Roosa Rantaniitty: ”Ehkä vielä joskus pelaan naisten maajoukkueessa”

18-vuotias Roosa Rantaniitty ei vielä osaa kuvitella, miltä Luvian Kiekon pelipaidan vaihtaminen Suomen maajoukkueen paitaan tuntuu. ”On se varmasti hieno hetki, kun paidan vetää ensimmäistä kertaa ylleen.”

Roosa Rantaniityllä on ensi kuussa edessä jännittävä hetki. Marraskuun lopussa 18-vuotias sastamalalainen pukeutuu nuorten U21-ringettemaajoukkueen paitaan ja lähtee edustamaan Suomea Kanadan Mississaugassa pelattaviin lajin MM-kisoihin. Kanadassa yksi Roosan toiveista täyttyy.

”Olen pienestä saakka haaveillut, että pelaan joskus maailmanmestaruudesta”, hän hymyilee.

Roosa aloitti ringeten 6-vuotiaana, kun vanhemmat päättivät viedä hänet Vammalan jäähallille VaPSin harjoituksiin. Laji imaisi mukaansa nopeasti.
Pari vuotta sitten Roosan isä sai puhelun, jonka ansiosta tytär kiekkoilee nyt Luvialla.

”Luvian Kiekosta soitettiin ja kysyttiin, haluaisinko tulla pelaamaan SM-sarjaa. Vastausta ei tarvinnut kauaa miettiä.”

Merkonomiksi Huittisissa opiskelevan Roosan arki on kiireistä. Kolme kertaa viikossa hän hyppää melkein heti koulupäivän jälkeen isänsä kyytiin ja lähtee harjoituksiin Luvialle. Viikonloppuja rytmittävät pelit.

”Viime kaudella meillä oli kokonaan uusi joukkue, joten menestystä ei vielä tullut. Tämä kausi on alkanut paljon paremmin, olemme voittaneet kaksi ja hävinneet yhden ottelun niukasti”, Roosa kertoo.

VaPSista Roosa kertoo saaneensa hyvät eväät lajiin.

”Pohja uralleni on luotu Vammalassa. Vaikka kehitystä onkin tapahtunut, on perusoppi tullut nimenomaan VaPSin hyvätasoisesta valmennuksesta.”

U21-maajoukkueen valintaleiri pidettiin Kisakalliolla syyskuun puolivälissä. Maajoukkueen valmentaja Vesa Lönngrenin mukaan joukkueeseen etsittiin urheilullisia, yhteishenkeen sopivia pelaajia. Yksi tärkeimmistä kriteereistä oli taitavuus.

Hyökkääjänä pelaava Roosa pitää omina vahvuuksinaan luistelua sekä tarkkaa ja kovaa laukausta. Niistä ovat saaneet jo osansa vastustajat SM-sarjassa, sillä esimerkiksi viikonvaihteessa Blue Ringsiä vastaan pelatussa ottelussa Roosa ampui verkkoon viisi maalia. Maajoukkueeseen pääsy oli silti yllätys.

”Leireillä aina jännittää, kun tietää että omaa tekemistä seurataan valintamielessä. Silloin tuntuu, ettei mikään onnistu. Jos pystyy unohtamaan olevansa tarkkailun alaisena, kaikki sujuu paljon paremmin.”

Keväällä koulunsa päättävä Roosa Rantaniitty ei vielä tiedä, mikä hänestä tulee isona. Ammatiksi ringetestä ei ole edes maailmalla, vaikka esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa pelataankin kovatasoista sarjaa. Ammatinvalintansa Roosa aikoo tehdä ringeten ehdoilla.

”Aion pelata ringetteä niin pitkään kuin se on mahdollista. Se fiilis, kun kentällä luistelee täysillä, on ihan paras. Ehkä vielä joskus pelaan naisten maajoukkueessa.”

Nuorten MM-kisat pelataan naisten kisojen tapaan Ontariossa Mississaugassa. Hershey Centressä pelattava turnaus käydään 27.11. – 3.12.2017.

2 vastausta artikkeliin “Roosa Rantaniitty: ”Ehkä vielä joskus pelaan naisten maajoukkueessa””

  1. Nimetön

    Kova tahto pelata, harjoitella ja taistella peleissä. Hienoa edustaa Sastamalaa/Luviaa ja Suomea Kanadassa.

    Jaksamista ja tsemppiä peleihin! Salme
    .