Neulevakan ”mummojoukko” kutoi sukat Lavian VPK-nuorille

Lavian ”mummojengi” yllätti palokuntanuoret neulomalla koko jouokolle lämmittävät villasukat.

Oli synkkä syksyinen ilta. Lavian seurakunnan ja järjestöjen Tämmöstentuva ovi avautui ja sisään tupsahti joukko palokunnan nuoria Pirjo Koiviston luotsaamana täydessä varustuksessaan.

”Olemme kuulleet, että täällä syntyy myös sukkia. Tulimme pyytämään saappaisiimme sukkia koko joukolle.”

Hymyt levisivät ahertajien kasvoille.

”Totta kai voimme neuloa. Antakaa vaan kokoluettelo”.

Neulevakassa olimme neuloneet yli 60 vauvannuttua Etiopiaan, Suomi100 -sukkia, muutaman parin syöpäpotilaille ja veteraaneille ja kastenukkeja kirkon kasteveneeseen. Nyt tuli uusi sukkaprojekti.

Kuukaudet kuluivat, puikot suihkivat Neulevakassa ja kodeissa. Värikäs sukkakasa kasvoi iloisessa porinasssa. Tuli huhtikuun kevätlupaus ja tiistaina 10.4 marssi diakoni Anne-Maarit Lahtivirran johtama ”mummojoukko” paloasemalle kasseissaan 30 paria sukkia.

Tapasimme pirteän näköisen joukon tyttöjä ja poikia, joiden kanssa siirryimme paloautojen viereen jakoa varten. Ihmeissään tuosta aikaansaannosta etsittiin omaa kokoa. Siinä samalla me neulojat kuulimme nuoriso-osaston johtajan Ellinoora Kalliomäen ja ohjaaja Terhi Vuorijärven kerrontaa yli 60 vuotta jatkuneesta touhusta. Alussa oli vain poikaosasto, nyt yli kolmessakymmenessä 10-17-vuotiaassa nuorten joukossa on enemmän tyttöjä. Uusia tulokkaita pyöri ulkona Benina Laurenin ja Veli-Matti Laurenin johtamissa harjoituksissa 17.

Vanhimmat nuoret voivat osallistua paloharjoituksiin ja 16 täytettyään siirtyä Lavian VPK ry:n tukiosastoon. Joka tiistai harjoitellaan ja pelataan muun muassa sählyä. Tuore menestys on juuri saavutettu kolmas sija Pohjois-Satakunnan palokuntanuorten turnauksessa. Kesällä nautitaan omasta telttaleiristä ja osallistutaan kansainväliseen, valtakunnalliseen leiriin Lohtajalla.

Ihaillen katsoimme tuota innokasta lavialaista joukkoa ohjaajineen ja toivoimme lämpöisiä askelia saapasteluun. Meillä heräsi kysymys, paljonkohan jalat ovat kasvaneet kun tulee taas myrskyinen syysilta!

Lea Honkanen

Sukkaparit syntyivät iloisessa porinassa.

Lavian vpk-porukassa enemmistö on tyttöjä.