Riistakeskus: Ei ainuttakaan susilupaa Satakuntaan

Suomen riistakeskus on hylännyt poikkeuslupahakemuksen, jolla haettiin lupaa kolmen suden kaatamiseksi Köyliön-Huittisten-Alastaron laumasta. Alueella on ollut susireviiri jo pitkään, ja lauman alfaparille on syntynyt pentuja vuosittain ainakin vuodesta 2011 lähtien.

Hakemusta oli perusteltu taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Alueelta on muun muassa tehty suhteellisen runsaasti susihavaintoja asutuksen tuntumasta. Erityisen poikkeavia piirteitä alueen susihavainnoissa tai susitilanteessa ei kuitenkaan ole, eikä myöskään susien aiheuttamia kotieläinvahinkoja ole viime vuosina alueella todettu. Lisäksi luvan myöntäminen olisi edellyttänyt, että niin sanottuja muita tyydyttäviä ratkaisuja kuten susien karkotusta olisi ensin yritetty.

Kokonaisuutena arvioiden ja koko Suomen susikannan kehitys huomioon ottaen Suomen riistakeskus katsoikin, että poikkeusluvan edellytykset eivät tällä hetkellä täyttyneet.

Luonnonvarakeskuksen kanta-arvion mukaan Suomessa eli maaliskuussa 2017 yhteensä 150-180 sutta. Määrä oli noin 25 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Seuraava susikanta-arvio julkaistaan kesäkuussa 2018.

7 vastausta artikkeliin “Riistakeskus: Ei ainuttakaan susilupaa Satakuntaan”

  • Nimetön

   Toi uhkailua,toivottavasti poliisit ottaa selvää tästä nimettömästä.

   • Nimetön

    On uhkailua tai ei, niin noin asiassa varmaan tulee ikävä kyllä käymään, kun viranomaiset eivät ilmiselvään tarpeeseen myönnä lupia. Lupien tarve olisi ollut tupla anotusta.

 1. Nimetön

  Susien todellinen lukumäärä on ainakin viisinkertainen tuohon ilmoitettuun verrattuna