Täyttä elämää 60+ – Sastamalan Opiston luentosarja käynnissä

Sastamalan Opiston Keikyän ja Kiikan osastossa järjestetään kevään aikana kaikille avoin luentosarja otsikolla Täyttä elämää 60+. Nimestään huolimatta luennot sopivat kaiken ikäisille ja ovat maksuttomia. Ensimmäinen tilaisuus pidettiin keskiviikkona. Kevään aikana ehtii vielä neljälle luennolle.

Tiistaina 20.2. kello 17.30 Kiikan Kannarissa pidetään huolta muistista. Terveystieteiden maisteri Mari Lemmetty Pirkanmaan Muistiyhdistyksestä kertoo miten edistää aivoterveyttä, miten muisti toimii ja miten muistista voi pitää huolta. Aivot muokkautuvat koko elämän ajan, ja niitä pitäisi aktivoida kaikissa ikävaiheissa ja elämäntilanteissa.

Keskiviikkona 14.3. klo 18 Kannarissa ravitsemusterapeutti Ildikó Piispanen kertoo, miten hyvällä ravitsemuksella voi pohjustaa terveitä eläkepäiviä. Luennolla käsitellään muun muassa ikääntymisen vaikutuksia ravinnontarpeeseen, proteiinipitoisia ruokia, turvallista painonhallintaa ja ruokavalion merkitystä yleisimpien kansansairauksien omahoidossa.

Fysioterapeutti Raili Perkolan luennon aiheena on Liikkumalla voit vaikuttaa. Luento on torstaina 12.4. klo 18.30 Äetsän paloasemalla. Liikunnalla voi vaikuttaa terveydentilaan, toimintakykyyn ja hyvinvointiin merkittävästi, vaikka aloittaisi vasta tänään.

Toimittaja, SPR-aktiivi Juhani Merikallio kertoo vapaaehtoistoiminnasta elämän rikastuttajana maanantaina 23.4. klo 18 Äetsän paloasemalla. Luennoitsija kertoo vapaaehtoistoiminnan monista mahdollisuuksista ja hyödyistä yksilölle ja yhteiskunnalle.