Hyökkäys postilaatikkorivistöön Mouhijärvellä – ”Tämä oli jo kolmas kerta”

12 postilaatikkoa oli revitty irti telineestä viime yönä. Osa laatikoista oli viskelty pientareelle ja läheiseen vesiojaan. Kuva: Reijo Rantanen.

Mouhijärven Kaaritiellä sijaitseva postilaatikkorivistö joutui ikävän ilkivallan kohteeksi torstain vastaisena yönä.

”Kaksitoista postilaatikkoa on yön aikana irronnut kiinnikkeistään. Osa oli taustalla olevassa vesiojassa”, kertoo tilanteen aamulla todennut Reijo Rantanen.

Rantasen mukaan hyökkäys postilaatikkorivistöön ei ollut ensimmäinen.

”Olemme asuneet tällä alueella 31,5 vuotta ja tämä on kolmas kerta, kun postilaatikoita laitetaan takaisin. Edellisen kerran vastaavaa sattui vuonna 2010 juhannuksen vaiheilla.”

Mies kertoo viimeöisen hyökkäyksen olleen rajuin kolmesta. Tällä kertaa laatikoita oli useampi ongittavana syvässä vesiojassa.

Ikivallan tekijästä tai tekijöistä ei ole havaintoja. Reijo Rantasen mukaan lähimmät asuinrakennukset, rivitalo ja omakotitalot, ovat noin 50-100 metrin päässä laatikkorivistä.

”Kolmen omakotitalon laatikot laitoin itse takaisin paikoilleen. Osa laatikoista oli rikottu. Rivitalon laatikot hoitaa isännöinti.”

Kuva: Reijo Rantanen.

Kuva: Reijo Rantanen.

 

35 vastausta artikkeliin “Hyökkäys postilaatikkorivistöön Mouhijärvellä – ”Tämä oli jo kolmas kerta””

 1. paski

  Joku postilaatikon vihaaja. postilaatikot on varmaan käynyt häiritsemässä jonkun kotirauhaa nin on antanut samalla mitalla takaisin

 2. JTT&)

  Ne on näitä iskän ja äitin pikku pisupäitä!Kalja/mömmöpäissään tehrään mitä vintti käskee?

 3. Nimetön

  Vammalan varilassa kulkee myöskin vapaana näitä jotka tuhoaa postilaatikoita.

 4. Nimetön

  Kyllä ne tekijät löytyy ihan läheltä. Koulujen lomat aiheuttaa yövalvomista.

 5. PISKI

  jos saatas nin saunan taakse ettei kukaan nää ja risua persuksille, auttaa muuten tulee kunnon kasalaisia kuin niistä joita päähän silitellään. silti kohtuus kaikessa, mutta kyllä se sen verran kirpasee että luulis muistavan, näin meistä vanhanajan liittolaisista ihmisiä tehtiin, eikä tarvinnut saada kun parikertaa kintuille nin kylä oppi.

 6. Luu 5

  Kyllä on mouhijärven kakaroilla erikoiset harrastukset,,, ????

 7. Nimetön

  orotas kun tulee vuoren vaihre ne voiraan laittaa pommeilla palasiksi

 8. Nimetön

  Posti ei korvaa kadonneita kirjeitä, vaikka suositteleekin ns. palautuspostin käyttöä. Tähän systeemiin en luota, hyvä konsti olisi odotella postinjakajaa ja antaa hänen mukaansa arvokirjeet.

 9. Nimetön

  Katso kenen laatikot oli paikallaan, oisko heidän huushollissa vaikka sopivan ikäistä nuorisoa joidenka tyhmyys joukossa tiivistyy tai kännipäissä örveltäviä aikuisia. Eiköhän tekijät ole ihan lähinurkilta. lisäksi jokaiseen huusholliin satasen lasku, niin eiköhän ala ainakin syyttömät ilmoittautua.

  • Vastaus

   Ei ollut yhtään laatikkoa kiinni. Kaikki 12 irrotettu. Ei ole ”omaa” porukkaa. Ennenkin ohikulkijat ovat innostuneet asiasta. Kaljapullon korkkeja oli jätetty muistoksi.

 10. paski

  nin kun mä sanoin jos kiinni saadaa nin ei muuta kun saunan taka.

  • Nimetön

   Saunan taka ilman muuta ja samaan paikkaan ne koiran omistatkin, joiden koirat kusekelev… Siis koirilla on liian pitkät talutushihnat.

 11. Nimetön

  Jouluna lanttulaatikot ja pottulaatikot. Välipäivinä postilaatikot

 12. Nimetön

  Laittakaa valvontakamerat,nekin piiloon,ettekä julkisesti kerro kameran paikkaa.

 13. paski

  nin kun oon sanonut jo monta kertaa, jos kiinni saadaan tekijät nin pimeessä yössä saunan taakse ettei kukaan näe ja risua persuksille luulis tokenevan.

 14. Nimetön

  juu ei kun silitelään näitä kullan muruja vaan sileisiin hiuksiin ,ei meidän lapset semmosta tee.No missä menee lapsuus raja onko murkkku vielä lapsi on ja ei, tyhmyys tiivistyy porukassa näyttämisen halu että ollaan kovia jatkiä tai ihania typyköitä (kovia teinejä). mutta on niitä aikuisiakin joilla ei seiso edes järki päässä edes ala päässä nin täytyy näyttää kovalta mieheltä/ mimmiltä että potkasee koko postilaatikko rivin keraalla alas.

 15. Nimetön

  Ei vissiin ollu ainoot postilaatikot uotsolan alueella, jotka sai angry management kohtelun tuona yönä. Tais jätkät saada paskoja joululahjoja tänä vuonna, kun noin suututti.

 16. Nimetön

  Niimaraa
  Myös Uotsolassa Mäntykujan ja Tuomikujan risteyksessä oli postilaatikoiden kimppuun käyty samana yönä Jokunen oli rikottu . teline kaadettu ja muutama potkittu maasta irti Postit oli pitkin ympäristöä Eikä ollut ensimmäinen kerta.On siinä aika kieroutunut huumorin taju jos ei voi agressioitaan purkaa muuhun kuin viattomiin postilaatikoihin.

 17. Mikke.

  Samoihin aikoihin satoi lunta Kaaritie 9 postareihin Lunta,Hups kun on kannellinen ja lukittu,Silti oli melkein kantta myöden täys,ja juu ei ollut edes satanut 🙂 . . Tiedän konstin kyllä kun tapaan ylimääräisiä norkoilemassa laatikoilla.

 18. Nimetön

  Onko syy siinäkin, että nuoret eivät enää käytä postilaatikoita, he näpertelevät vain niitä tekstiviestejään. Onko nyt niin, että kohta on kirjeiden lähettely vanhaa aikaa, kun Posti vei kirjelaatikonkin pois.
  Me vähän varttuneempi väki olemme tottuneet arvostamaan postin kulkua jo lapsesta asti, kun ei muuta viestintäkeinoa ollutkaan. Ei ollut edes puhelinta joka talossa.

 19. Nimetön

  P****le! Meiltä vietiin sekin laatikko, johon oli tapana panna KELA:n kirjeet ja joulukortit.

 20. Vihanen

  Hulluja ovat kyllä kunnon opetus semmoisille klopeille !!!!!

 21. Nimetön

  Tässä voi täyttyä rikoslain 38 luku kirjesalaisuuden rikkomisesta. Virallinen syyttäjä edellyttä kuitenkin, että asianomistaja ilmoittaa rikoksesta. Kyseessä on kuitenkin erittäin vakava rikos.

  • Nimetön

   Postilaatikon koskemattomuus nousee vieläkin isompaan rooliin koska myös laskuja tulee jo varhaiskannossa. Ei ole mitään ilkivaltaa pelkästään vaan vakava rikos.

 22. Mouho

  Eihän nuoret mitään pahaa tee vakuuttelevat näidenkin vandaalien vanhemmat. Eläkeläisten porukka ne varmaan on potkinut hajalle kun eivät
  ole saaneet unta.

 23. Nimetön

  Eräs rva kertoi, että hän ottaa postilaatikkonsa yöksi sisätiloihin. Tämä olisi tietysti hyvä konsti, mutta onhan siinä oma vaivansa, mutta kyllä uusi postilaatikkokin aina vähän maksaa.

 24. Nimetön

  Vammalan varilassa ajelee joku nuorukainen luistattaen perää aina kun uutta lunta tulee ja jäljet johtavat reunasta reunaan. Postilaatikot vaarassa hajota kun tämä koheli ajelee miten sattuu. Myöskin muille liikkujille vaarallinen kun toisen kaistalla.