Sastamala Gregorianalle uusi hallitus – puheenjohtajaksi Johannes Rantanen

Festivaalin entinen toiminnanjohtaja Johannes Rantanen on Sastamala Gregoriana ry:n uusi puheenjohtaja. Kuva: Alueviestin arkisto/Minna Isotalo.

Sastamala Gregoriana ry on valinnut uuden hallituksen. Festivaalin perustaja, puheenjohtajana yli 20 vuotta toiminut Maiju Vuorenoja siirtyy kunniakkaan uransa jatkoksi festivaalin taustajoukkoihin. Aikaansa festivaalin johdossa hän kuvailee antoisaksi:

”Sastamala Gregoriana on ollut minulle ihana tehtävä. Riemulla olemme saaneet luoda ja kehittää sitä yhdessä tiiminä. Olemme tuottaneet upeita konsertteja vuosi vuoden jälkeen. Festivaalimme hallinto, suurenmoiset johtajat, opettajat, taiteilijat, opiskelijat ja vapaaehtoiset talkoolaiset ovat kuin ihana, rakastava suurperhe, jonka sydän sykkii gregoriaanisen musiikkitaiteen tahdissa. Nyt saan jäädä helpottuneena ja kiitollisena nauttimaan kaikesta saavutetusta – kuin keitaalle – odottamaan festivaalin uusia raikkaita tuulia mielessäni yksi sana: kiitos!”

Maiju Vuorenoja kutsuttiin uuden hallituksen toimesta yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin festivaalin entinen toiminnanjohtaja Johannes Rantanen. Samalla hallitus uudistui. Hallituksessa toiminut Kirsi-Marja Nieminen siirtyi Vuorenojan ohella taustajoukkoihin.

Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Sastamalan Opiston rehtori Sini-Mari Lepistö sekä KTM, Sastamalan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Päivi Pelttari. Hallituksessa jatkavat kanttori Anu Mattila sekä festivaalin ensimmäinen toiminnanjohtaja, KTM Helena Salmi. Hallituksen alaisuudessa työskentelevät toiminnanjohtaja Tiina Kuusisto sekä taiteellinen johtaja, englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields.

23. Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät-festivaali järjestetään tänä vuonna 20. – 27.7. välisenä aikana. Vuoden teema on Venetsian loisto. Teema aloittaa Kaupungit vetten päällä -sarjan, joka viitoittaa festivaalin matkaa vuosina 2018-2023. Matkalla kuljetaan kaupunkeihin, joiden sijainti merien tai jokien varsilla on yhdistänyt niitä muuhun maailmaan sekä rakentanut niistä taiteiden ja kulttuurin keskuksia vuosisatojen ajaksi. Maailman historian tunnetuimmat säveltäjät ja esiintyvät taiteilijat ovat eläneet juuri näissä kaupungeissa.

Venetsiasta matka jatkuu Pariisin, Bruggen, Wienin ja Rooman kautta Lontooseen.

Kirsi-Marja Nieminen siirtyy festivaalin taustajoukkoihin. Keskellä vierekkäin festivaalin uusi puheenjohtaja Johannes Rantanen sekä tehtävän jättävä Maiju Vuorenoja. Oikealla toiminnanjohtaja Tiina Kuusisto. Kuva: Urpo Vuorenoja / Sastamala Gregoriana

3 vastausta artikkeliin “Sastamala Gregorianalle uusi hallitus – puheenjohtajaksi Johannes Rantanen”

    • Mullikuhnuri

      Onko muillakaan hallituksen jäsenillä? Mitä väliä sillä on? Hieno tapahtuma syntyy ilman tutkintoja, kun on muuten kyvykäs järjestäjäjoukko. Tärkeämpää on hyvä kansallinen ja kansainvälinen verkosto, josta löytää asiantuntijoita ja uusia näkökulmia. Tarvitaan siis organisointikykyinen ja verkostoitunut johto. Tutkintotodistus takaa vain muodollisen pätevyyden, mutta ei kyvykkyyttä mihinkään tiettyyn johtotehtävään. Hyväkisi johtajaksi opitaan tekemällä töitä.

      Ei Gregorianan suuruista festivaalia voi järjestää pelkästään sastamalalaisin voimin. Eikä varsinkaan tyrvääläisen kateuden myrkyttämin voimin.