Satakunnan kielteisestä susilupapäätöksestä valitetaan

Suomen riistakeskus hylkäsi aiemmin tässä kuussa poikkeuslupahakemuksen, jolla haettiin lupaa kolmen suden kaatamiseksi Köyliön-Huittisten-Alastaron laumasta. Köyliön lauman reviirialueen metsästysseurat aikovat valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen yhdessä Suomen metsästäjäliiton kanssa.

Kielteisen lupapäätöksen perusteluissa mainitaan muun muassa vähäisten ilmoitusten määrä poliisin järjestelmissä. Metsästysseurat toivovatkin Köyliön lauman reviirialueen asukkaiden ilmoittavan jatkossa aktiivisemmmin pihapiirissään liikkuvista susista hätäkeskukseen 112. Myös petoyhdyshenkilöille pyydetään ilmoittamaan suurpetohavainnoista.

Metsästysseurat päättivät 23. tammikuuta pitämässään kokouksessa tehdä alustavan selvityksen myös suurpetohavaintopalvelu Tassuun tehtävien kirjausten lopettamisesta. Hallinto-oikeus on kieltänyt metsästäjiä käyttämästä keräämäänsä Tassu-aineistoa lupahakemuksissa. Suomen metsästäjäliitto selvittää osaltaan vastaavan rekisterin perustamista, joka palvelisi paremmin alueen asukkaita ja metsästäjiä.

 • Holle

  Riistakeskus ja Luke ovat hakoteillä totaalisesti, tämä johtaa srva-toiminnan lakkauttamiseen. Nämä suojatyöpaikat on purettava välittömästi.

 • Martti rautiainen

  Kyllä tämä susi lupien käsittely on yhtä sirkusta pellet on omasta takaa

 • Nimetön

  Eihän tälläisillä metsästysjärjestöillä ole mitöän
  virkaa jotka toimivat vastoin metsästäjiä ..
  Ei kun pitää vähän ravistella johtajien tuoleja.
  Onhan vähenmästäkin annettu kengänkuva
  persieen .Eikös me metsästäjät mkseta näille
  Niljakkeille palkka .Tulos tai ulos sehän on nyky
  frenti .

  • Täh ?

   Mitä oikein horiset ?

   Et taida olla asiasta yhtään perillä. Ei mikään metsästysjärjestö ole vastustanut lupia. Pelle.

 • Vesa

  Valituksesta ei hyötyä, palaa vain 250 euroa. Nähty on täällä Itä-Suomessa. ”Ei korppi korpin silmää noki”

 • Nimetön

  Tämä ei tarkoita, että puolustaisin Riistakeskusta, mutta täytyy muistaa, että se on nykyään viranomaistaho, joka ei tee mitään metsästäjien hyväksi. Metsästäjäliitto on ainoa metsästäjien asiaa ajava taho nykyään,

 • Nimetön

  Tuohon edelliseen lisäisin vielä sen, että Metsästäjäliiton tulisi perustaa ”oma Tassu”-systeeminsä, johon (ja vain siihen) metsätäjät keräisivät havaintoaineiston, ja vasta sieltä, mikäli yhteistyö olisi kunnossa tiedot luovutettaisiin eteenpäin. Mutta jos tilanne olisi se mikä nyt on, niin tietoja ei luovutettaisi ilman vastikkeellista suhtautumista ja toimintaa metsätäjiä kohtaan.

 • Nimetön

  Joo koko SRVA toimintaa kannattaa kyseenalaistaa tai ei enää tehdä ilmaista työtä noille Lukelle ja Rike lle . Esim. 500€ aina per tehtävä.

 • Nimetön

  Jos ihminen asuu maaseudulla, hänen tulee olla valmis kohtaamaan siellä myös susia.

  Kumma, kun aktiivisimpia susiasiassa ovat metsästäjät. Pelko saaliseläimien riittävyydestä?Olishan se mukava päästä susijahtiin?

  • Nimetön

   Väärin. Monet lasten vanvemmat, koiraharrastajat ja marjastajatkin haluavat sudet pois. Ei vain ole kanavia missä vaikuttaa eikä mahdollisuuksia niinkuin metsästäjillä poistaa ongelmaa

 • Onaikoihineletty

  Riistakeskuksen toiminta on ollut päin persettä jo vuosia. Metsästäjiä potkitaan vaan päähän ja suhmuroidaan luken kamareissa minkä ehditään, mitä helvetin merkitystä on koko riistakeskuksella? Käytännössä kyseinen orkesteri on ajamassa Suomalaista metsästystä alas ja orkesteria johtaa luke. Riistakeskus on käytännössä velliperseitä täynnä ja pelkäävät vain oman leipänsä eteen, leimasinta ja tulostinta osaa käyttää apinakin.

 • Nimetön

  Tehokkaampi keino SRVA:n rinnalla on jättää hirvien ja peurojen metsästys väliin yhtenä tai kahtena vuotena. Siinä alkaa asiat koskettamaan niin montaa peruskansalaista että alkaa hommat luistamaan.

  • Nimetön

   Lukemattomia peurankaatolupia jää käyttämättä joka vuosi. Metsästäjät ovat laiskistuneet, haluaisivat ettei tarvitsisi vaivautua kuin vain kerran vuodessa metsälle ja silloinkin tahtoisivat vain päästä tosi miehen töihin, päästä kaatamaan suden. Sellaista urotekoa voisi sitten parikin vuotta kertoa huoltoasemien ukkokööreissä. Hirvieläinten metsästys on tylsää, kuka sitä viitsii, kun siitä ei saa suuren urhon mainetta. Eiköhän siirretä isomman riistan ja petojen metsästys amatööreiltä valtion palkkalistoilla oleville ammattimetsästäjille, niin homma alkaa luistaa ja hirvieläinvahingot saadaan vähenemään.

   • Nimetön

    Huhhuh. Mitä täydellistä tietämättömyyttä. Hirvieläinten kaatoprosentti liikkuu yli 90%:n keskimäärin. Peurojen luvusta en tiedä erityisesti, mutta on samaa luokkaa. Enpä sanoisi ’lukemattomia’, kun ollaan aika lähellä sataa prosenttia.
    Kernaasti voit siirtää hirvieläinten metsästyksen ammattimetsästäjille. Mitähän nämä ammattimetsästäjät sitten mahtavat olla? Veikkaan, että ovat samoja henkilöitä, jotka nytkin ampuvat hirvet ja peurat ilmaiseksi.
    Vaikka Suomen kokoisessa maassa pärjäisi vaikka vaan 10000 ammattimetsästäjällä, niin pikaisesti haarukoituna esim. 10000 äijää * 1 kk * 3000€/kk plus kulut (pyssyt, panokset, km-rahat, vakuutukset, jne.) taitaa ylittää kansakunnan kantokyvyn.
    Ennen kuin kirjoittelet tänne seuraavan kerran noin ääliömäisiä juttuja, niin yritä edes ajatella mitä kirjoitat

 • dinosaurukset kuolivat

  …ehkä olisi aika hävittää sudetkin samaan malliin mitä Norjassa eli 75 % pois. Luken 150 suden arvioista kun jättää 25% henkiin kuten Norjalaiset, niin 37,5 sutta saa jäädä.

 • Nimetön

  Kaikki nämä susiraatelijoiden tekoset koirille kotieläimille siis ihmisille,näyttää tulevaisuudessa vielä lisääntyvän susilaumojen lisääntymisen myötä kun niitä nyt väkisin ihmisten pihoihin lisätään,riittävän vaikea soppa jo nyt kestää.Yksi riittävä vastus petoyhdyshenkilöillä on vapaaehtoiset ilmoitukset lopettaa kokonaan muutos on välttämätöntä.

 • Nimetön

  Nimetön 25.1.2018 12:56
  Mitä kouluja nämä Luken tutkimusmestarit ovat käyneet.Ennen vahaan sanottiin nälän opettama saattaa pitää paikkansa.Saako mistää tietoa paljonko rahaa käytetään susien seuraamiseen ja näyttää siltä,että Riistakeskuskin on mukana.
  Odotetaanko kunnes sudet käyvät ihmisten kimpuun sen jälkeen varmasti susimäärät pienenee.Miksi asiaa ei voi hoitaa aikanaan.Susi on peto sitä ei kukaan voi muuksi muuttaa.

  • Nimetön

   Jos nälkäänsä syö lihaa niin olkoon susi sitten peto. Samoin myös koira ja kissa on peto. Saalistavat ja syövät muita eläimiä. Montako kertaa koira on hyökännyt ihmisenkimppuun ja raadellut, vaikka kahden viimeisen vuosikymmenien aikana? Susi ei kertaakaan.

   • Nimetön

    Susi on kyllä yrittänyt pari kertaa, mutta ihminen onneksi päässyt irti tilanteesta. On vain ajan kysymys, kun sudet raatelevat lapsen jossain koulumatkalla. Sitäkö tässä pitää odottaa?

   • dinosaurukset kuolivat

    Ruotsissa sudet tappoivat eläimenhoitajan muutama vuosi sitten, joten susi tappaa ihmisen ja se on aukottomasti todettu.

    Sudelta suojelee isä tai äiti, ei päästä lasta yksin pihalle tai kouluun. Susi ei tapa on yhtä heikko perustelu kuin ruotsissa tehty tutkimus kokolattiamattojen parantavasta vaikutuksesta hengitystieoireisiin tai astmaan. Tutkimus osoitti, että kouluissa joissa oli kokolattiamatto niin kaikki lapset olivat terveitä. Totuus oli taas isä tai äiti, joka laittoi astmasta kärsivän lapsensa kouluun, jossa ei kokolattiamattoja ollut.

 • Nimetön

  16:13 Molemmat on järkyttäviä tapauksia, jos ihminen jää auton alle tai suden raatelamaksi. Kumpi on suurempi pelko? Ammutaanko kaikki autoilijat?

 • Nimetön

  Näissä suomessa vaeltavissa susilaumoissa tuskin on yhtään puhdasta sutta ovat koirien kanssa risteytyneitä tulevat siksi pihoihin helpoa ruokaa hakemaan.Nämä asutuksien lähellä toistuvasti liikuvat sudet pitäisi lopettaa välittömästi.On turha verrata auton alle jääneisiin ihmisiin jos susia ois yhtäpaljon,kuin autoja kellään ei olisi asiaa ilman asetta ulos.Nykyinenkin susimäärä aiheuttaa haittaa taajaman ulkopuolella asuville.Susien suojelijoista suurin osa asuu kaupungeissa sieltä on turvallista vaatia lisää susia.

 • Nimetön

  18:03 Suomen susikannan dna ei ole lähentynyt koiran dna:ta 150 vuoteen. Väitteet koirasusista ovat vailla totuuspohjaa. Itse en ota kantaa siihen, että onko susia liikaa vai sopivasti. Sitä vaan haluan, että pysytään faktoissa. Edelleen myös väitän, että liikenne on lapselle moninkertainen vaara, verrattuna suden hyökkäykseen.

   • Nimetön

    Relevantti kysymys. DNA ei tainnut edes käsitteenä olemassa tuolloin

  • Nimetön

   PARKANOS OLI MUUTAMA VUOSI SITTEN KOIRASUDEN PENTUJA MUOLLAKI PÄIN TORISTETUSTI ON KOIRASUSI

 • Nimetön

  23:03 Ei se tieto sieltä v:stä ole peräisin. Tieteellisten kokoelmien ylläpidosta vastaavat Suomen luonnontieteelliset museot. Joiden näytekokoelmista on suuri osa Luonnonvarakeskukselle näytteeksi saapuneet, susien kalloista ja turkeista.

 • Viherpiiperöiden

  Sekulit monttuun vaan, samoin lemmikkiristeymät kieltää lailla ja elossa oleville koirasusille kuula kalloon.

 • Nimetön

  Olin ensimmäisen kerran susijahdissa v.1962 saimme kaadetuksi ison urossuden josta vanhemmat jahtimiehet sanoivat olevan puhdas yksilö kyseisellä sudella väritys tummahko ja molemmissa etujaloissa lavoista asti selvästi eroittuva juova joka loppui töppöseen.Olen ollut lailisissa jahdeissa mukana ja nähnyt aikamoisen määrän susia jotka ovat vaarattomia,mutta vain muutaman josta tunnistaa puhtaan suden merkit.Mistä sudet ovat saaneet nämä värimuunnokset ja lyhyet hännät liekkö laikka päässyt polkaisemaan susi naaraan silloin pennut ovat koirasusia.Tästä asiasta riittää keskustelu eikä hevillä kesken lopu.

  • Nimetön

   Ei ole muuta menetelmää kuin DNA-testi, luotettavasti todeta eläin sudeksi. Lisäksi geenipankissa on historiallista aineistoa 1800- luvulta alkaen, noin sadasta yksilöstä eläimiä.

 • Historiallista

  aineistoa satakunnan koirasusista jotka on kuopattu ja peitelty.

 • Nimetön

  Oli susi tai koirasusi, mutta sitä ei pitäisi enää kenenkään joutua pelkäämään laittaessaan lastaan koulutielle. Samanlaiset hampaat on kidassa raateluun.

  • Nimetön

   Tai mitään koirasusia ei ole olemassakaan. Kaikki ne on villikoiria eli susia. Koira ja susi on sama laji.

 • Nimetön

  Onko lukella tai näillä susien suojelijoilla vastausta mitä tapahtuu sen jälkeen kun susi käy ihmisen kimpuun oli kyseessä lapsi tai aikuinen.Silloin voi alkaa raju susien hävittäminen.Mielestäni metsästäjiä on turha aliarvioida nämä miehet tuntevat omat alueensa ja heitä on vaikea seurata.Ennen oli vanha sanonta,kun myrkky otetaan käyttöön se ei valkkaa vaan tappaa kaikki varmaan pitää paikkansa tänäkin päivänä.Kannattas luken ja riistakeskuksen antaa lupia häirikkö susille luultavasti suuri osa maalla asuvista haluaisi muutosta nykyiseen tilanteeseen ei tarvis pelätä perheensä puolesta.

 • Nimetön

  Miten niin alkaa susien hävittäminen. Siksihän niitä ei ole riittävästi pystytty seuraan, kun kaikki pantasudet ammutaan. Toiseksi, mitäs sitten kun karhu käy ihmisen kimppuun? Kuten on todistettavasti käynytkin.

 • Toinen näkökulma

  Metsästäjille sudet ovat punainen vaate. Kuten tekstissä todetaan ne haittaavat metsästäjän elinkeinotoiminnan harjoittamista. Hirvieläimet haittaavat metsänomistajan elinkeinotoiminnan harjoittamista, Silti kymmenettuhannet metsänomistajat vuokraavat maansa ilmaiseksi metäsästykselle. Susi ei ole tappanut ihmisiä, mutta joka vuosi kuolee ja loukkaantuu ihmisiä ylisuuren hirvieläinkannan vuoksi.

 • Nimetön

  kuis nyt suu pannaan – Kokemäellä Köyliönlauman sudet jo lähestyy asuttuja alueita ?

  • Nimetön

   Säkylästä varusmiehet evakuoimaan asukkaita turvaan, hirmuiselta vaaralta. Muutenkin armeijaan laitettava liikekannallepano. Haupitsit ja raknellit jytiseen.

Kommentointi ei ole käytössä.