NCC rakentanee Varilan koulun – lupaa 8 vuoden takuun

Varilan hankesuunnitelma
Varilan koulun hankesuunnitelman kansikuva. Kuva: Sastamalan kaupunki.

Sastamalan Varilan koulun päätoteuttajaksi esitetään NCC-Suomi Oy:tä. Urakkatarjouksen kokonaishinta on 8 396 000 euroa. Siitä noin puoli miljoonaa euroa on arvioitu kuluvan vanhan koulurakennuksen purkamiseen.

NCC antaisi uudelle koulurakennukselle kahdeksan vuoden takuun.

Vanhan koulun purku on tarkoitus huomioida tilakeskuksen käyttötalouden kuluina vuonna 2020. Näin ollen kaupungin investoinneissa huomioitava summa on 7 861 000 euroa, mikä on valtuuston asettaman budjettiraamin sisällä.

Sastamalan kaupungin tavoitteena on päästä hankkeessa valtuuston asettamaan 8,1 miljoonan euron määrärahaan. Urakkatarjouksen lisäksi tämä pitää sisällään rakennuslupa- ja mahdolliset liittymismaksut, AV-laitteiston, rakennustyön valvontakulut sekä mahdollisen lisätyövarauksen.

Urakkaohjelmassa on myös purkupykälä, mikäli yhteisiin toiminnallisiin tai taloudellisiin tavoitteisiin ei hankkeen suunnitteluvaiheessa päästä.

Varilan uusi koulu suunnitellaan kevään ja kesän aikana. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa syksyllä, ja rakennusaika on 15 kuukautta. Vanha koulukiinteistö puretaan uudisrakennuksen valmistuttua keväällä 2020.

Tarjouskilpa toteutettiin kaksivaiheisena, ja urakkaa tavoitteli lopulta viisi ehdokasta, NCC:n lisäksi Hartela Oy, YIT, Pekka Kynnös Oy ja Peab. Valintaperusteissa painoivat hinnan ja takuuajan ohella yrityksen ja pääsuunnittelijan referenssit, henkilöstön referenssit, luottoluokitus ja liikevaihto.

Varilan koulun yhteyteen tulevan liikuntahallin urakka kilpailutetaan erikseen. Hankkeelle haetaan valtionavustusta vuodelle 2019.

Tekninen lautakunta käsittelee koulun urakoitsijan valintaa tiistaina.

Poimintoja

  • Nimetön

    paikkakuntalaisia ei sitten rakennukselle pääse, ryssät, virolaiset, latvialaiset, liettualaiset ja puolalaiset sen sitten rakentaa.

  • Nimetön

    Onko todella niin, että valtakunnallinen rakentaja antaa 8 vuoden takuun rakennukselle ? Johan pikkuautollekin annetaan senmittainen takuuta. Takuun yli 8 miljoonan rakennuksesta pitää olla 40 vuotta ! Naurettava takuu 8 vuotta ! Eikä sillä silla pitäisi olla mitään merkitystä, mikä on urakkasumma, vaan joka rakennuksella pitäisi olla kymmenien vuosien takuu. Mihin suomalainen rakentaminen on menossa ! Sastamalaa vedetään höplästä ! Paljonko muut tarjoajat antoivat takuuta, kun artikkelista saa sen käsityksen, että NCC:llä olisi ollut vielä pisin takuu ?

Kommentointi ei ole käytössä.