Metsämäen tulipalo: ”Kyllä tämä uudelleen pystyyn pistetään”

Metsämäen auto- ja konekorjaamon katsastushalli tuhoutui palossa täysin.

Metsämäen auto- ja konekorjaamon katsastushallissa Huittisten Korvenkylässä syttyi tulipalo lauantaiaamuna. Palon havaitsi ohikulkija, joka hälytti pelastuslaitoksen paikalle kello 7.40. Samaan aikaan hälytys tuli myös yrittäjä Kari Metsämäen puhelimeen.

”Heräsimme hälytykseen ja menimme tarkistamaan tilanteen. Palo oli siinä vaiheessa ehtinyt kyteä pitkään ja syttyi räjähdysmäisesti, kun sai happea. Onni on, että henkilövahingoilta säästyttiin, sillä siinä kohtaa oli kyllä hengenlähtö lähellä”, Metsämäki kertaa.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, palo oli ehtinyt levitä kattorakenteisiin ja rakennus oli täyden palon vaiheessa, joten palolaitoksen tehtäväksi jäi rajata paloalue ja suojata ympärillä olevat rakennukset. Paikalla oli yhteensä 12 pelastuslaitoksen yksikköä.

”Tuulensuunta oli suotuisa, eikä palo päässyt leviämään viereiseen korjaamorakennukseen. Myös toimistorakennus saatiin osittain säilytettyä”, paloasemamestari Jussi Jalonen sanoo.

Palossa tuhoutui täysin uusin korjaamohalli, jossa on tehty peltikorjauksia ja katsastuksia. Palomestari Jokisen mukaan syttymissyy ei ollut vielä tiistaina aamupäivällä selvillä.

”Omaisuusvahingot nousevat merkittäviksi”, Jalonen arvioi.

Kari Metsämäki myöntää olevansa tilanteesta edelleen shokissa.

”Yritystä on kasvatettu hiljalleen ja investointeja tehty sitä mukaa, kun jostain on saatu vähän rahaa. Onhan se todella kova paikka, kun kymmenen vuoden työ katoaa tuhkana ilmaan.”

Korjaamo- ja hinaustoiminta jatkuvat vanhan hallin puolella normaalisti. Taisteluhenkeä Metsämäellä riittää tulevaisuudenkin suhteen.

”Kyllä tämä uudelleen pystyyn pistetään, jos taloudellinen tilanne vain mitenkään antaa myöden.”