Opiskelijat toteuttavat juhlalounaan Vexve Areenalla

Menu julkistettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 ja tarjoiltiin suurlähettiläskokouksen yhteydessä. Lähde: Ulkoministeriö, kuvaaja: Petri Krook.

Vammalan ammattikoulun kokki- ja tarjoilijaopiskelijat toteuttavat ensi maanantaina 29. tammikuuta opettajiensa johdolla juhlalounaan Vexve Areenalla.

Lounas mukailee Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi suunniteltua nimikkomenua, jonka ovat suunnitelleet keittiömestarit Kim Palhus ja Arto Rastas. Menu julkistettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2016, jolloin sen mukainen lounas tarjoiltiin suurlähettiläskokouksen yhteydessä. Juhlamenu on suunniteltu siten, että se voidaan toteuttaa eri kulttuuriympäristöissä ja eri maissa. Menua voidaan soveltaa niin kotioloihin kuin isoissa edustustilaisuuksissa tarjottavaksikin.

Suomessa menun mukaisia tarjoiluja on järjestetty vuoden 2017 aikana useissa paikoissa, kuten Tyrvään Pappilassa. Neljän ruokalajin menu tarjoilee suomalaisia suupaloja, lohta, riistaa ja jälkiruoaksi britakakkua.

Juhlalounaan suunnittelu on aloitettu oppilaitoksessa jo viime vuoden aikana, mutta aikataulullisista syistä toteutus siirtyi alkuvuoteen. Lounaan järjestäminen on opiskelijoille osa tilaus- ja juhlapalvelut -tutkinnonosan toteutusta.

Lounaalle on vielä mahdollista varata paikkoja: Hanna Niemi, puh. 040 137 2596.

Kommentointi ei ole käytössä.