Löytyykö Pirkanmaan Vuoden kyläteko Sastamalasta?

Pirkan Kylät ry etsii parhaillaan Pirkanmaan Vuoden kylätekoa. Löytyisikö sellainen Sastamalasta?

Kilpailuun saa kuka tahansa ilmoittaa minkä tahansa kyläteon, jonka kokee palkitsemisen arvoiseksi. Kylä voi olla maalla tai kaupungissa, kunhan teko on sellainen voimainponnistus, joka on esimerkiksi lisännyt aktiivisuutta, ollut uutta luovaa, perinteitä vaalivaa tai muuten parantanut kylän toimintaa ja yhteishenkeä.

Saapuneiden ehdotusten perusteella Vuoden kylä -työryhmä valitsee finalistit ja tarpeen vaatiessa vierailee finalistikylissä. Työryhmässä on edustajat Pirkan kylistä, Maa- ja kotitalousnaisista, 4H:sta, Pirkanmaan Liitosta ja edellisestä vuoden kyläteko-kylästä Raudanmaasta.

Lisäksi Pirkan Kylät etsii Maaseudun tiennäyttäjiä eli kylätoiminnassa erityisen ansioituneita henkilöitä. Myös Vuoden maaseutuhenkilö tullaan palkitsemaan.

Ehdotukset pyydetään toimittamaan Pirkanmaan kyläasiamiehelle 16.3. mennessä osoitteella marja.vehnamaa@pirkankylat.fi tai p. 040 4849 360.

Vuoden kyläteko ja henkilöpalkinnot julkaistaan Pirkanmaan Vuoden kylässä Ritvalassa Helkajuhlilla 20.5.2018

5 vastausta artikkeliin “Löytyykö Pirkanmaan Vuoden kyläteko Sastamalasta?”

 1. Nimetön

  Kyllä nämä Maaseudun tiennäyttäjät löytyy maanhallituksesta. Hirmuinen keskittäminen pääkaupunkiseudulle ja maaseutu tyhjäksi ihmisistä. Siinä maaseudun väki laitetaan kuin mato ongenkoukkuun, syötiksi isommille kaloille – raharötköille. Sipilä, Soini ja Orpo.

 2. Nimetön

  sastamalassa ei ole muuta hyvää kuin tienviitta missä lukee TAMPERE….t .sieltä käpykylästä pois muuttanut

 3. Nimetön

  Ihmiset kun pakkosiirretään pääkaupunkiseudulle ja joutuvat myymään kotinsa, niin kouraan isketään ainoastaan kuparikolikkokolmonen. Sipilä, Soini ja Orpo.

 4. Nimetön

  Kyllä työn perässä on ennenkin lähdetty täältä pois. Esim. allekirjoittanut ja kolme siskoani aikoinaan lähdettiin, kun ei tänne auttanut jäädä, kun ei töitä ollut.
  Sitä sitten kävin kotona välillä neljäkymmentä vuotta, että ei se aina mukavaa ollut.

  • Nimetön

   Tietenkin aina lähdetään muualle ja niin on myös tulevassa. Mutta nyt on menossa sellainen meno, että niiltäkin viedään elämisen ehto joilla myös heiluisi kehto. Sellainen ajattelu, että elämä on aina muualla ja sinne pääsee taksilla. Ei kuitenkaan ole kaikkien johtotähti.