Saksitut: Parkkipaikat ovat tärkeitä, mutta keskusta on paljon muutakin

Tottahan on, että Vammalan Puistokatu ja Marttilankatu ovat vähäparkkipaikkaisia alueita. Siksi keskustassa pitää olla yksi isompi parkkipaikka, ehkä useampikin. Parkkitaloa tänne tuskin syntyy. Torin remontti on kompromissi. Torille halutaan tapahtumia muinakin kuin toripäivinä. Jos tapahtumia tulee, niin niiden aikaan torille ei saa pysäköidä, muuten kyllä.

Vielä ei ole tapahtunut mitään peruuttamatonta, vaikka tekninen lautakunta toriasiaa tiistaina ruotikin. Maanantain keskustan kehittämistilaisuudessa Jouni Tuomiston ajatus koko torin valjastamisesta parkkialueeksi ja torin siirto Aittalahdenpuistoon on kieltämättä mielenkiintoinen heitto. Puistossahan on jo valmiiksi puita ja taidetta. Tarvitaan vain torimyyjille paikat ja ajourat. Siinä on valmis tori ja lähes järven rannalla. Ehken joku päättäjä tai korkea virkaihminen vielä tarttuu tähänkin mahdollisuuteen.

Mutta keskusta on muutakin kuin parkkipaikkoja ja tori. Suunnitteilla on Liekovedelle rantapolku. Se mahdollistaa koko keskustan kiertämisen veden vierustalla. Keskustan pitää olla myös turvallinen. Siksi tehdään turvallisuusselvitys, joka antaa tietoa siitä, missä on liikenteen solmukohdat ja vaaranpaikat. Niitä sitten parannetaan.

Hyvä keskusta on myös esteetön. Tähän keskustelussa kiinnitti huomiota Heljä Leppäniemi. Hän totesi, että pyörätuolin kanssa on vaikea päästä useimpiin keskustan liikkeisiin. Yrittäjien Jari Moisio esitti esteettömyyskartoitusta. Loistavia huomioita. Hetkessä keskusta ei esteettömäksi tule, mutta pikkuhiljaa.

Kaiken kehittämisen tavoitteena on pitää ja parantaa keskustan vireyttä niin palveluitten kuin viihtyisyydenkin osalta. Kansanedustaja Arto Satonen on tyytyväinen kehitykseen ja suunnitelmiin. Vain yksi iso päätös uupuu. Se uimahalli. Satonen haluaa sen Pororantaan, koska siellä halli tuo potkua keskustaan.

2 vastausta artikkeliin “Saksitut: Parkkipaikat ovat tärkeitä, mutta keskusta on paljon muutakin”

  1. Nimetön

    Niitä vaaranpaikkoja kuljettaa aika moni autoilija mukanaan: suojatiesääntöä ei noudateta ja risteyksessä käännyttäessä tai liikenneympyrästä poistuttaessa ei käytetä vilkkua. Mahdettaisiinko näille tehdä jo jotain?