Tyrvään Pappilan vierasvenelaiturista potkua vesistömatkailuun?

Pappilan rantaan suunniteltu venelaituri voisi olla piristysruiske Sastamalan alueen vesistömatkailulle.

Tyrvään Pappilan omistaja Partnos Oy haluaa rakentaa vierasvenelaiturin Liekoveden rantaan. Mikäli lupa hankkeelle heltiää, palvelisi laituri Pappilan asiakkaiden lisäksi alueen muutakin veneilyä.

Suunnitelman mukaan laiturissa on tilaa kahdeksalle veneelle ja yhdelle suuremmalle alukselle.

”Sastamalan ympäristön vesistöä on varsin huonosti hyödynnetty paikkakunnan matkailussa. Toivomme, että Pappilan laituri toisi uuden kohteen veneilijöille. Lisäksi toivomme, että jossakin vaiheessa saisimme vesistöön isommankin aluksen risteilemään”, sanoo Partnos Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Nieminen.

Jos asia etenee myötätuulessa, saadaan laituri Niemisen mukaan käyttöön tulevana suvena.

Laiturin kohdalla oleva ranta-alue on kaupungin omistuksessa ja se on osoitettu asemakaavassa puistoalueeksi.

Kaupungin ja Partnoksen väliseen vuokrasopimukseen on kirjattu, että yhtiö vastaa kokonaan laiturin rakentamisesta ja kunnossapidosta. Vastavuoroisesti kaupunki ei peri vuokraa laiturin sijoitusoikeudesta. Vuokrasopimus on tehty 10 vuoden määräajaksi, jonka jälkeen se jatkuisi vuoden kerrallaan.

Toteutuakseen laituri tarvitsee toimenpideluvan sekä vesialueen omistajan luvan. Jälkimmäinen on Sastamalan seurakunta, jonka kirkkoneuvosto käsittelee asiaa ensi viikolla. Seurakunnan kiinteistötyöryhmä puoltaa suostumuksen antamista.

Kaupungin maankäyttöpäällikkö Merja-Liisa Hannuksela kertoo, että rakennusluvan suhteen prosessi on vielä kesken. Naapureiden kuuleminen asian tiimoilta on juuri päättynyt ja maakuntamuseokin antaa hankkeesta lausuntonsa.

Laiturin paikka kuvassa harmaalla. Kuva: Sastamalan kaupunki.

Synergiaa Pappilan ja Kärppälän hevoskeskuksen toimintaan

Niemiset ovat ottaneet aktiivisen roolin Sastamalan matkailun kehittämisessä ja paikkakunnan näkyvyyden lisäämisessä.

Leader Joutsenten reitin hallitus myönsi keskiviikkona rahoitusta useille kehittämishankkeille. Niiden joukossa on myös Partnos Oy:n Sastamalan Kärppälään Mattilan tilalle perustettava ratsastus- ja maaseutumatkailukeskus.

Joutsenten reitin tuki kohdistuu ratsastuskentän rakentamiseen. Maastoratsastusreittien kautta kohteen nähdään linkittyvän myös Ellivuoren alueen matkailulliseen kehittämiseen. Yrityksen matkailuinvestointi synnyttää viisi uutta työpaikkaa kymmenen olemassa olevan lisäksi.

Hiljattain Tyrvään Pappilaan haettiin ravintola- ja majoitusliiketoimintavastaavaa. Työpaikkailmoituksen tehtäväkuvauksessa mainittiin tulevan majoitusliiketoiminnan käynnistäminen, johtaminen ja kehittäminen.

Mihin kokonaisuuteen majoitustoiminta liittyy vai onko kyseessä jokin ihan uusi hanke?

”Sekä hevoskeskus että Pappila ovat osa Partnos Oy:n liiketoimintaa, joista pyritään jatkossa hakemaan synergiaa. Suunnitelmat ovat vielä auki, joten tässä vaiheessa meillä ei ole enempää kerrottavaa”, vastaa Jarmo Nieminen.

18 vastausta artikkeliin “Tyrvään Pappilan vierasvenelaiturista potkua vesistömatkailuun?”

 1. Nimetön

  Sastamalan, Aurajärvi erittäin hyvä vesistö hyvin kalaa ahventa/haukea.
  Kokemäki, Lievijärvi siikaa piisaa ja ahventa riittää kaverille, myös haukeakin kiitettävästi.

  • Nimetön

   Lievijärvessä ei ole ainoatakaan siikaa. Sen sijaan sain Rautavedestä viime kesänä yli kiloisen kolmipiikin verkolla.

   • Nimetön

    Laita ihminen verkko Rautaveteen, mutta niitä ei ole Kokemäen Lievijärvessä ollut, joten et siellä koskaan ole käynytkään.
    Tarkista tietosi Satakunnan järvien kalalajeista ennen kuin väität muuta.

  • Nimetön

   Kokemäen, Lievijärvi ahventa, siikaa ja haukea, mutta ei Rautaveden kolmipiikkiä, mutta ei tarvitsekaan ei yhdestä kilon kalasta paljon soppaan riitä, mutta useammasta Kokemäen Lievijärven ahvenesta riittää.

 2. Nimetön

  Et ole käynyt kyseisellä järvellä tarpeeksi tarkkaan…kyllä siellä vain on

 3. Nimetön

  Kolmipiikki ei ole mikään kala. Siika on ja LIEVIJÄRVI on JÄRVI.

  • Nimetön

   EIpä taida trolli tuntea särkeäkään, siiaksi luulee. Mutta onhan särki syötävä kala, joka siiaksi luultuna voi olla herkkuakin. Oikea kalamies tunnistaisi kaikki satakunta suomalaista kalalajia kolmi- ja kymmenpiikki mukaanlukien. Lievijärvi on oikeasti lampi, jonka soutaa parilla aironvedolla päästä päähän. Joten eikähän lopeteta tämä provokirjoittelu.

   • Nimetön

    Kannattaisi käydä useammin Kokemäen Lievijärvellä kalastamassa siikaa ja valita oikea pilkki vapaan niin tulisi hieman enemmän Kokemäen Lievijärven siikaa, mutta sitten saattaisi käydä vahinko, että saisi ahven nimistä kalaa, joka myös maistuu hyvälle Kokemäen Lievijärvestä kalastettuna.

    ”siiaksi” ei ole Suomalainen kala.

    Ja verkkokalastajana ilmeisesti et ole edes käynyt Kokemäen Lievijärvellä kalassa, koska siellä ei kalaverkkoja ole näkynyt!

    Käy sinä vain siellä Rautavedellä kalassa niillä verkoillasi, mutta älä vain mene Kokemäen Lievijärvelle siikaan, koska et tunne vesistöjä.

    Ota ensin selvää, mitä kalalajeja Satakunnan järvissä on ennen kuin tulet väittämään muuta.

 4. Nimetön

  Yleisesti ottaen ”Naapureiden tai asukkaiden kuuleminen” tarkoittaa, että olkaa te köyhät/ väärää puoluetta äänestäneet/ja muut nuijat hiljaa, kun me pojat on se jo päätetty. Ja paalutettukin jo.

  • Nimetön

   22:24 mihin perustat väitteesi? Ettei vaan kateuden peikko taas puhu sisältä käsin?

   • Nimetön

    Ei, vaan kokemus. Asiat on jo päätetty siinä vaiheessa, kun muka ”kuullaan”, että lain vaatimus täyttäisiin.

 5. Nimetön

  ”Kuuleminenhan” oikeastaan tarkoittaa, että kuulee ihmeeksensä, että asioista on jo päätetty…

 6. Nimetön

  Kannattaisikohan Alueviestin levikkialueelta ratsata pois Kokemäki kaikkine järvineen. Kiitos.

  • Nimetön

   Myös mainostajat pois, ellei tuo kalamies deletetä.

   • Nimetön

    Tai sitten kyseessä on ”mainostajat”. Haluavat myydä mökkinsä kyseisiltä järviltä ja kirjoittavat tuollaisia höpö, höpö juttuja. Jotka ei mitenkään kuulu aiheeseen. Oikeat kalastajat eivät ole noin lapsellisia.

 7. Nimetön

  Kalamies lienee olevan yksinäinen mies Tyrväältä.

  • Nimetön

   Ainakin saitte kalamiehen hykertelemään mielihyvästä, kun reagoitte hänen spämmäykseensä. Eli kalamies vei pisteet kotiin ja jatkaa edelleen.