Lunta tuprutti koulun pihaan, auraussopimukset tekemättä

Keskiviikkoiltana alkanut lumisade tuli sittenkin yllätyksenä Sastamalan kaupungille – ainakin mitä tulee kaupungin kiinteistöjen piha-alueiden aurauksiin.

Alueviesti sai torstaina ja perjantaina useampia yhteydenottoja liittyen koulujen ja päiväkotien piha- ja paikoitusalueiden huonoon kuntoon.

Kaupungin kiinteistöpäällikkö Sirkku Pehkonen sanoo, ettei tilakeskuksella ole tällä hetkellä voimassa olevia auraussopimuksia, joten lumitilanne pyrittiin hoitamaan niin sanotusti paikkausvoimin.

”Varmasti lumimyräkkä tuli meille yllätyksenä. Ei ole vuodet veljiä keskenään, se pitänee aina muistaa. Stormin koululle olen tilannut aurauksen tänään perjantaina.”

Pehkosen mukaan toiveena on, että nyt satanut lumi sulaa vielä lämpöiseen maahan, ja uudet auraussopimukset saadaan voimaan ennen seuraavaa myräkkää.

”Tarjouspyyntöjen jättöpäivä on 3. marraskuuta. Tästä oppineena käsittelemme tarjoukset pikavauhtia ja yritämme saada ne myös voimaan heti.”

38 vastausta artikkeliin “Lunta tuprutti koulun pihaan, auraussopimukset tekemättä”

 1. Nimetön

  Heh. Onkohan oikeat henkilöt hoitamassa näitä asioita? Koko kesä olisi ollut aikaa sopia sopimukset.

  • nimetön

   Samaa mietin minäkin!! Eiköhän olis aika katsoa peiliin!! Vaihtoon koko porukka!

  • Nimetön

   ja historia on osoittanut, että ennenkin on ollut lunta tämän verran jo lokakuun 25. päivän tienoilla – uusavuttomuutta mielestäni

  • esa

   lousajassa aamu neljältä viistoista kaupunginmiestä sulatti kosanilla katuja nyt orvokit ja sypressit kukkii ojanpientareilla. muuttakaa tänne ja lakatkaa valittamasta

  • Nimetön

   Diili menee näin; Tekijä ei tee – ellei teettäjä tilaa ja maksaja maksa. YKSINKERTAISTA!

 2. JTT&)

  Voiko (joku) olla noin helvetin idiootti että viälä puolustelee tekemisiänsä oikein paikallislehdessä?

 3. Nimetön

  Eikös vanhat sopimukset oo vuoden loppuun voimassa? Tää haisee ny ktukselle!

  • Nimettömälle

   Ainahan se urakointi on koko talvikauden ei sitä ny herran jumala kesken sesongi vaihreta.. ei jääkiekkoilijakka talvel pesäpalloo pelaa.

 4. Nimetön

  Mitenkäs se aikasempi ”uutinen” menikään: lumisade ei yllättänyt kaupunkia; hahhaa. Viitsittekin tehdä tommosia juttuja.

 5. Nimetön

  Ennen lumityöt tehtiin jo yöllä kaupungissa kun ei ollut autoja tiellä ja jälki oli hyvä kun sitä ei ajettu koviksi paukuroiksi. Voisin sanoa että yöllä tuo työ käy nopeammin vaikka kalliinpaa tehdä. Kun ei aina viitsisi soittaa jokaisesta asiasta kaupungille.

 6. paski

  tää on niin tätä etten sanoisi kaupungin touhua, talvi tulee joka vuosi sen tietää jo jopa minäkin. esim. laitan nastarenkaat autooni jo lokakuun puolessavälissä on aivan sama ajeleeko niillä varhemmin kun keväällä ajetaan kumminkin viimeiseen asti. Mitä säästöä kaupungilta olla pyytämättä auraustarjouksia vai eikö joku osaa hoitaa hommiansa ei kun kengänkuvaa persukseen että näin

 7. Nimetön

  Jospa Pehkonen alaisineen pohtisi nyt talvella nurmikonajoja niin ei kesä yllätä??

 8. Ohhoijaa!

  Mitähän vastaavan henkilön toimenkuvaan kuuluu? Jos Suomen talventulo on yllätys, onko tehtävään valittu työntekijä ”alallaan”? Täysin käsittämätöntä!

 9. Nimetön

  Tämä auraus on todella tärkeää niin pääteillä kuin kaupungissa. Näihin lumiin moni joutui lähtemään kesärenkailla koska rengasliikkeiden jonot olivat niin suuret ettei päässyt vaihtamaan renkaita esim. naisia ja sellaisia joiden renkaat rengashotellissa. Lumesta tiedotetttiin kyllä jos seurasi uutisia jne. mutta se on eriasia jos esimies tehtävässään ei viitsi soittaa auraajia töihin vaikka tietää mitä oli tulossa. Kesärenkailla pärjää kyllä hätätilanteessa jos on aurattu. Oletteko samaa mieltä?

  • Nimetön

   Ei olla samaa mieltä. Vain ääliö lähtee kesärenkailla liikkeelle vaikka olisi aurattukin.

 10. sylvää

  Entäs ensiviikon kaljamot? Kuka korvaa, kun joku kaatuu kaupingin hoitama(ttoma)lla kadulla / pihalla? Pehkonenko?

 11. rekyyliä

  Aikas paljon rekyyliä on tullut tuossa edellä kaupungin kiinteistöpäällikölle? Eikä varmaankaan syyttä? Kyllä jokaisessa hommassa, jokaisessa organisaatiossa, joissa pitää aikatauluja ja ajoituksia hallita on niissä tehtävissä oltava asiansa osaava henkilö hommaa hoitamassa? Ei ole mitenkään puolusteltavissa, että hommat eivät ole hoidettuina asioiden niin vaatiessa ja että esimerkiksi vuosisopimukset eri tarpeisiin on tekemättä aikana jolloin itse tehtävät työt ovat jo ajankohtaisia? Kyllähän pomollakin pitää olla pomo joka on selvillä ovatko alaisellaan hommat hallinnassa ja vielä on olemassa asianomaiset luottamushenkilöt kaupungissa, joiden tehtävänä on päättää oman hallinnonalansa asioista ja valvoa ja puuttua virkamiesten toimiin, jos ne todetaan joiltakin osin epäpäteviksi tai huolimattomasti tehdyiksi? Nyt ryhtiä Malmberi koko joukkueeseen! Oman työn johtaminen ja organisaatiojohtaminen kunniaan kaupungissamme

 12. Nimetön

  Pahinta ja kalleinta olisi tehdä kaupungin omana työnä. Ensimmäisen myräkän tapahtuessa todettaisiin, että traktorit ovat huoltamatta, lumiaurat korjaamatta, polttoaineet ostamatta, katsastukset tekemättä, kuskien lomat pitämättä sekä katukartat tulostamatta sekä lumitöitten pomo syyslomalla Kanarialla ja varapomo kaamosstressiä hoitamassa kirkasvaloparantolassa työterveyslääkärin määrämänä.

  • Nimetön

   Juu ei missään tapauksessa kaupungin omana työnä, se on kyllä nähty mitä siitä seuraa. Asia on juuri näin, ei muuta kun odotetaan vapaata keinolla jos toisellakin, töihin lähtemistä vältetään viimeiseen asti, jos vaan on tiedossa, että jotain tarvis oikeesti tehdäkin. Tarjouspyynnöt liikkeelle hyvissä ajoin, niin myös urakoitsijalle jää aikaa hankintoihin ja on valmius aloittaa työt heti kun työ alkaa. Kallista kalustoa ei voi hankkia ihan vaan ”postilaatikon jalaksi”.

  • Nimetön

   kaupungin oma porukka kun alkaa aurailleen niin siinä ei paljon katukivetykset eikä ruohikon reunat paina . vaikka sillai se aurattava kohta varmaan löytyy poremmin .

 13. Nimetön

  Miten lumimyräkkä lokakuun lopussa voi olla yllätys? Melko tehotonta touhua. Auraussopimukset oltava kunnossa syyskuussa. Laiminlyöjät vastuuseen.

 14. AMIGO

  Ole tässä nyt sitten tasapuolinen, jos nainen hoitaa hommansa näin. !!!

 15. Mari

  Oli se ihanaa aikaa, kun joka talossa oli vielä talonmies, joka hoiti tontteja ja katuja ihan viimeisen päälle. Toista on nyt, kun nämä huoltoyhtiöt tekevät kaiken kovalla kiireellä.
  Asiasta toiseen, että ei kai ole kiellettyä yksittäisen kansalaisen tarttua lapioon jos tilanne niin vaatii ?

   • Nimetön

    Ei vaan ehtis töihin millään kun pitäis kaksi kilometriä kolata, itselleen kulkuväylää ja kantaa selässään ja levittää hiekoitussora. 🙂

  • Nimetön

   18:29 Mikään laki ei kiellä palkkaamasta talonmiestä. Vaikka muutama taloyhtiö ottaisi yhteisen talonmiehen pitään asiat ojennuksessa.

   • Mari

    21.15 Yhteinen talonmies olisi mukava myös omakotitalojen asukkaille, kun ei enää jaksa tehdä itse töitään. Samalla saataisiin näitä työttömiä työllistettyä kunnollisiin töihin. Esim. asuntoedulla olisi varmasti tulijoita ko. toimeen. Nyt vaan tuumasta toimeen…..

 16. Nimetön

  sanottasko näin. ei kaikki ole työntekijän vika. joo kaupunkin duunareista sanottasko esim 20/6 on sellasia jota ei niinkään aina työ kiinnosta jos ei makseta tai ei vaan halua… näitä löytyy ihan joka työmaalta. loput tekis esim aurais tiet vaikka yöllä jos vaan käsky kävis. mutta kun pomot päättää koska meet ja lähet auraan siinä ei työntekijä voi vaikuttaa asiaan. on kyse mistä hyvänsä niin kunta yrittää säästää. se ei ole tekijötten vika. jos sää lupaa vettä ei lähetä auraan kun vesi vie lumet… ei sitä työntekijä itse päätä koska voi lähtee töihin.. joten kohdistetaan asia kirstun vartioille ja mukamas viisaille päättäjille. ne voi vielä joskus hoksata millon on kesä millon talvi ja mihin kannattaa rahat laittaa.. taikka sitten ei

 17. Tommi Hurmiola

  Olisko aika vaihtaa henkilöt, jotka vastaavat ym. asioista?????

 18. TVH

  Tuossa aikaisemmin eräs kommenttentoi, miksi kansalaiset itsr eivät auraa. Hieno lakiviidakkomme kieltää menemästä töihin tiealueelle vedoten vastuukysymyksiin. Kaupunki taannoin kielsi haja-asutusalueen asukkaita täyttämästä hiekkatien monttuja, jos ei tekijällä ole luvat kunnossa.

  • Nimetön

   Nykyään on kaikki, mitä ennen tehtiin ja pitäis nytkin tehdä, se on kiellettyä. vedotaan vastuuseen ym. Ei saa puuta kaataa, eikä mitään muutakaan ,puhumattakaan nyt lumen aurauksesta.

 19. Nimetön

  saa nähdä että yksi firma sastamalasta tarjoaa niin halvalla hinnalla kaikki kiiteistöt että saa auraukset/hiekoitus
  sitä ei kyllä tiedä pystyykö hän hoitamaan töitään mitä on tarjonnut

 20. Nimetön

  Ei ole aura-autoa vieläkään näkynyt ja tiet täynnä sohjoa. Tähän vielä pakkanen niin auton pohja kiittää.