lokakuuta kello 18 – 20 Pappilan pihapiirissä Sastamalassa.

Ohjelmassa on muun muassa monipuolista musiikkia, näytelmällinen esitys, kuva- ja valoesitys sekä tuliryhmä Flamman esitys ja pientä tarjoilua. Tilaisuus päättyy ilotulitukseen. Ohjelman jälkeen on mahdollisuus tutustua Pappilan entisöityihin sisätiloihin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Avajaisten jälkeen Pappilassa järjestetään 11.-17. lokakuuta Sastamalan oppaiden johdolla avoimia yleisökierroksia, joihin voi ilmoittautua Pappilan verkkosivujen kautta.

Tyrvään Pappilassa tapahtuu syksyn aikana monenmoista. Koko perheen voimin voi lähteä vaikkapa 31. lokakuuta järjestettäviin Halloween-juhliin metsästämään aarretta ja kuulemaan hyytävää iltasatua.

Lasten oikeuksien päivänä 20. marraskuuta kokoonnutaan kuulemaan kaikkien lasten jakamattomasta oikeudesta turvalliseen ja oman näköiseensä lapsuuteen.

Lucian päivän yhteislaulutilaisuudessa joulutunnelmiin laulattaa Jazztamala Singers johtajanaan Veli-Pekka Bäckman.

Pappila järjestää säännöllisesti illallisia ja vuotuisia juhlapäiviä, joiden tarjoiluista vastaa palkittu keittiömestari Arto Rastas. Ensimmäiset keittiömestarin illalliset ovat 13.– 14. lokakuuta. Pappilassa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia, joihin yleensä aina yhdistyy jollain tavalla myös ruoka.

”Kuuntelemme asiakkaidemme toiveita herkällä korvalla, kokeilemme rohkeasti uutta ja viemme parhaita perinteitä eteenpäin”, sanoo toiminnanjohtaja Tiina Kuusisto.

Pappilan tarina kulkee 1800-luvun lopun puupappilasta vuonna 1922 valmistuneeksi kansallisromanttiseksi kivipappilaksi, joka alennustilansa jälkeen on huolella entisöity tapahtumatalo Tyrvään Pappilaksi. Kirsi-Marja ja Jarmo Nieminen ovat Pappilan omistajapariskunta.

”Pappila on meille elävä kulttuuriteko, josta kaikki vieraamme voivat nauttia. Olemme halunneet luoda Suomeen ja Sastamalaan uudenlaisen tapahtumatalon, jossa herkullinen ruoka on kaikkien tilaisuuksien keskiössä”, sanoo Pappilan omistaja Kirsi-Marja Nieminen.

Pappilan salit ja kamarit tarjoavat monipuolisia tiloja niin yritysten kuin yksityisten juhliin. Tilat taipuvat erinomaisesti 10-150 hengen tilaisuuksiin.

Pappilarakennuksessa on kolmessa kerroksessa 10 erilaista kauniisti entisöityä salia ja kamaria sekä Eliel Saarisen mukaan nimetty kahvila ja tunnelmallinen viinikellari.

Pappilassa on osattu aina kestitä vieraita. Kuva: Tyrvään Pappilan arkisto.

5 vastausta artikkeliin “Tyrvään Pappila: Avajaiset päättyvät ilotulitukseen”

  1. Nimetön

    Hienoa ja onnea uudelle pappilalle. Kiva päästä näkemään mitä pappilassa on sisällä tapahtunut, ulkokuorta olemmekin jo saaneet ihannoida.

  2. Nimetön

    Melkeinpä väittäisin, että pappila ympäristöineen on korjattu jopa yli sen, mitä rakennus milloinkaan uutena oli. Hieno kokonaisuus joka tapauksessa!

  3. Nimetön

    Niemiset antoivat varojaan kohteeseen joka tulee ilahduttamaan monia, ei vain heitä itseään. Epäitsekäs teko siis.