Oppaiden Reisuköppi Vanhan kirjallisuuden päiville

Kirjapäivänaiset, Vanhan kirjallisuuden päivien tuottaja Iida-Amalia Nikkilä ja toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula. Kuva: Reijo Keskikiikonen.

Sastamalan Oppaat ry:n Sastamalan Matkasauvan eli Reisuköpin saa tänä vuonna Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry. Oppaat luovuttivat Reisuköpin tänä iltana yhteistyökumppanille, jonka kanssa he ovat taittaneet matkaa jo yli 30 vuotta.

”Vanhan kirjallisuuden päiviä ja Sastamalan oppaita yhdistävät kotiseuturakkaus ja ylpeys omasta kirjakaupungista. Haluamme kiittää kirjapäiviä matkailuyhteistyöstä ja toivottaa vetovoimaiselle tapahtumalle edelleenkin onnea ja menestystä”, taustoittaa Oppaiden Maiju Vuorenoja.

Vanhan kirjallisuuden päivät ry:n puheenjohtaja Leena Majander-Reenpää ja tapahtuman toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula ottivat tunnustuksen iloisina vastaan.

Majander-Reenpää korostaa, miten kirjanystävät ympäri Suomen yhdistävät Sastamalan oitis Vanhan kirjallisuuden päiviin.

”Olemme valtakunnallisesti tunnettu ja arvostettu, elinvoimainen tapahtuma. Lukemisen ja kirjallisen kulttuurin murroskaudella tapahtuman merkitys kasvaa yhä.”

Kirjapäivänaiset kiittävät paikallisen talkooväen innostusta olla mukana rakentamassa tapahtumaa. Sastamalalaisten ja kaupungin oma halu pitää huolta tapahtumasta ja toimia sen hyväksi, on ratkaisevaa myös tulevaisuudessa.

”Käynti kirjapäivillä innoittaa tutustumaan myös kirkkoihin, museoihin ja muihin kulttuurikohteisiin. Kirjapäivät tuovat Sastamalan Suomen kulttuurikartalle”, Majander-Reenpää toteaa.

Lue koko juttu keskiviikkona ilmestyvästä Alueviestistä. 

Leena Majander-Reenpää on Vanhan kirjallisuuden päivät ry:n puheenjohtaja. Kuva: Alueviestin arkisto.