Kunto-Hopun avainkortit loppuivat kesken – ”Kymmeniä pettyneitä kotiin”

Kunto-Hopun avautumista odotetaan ikäihmisten keskuudessa innolla. Kuva: Minna Isotalo.

”On se yhtä peeveliä, ettei täällä Vammalassa mikään pelitä eikä suju”, huokaa Alueviestin lukija harmin aiheenaan Hopun palvelukeskuksessa kuun vaihteessa avautuva kuntosali Kunto-Hoppu.

Yli 65-vuotiaille sastamalalaisille tarkoitetun kuntosalin käyttö edellyttää henkilökohtaisesti kuitattua avainkorttia, jonka voi lunastaa Ikäpisteestä parillisten viikkojen maanantaina. Ensimmäisen kerran avaimia jaettiin eilen 22. tammikuuta. Yhden tunnin jakeluaika mietitytti lukijaa jo etukäteen, ja pettymykseksi käynti lopulta osoittautui.

”Menin kahden toisen mummelin kanssa Ikäpisteeseen maanantaina kahden jälkeen toiveissa saada kulkuavain. Ihmettelin, mitkä ihmeen juhlat vanhustentalolla onkaan, kun joka läpi oli täynnä autoja ja ihmisiä talon ympärillä. Mutta katso! Vanhukset jonottivatkin sitä avainta. Jonoa piisasi jo ennen klo 14.30 ulko-ovelle asti”, hän purkaa tuntojaan.

Vaikka sanonnan mukaan eläkeläisellä on aikaa jonottaa, kävi avaimen odottelu pian turhaksi.

”Joku tyyppi tuli sanomaan, että tästä jono poikki. Kulkuavaimet loppuivat nyt! Kymmenet pettyneet lähtivät kotiinsa. En tullut tietämään, tehdäänkö avaimia lisää”, lukija purnaa.

Sotesin kotihoitojohtaja Mari Ollinpoika pahoittelee tapahtunutta.

”Kulkulupia eli avainkortteja tilattiin jaettavaksi Hopun kuntosalin aiemman käyttäjämäärän mukaan, ja vielä määrää tuohon verraten lisäten. Maanantaina jaettiin kaikki kortit, yhteensä 60 kappaletta. Uusia on tilattu ja toivomme niiden tulevan jaettavaksi seuraavassa Ikäpisteessä 5.2. Tiedotamme asiasta Sotesin nettisivuilla heti tiedon saatuamme.”

Ollinpoika ymmärtää harmin, mutta vakuuttaa, että kuntoilun makuun ehtii hyvin vielä seuraavan jakopäivän jälkeenkin.

 

  • Nimetön

    Ihanaa että täällä on näin liikunnallisia vanhuksia! Saisivat nuoret kännykän räplääjät ottaa oppia! Varmasti uusia avainkortteja saadaan halukkaille.

  • Nimetön

    Kun ilmaiseksi jotakin jaetaan, onhan se selvä, että kaikki kaupungin eläkeläiset ovat jonossa. Seuratkaapa kortin käyttöä, onko puoletkaan hakijoista lopulta käynyt salissa. Jos korttia ei ole käytetty kuukauden sisällä, sen voi poistaa toiminnasta. Tämän käyttövelvollisuuden kun kertoo etukäteen, on korttien menekki pienempi.

Kommentointi ei ole käytössä.