Eloa tyhjiin liiketiloihin – Entiset Autokeskuksen kiinteistöt vaihtoivat omistajaa

Juha-Matti Honkasalo, Jari Huju ja Juha Vettenranta perustivat entisen Vammalan Autokeskuksen tiloihin yrityksen, jonka ovet aukeavat asiakkaille helmikuussa.

Sastamalan Vammalassa on tiedossa uutta eloa vuoden päivät tyhjillään olleisiin liiketiloihin. Entiset Vammalan Autokeskuksen kiinteistöt Itsenäisyydentiellä ovat vaihtaneet omistajaa. Järvisen Autotalo Oy:n omistuksessa olleet liiketilat kuuluvat nyt sastamalalaisille Juha Vettenrannalle, Juha-Matti Honkasalolle ja Jari Hujulle.

”Hienoa, että löytyi tällainen kolmen kimppa ja yritystoiminta kiinteistössä jatkuu. Tyhjät liiketilat eivät ole kaupungissa mikään kaunistus”, Pertti Järvinen tuumaa.

Vettenranta on pyörittänyt Fixus-ketjuun kuuluvaa A-osat Sastamalaa rapiat 11 vuotta, Huju on työskennellyt viimeksi työnjohtotehtävissä Autoklinikka Sastamalassa ja Honkasalo huoltoneuvojana Levorannan autoliikkeessä.

Autoalan kokemusta omaava kolmikko aikookin tarjota saman katon alla laaja-alaisen ajoneuvojen varaosavalikoiman sekä huolto- ja korjauspalveluita. Kilpailuvalteikseen he mainitsevat palvelun ja laadun lisäksi hinnan.

Honkasalo, Huju ja Vettenranta ovat A-osat Sastamala Oy:ssä tasavahvoina yhtiökumppaneina. Uuden yrityksen toimitusjohtaja on Huju.

”Minulla on kokemusta sekä varaosakaupasta että korjaamon töistä, työnjohtotehtävissä olen ollut jo vuosia, joten miksi en tekisi töitä itselleni, kun siihen tuli loistava tilaisuus”, Huju sanoo.

Idea Autokeskuksen tontin ja kiinteistöjen ostamisesta oli alunperin Vettenrannan. Hän houkutteli tutut kaverit mukaan kiinteistökaupoille ja uuteen yritykseen.

”Viime kesänä Juha marssi ovesta sisään ja ilmoitti, että haluaa ostaa kiinteistön. Puoli vuotta kauppaa hierottiin ja viime perjantaina tuli valmista”, Järvinen kertoo.

Kauppahintaa kahdelle, yhteensä 2400 neliön rakennukselle ja tontille ei kerrota julkisuuteen.

”Se on sellainen, etten kehtaa sanoa”, Järvinen nauraa.

Uuden yrityksen ovet aukeavat asiakkaille helmikuussa. Autokorjaamoon on tarkoitus palkata lähiaikoina 4-5 työntekijää.

Vettenrannan mukaan kolmikko aikoo vuokrata kiinteistön neliöistä noin puolet, muun muassa entinen vaihtoautohalli on tarkoitus vuokrata.

”Kyselyitä tiloista on jo tullut. Ensisijaisesti haemme omaa toimintaamme tukevia vuokralaisia, mutta toki kaikki muutkin otetaan huomioon ja pohdintaan”, hän toteaa.

Yksi vuokralainen A-osat Sastamala Oy:llä jo on. ABC:n tankkauspiste sijaitsee tontilla ainakin seuraavat kolme vuotta. Sopimukseen on kirjattu myös kahden vuoden optio.

Pertti Järvinen iloitsee kiinteistökaupoista. ”Toivottavasti eloa saadaan muihinkin Vammalan keskustan tyhjiin liikehuoneistoihin”, hän toteaa. Vettenrannan luotsaama varaosamyymälä muuttaa elinlääkäriaseman naapurista huomattavasti suurempiin tiloihin.

Muokattu 9.1. kello 10. Liiketilat ovat olleet tyhjillään noin vuoden, ei puolitoista vuotta, kuten jutussa ensin luki. Puolitoista vuotta sitten Vammalan Autokeskuksen liiketoiminta myytiin Levorannan Autoliikkeelle, joka oli tiloissa vuokralla jonkun aikaa.

22 vastausta artikkeliin “Eloa tyhjiin liiketiloihin – Entiset Autokeskuksen kiinteistöt vaihtoivat omistajaa”

 1. piski

  hienoa . onnea kolmikolle loistavasta kaupasta, saitte juuri sellaiset tilat joita tarvitsette ei tu neliöt loppuun ihan heti

 2. Ainomr

  Onnea uusille yrittäjille. Todella hieno asia ja mukavia miehiä !

 3. Nimetön

  Hyvä pöhinä yrityspuolella Sastamalassa jatkuu. Hienoa!

 4. Yksi parhaista liikepaikoista Itsenäisyydentiellä

  Vammalassa…pääkadun varrella…2 liittymää ja liikkeisiin voi jopa ”ajaa sisään”…ei myöskään pysäköintikiekkoja…tunnettu paikka..siis sinne Autokeskukseen tai Järviselle.

  Kai siihen joku kahvila tulee ja paikka missä voi ” eväitään purra ”..

 5. Nimetön

  shellil kahveelle .ja päivän uusimmat kuulee samalla

 6. JaniP

  Elinlääkäri asema raukka jää ihan yksin…en tiennytkään että meillä on sellainen täällä…;)

 7. Luu 5

  Vai niin, alkaako uusi autokorjaamo huoltamaan myös
  koiria ja kissoja,,, ???

  • Nimetön

   Mää ainakin varasin jo ajan mun DS:lle kun perä laahaa maata.

 8. AinaJärviselläKäyny

  Upeeta! Onnittelut uusille yrittäjille! Aurinkoinen palvelu ja asiakastyytyväisyyden takaaminen ovat avainasioita. Uskottavasti onnistunee!

 9. Nimetön

  Jes ”Jätkät” Jotain positiivistakin pikkukylään!
  Pääsi Järvinen paskasta eroon ja te saitte hyvän loppusijoituspaikan. Siitä se alamäki sitten alkaa.

 10. Janis

  Onnea uusille yrittäjille,erittäin hienoa kun tähänkin kylään saadaan lisää vaihtoehtoja minne viedä kotterot huoltoon!

 11. K.o.

  Mullekin tuli yllätyksenä tuo eli elinlääkäri. Täytyy poiketa kysymässä hintoja.