Tyrvään Pyhän Olavin kirkon palosta 20 vuotta – Illalla muistelutilaisuus

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkon palosta tulee torstaina kuluneeksi 20 vuotta.

Kirkolla vietetään tänään muisteluiltaa teemalla Tyrvään Pyhä Olavi – tuhkasta uuteen elämään”.

”Kirkon oppaat ovat yleensä kesän päätteeksi järjestäneet yleisötilaisuuden jollakin teemalla, mutta tänä vuonna halusimme muistaa 20 vuotta sitten tapahtunutta kirkon paloa”, taustoittaa Maiju Vuorenoja.

Hänen mukaansa kirkko kokonaisuutena on suuri ihme.

”Emme ymmärrä miksi kirkon piti palaa. Kuitenkin kaikella sillä, mitä sen jälkeen on tapahtunut, on valtava merkitys. Elämme Suomi 100v- juhlavuotta, jonka teema on Yhdessä.  Tyrvään Pyhä Olavi -projektissa juuri yhdessä tekeminen oli huipussaan”, Vuorenoja miettii.

Kun Tyrvään Pyhän Olavin kirkko paloi, seurakunnan kirkkoherrana toimi rovasti Osmo Ojansivu. Hän, kuten Maiju Vuorenojakin, oli suuressa roolissa koko kirkon jälleenrakentamisen ajan.

”Tuo päivämäärä 21.9. tuo omaan mieleeni kirkon tuhopolton. Palava kirkko jäi iäksi silmieni verkkokalvoille. Näky oli kuin pahin painajaisuni. Miksi, miksi meille, kysyimme pitkään, mutta emme enää. Olemme nähneet ihmeen ja saaneet olla siinä osallisina. Kirkolla ja sen vaiheilla, tarinalla, on sanomansa meille. Jumala haluaa puhua sen kautta. Tätä hyvän Jumalan puhetta tulemme kuulemaan, kun taas kokoonnumme kirkkoon 21.9. yhdessä kiittämään”, Ojansivu toteaa.

Muisteluilta alkaa kello 18. Kahvitarjoilu puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua.

6 vastausta artikkeliin “Tyrvään Pyhän Olavin kirkon palosta 20 vuotta – Illalla muistelutilaisuus”

 1. Nimetön

  Kotona, parvekkeeltani näin kirkon palavan .Menin paikalle polkupyörällä ja surin koko kaupungin kanssa yhdessä

 2. Nimetön

  Kotona, mies tuli lehdenhaku reisulta ja sano kesänaapurin kertoneen Pyhän Olavin kirkon palavan,sanoin et älä hulluja puhu,uutiset kerto järkyn tiedon todeksi

 3. Nimetön

  ”Emme ymmärrä miksi kirkon piti palaa”
  Kaikki syttyvä palaa jos sen sytyttää…..tuli siinä yhteiskunnalle maksettavaa parin viiniputelin ja kirkkohopeiden vuoksi.
  Polttajasta vain sen verran ettei vian tarvitse olla kovin suuri jos on päässä eikä ole peilin vika jos naama on vino.

  • Nimetön

   Meinasin juuri takertua samaan lauseeseen. Uskovaisten on ollut tapana ymmärtää heikosti noita fysiikan lakeja. Happeenhan se palava aine siinä yhtyi.

 4. Nimetön

  oli surullinen tapaus ja heti paanukaton valmistumisjuhlien jälkeen

 5. Nimetön

  Ajelin ystävättäreni kanssa Urjalasta Kiikoisiin,Olimme Punkalaitumen ja Vammalan
  välillä kun radiossa tuli uutinen että Kirkko palaa en kuullut että missä kun juttelimme keskenämme.Myöhemmin sitten selvisi että Pyhän Olavin kirkko oli palamassa.
  Surullista.