Palveluskoiraharrastajat houkuttelevat kaikenlaisia koiria toimintaansa

”Voi ei, olisi pitänyt hommata puudeli tähän kuvaan!” nauravat Reija Puranen ja Sanna Laine. Purasen belgianpaimenkoira malinois Tuho ja Laineen saksanpaimenkoira Romppa (oikealla) kun edustavat sitä tyypillistä palveluskoiraosastoa.

Jäykkää ja totista, kurinalaista ja melkeinpä militaristista – Sanna Laine ja Reija Puranen epäilevät, että ihmisillä saattaa olla tällaisia mielikuvia Vammalan Palveluskoiraharrastajien toiminnasta.

”Mutta ne mielikuvat eivät ole totta. Meillä on rento meininki, ja kaikenlaiset koirat ja koiranomistajat ovat tervetulleita mukaan”, naiset toteavat.

Purasen mukaan haasteena on saada läpi yhdistyksen viesti siitä, että harrastus sopii kaikille.

”Edelleen kuulee kummastelua ja kyselyjä siitä, voiko pieni seurakoira tai sekarotuinen lemmikki todella osallistua toimintaamme. Kyllä voi, ei ole koiraa karvoihin katsominen”, Laine naurahtaa.

Vaikka osalla koiraharrastajia on kilpailullisia tavoitteita, paljon on joukossa myös heitä, joille kyseessä on vain hauska ajanviete.

”Meillä on paljon kurssimuotoista koulutuksia, yhdistyksen jäsenten kiinnostus ja tarpeet vaikuttavat toiminnan sisältöön. Suhtaudumme avoimin mielin kaikkiin uusiin avauksiin”, Puranen sanoo.

Vammalan Palveluskoiraharrastajat ovat viime vuosien aikana laajentaneet toimintaansa. Lajien kirjo on suuri, jäljestämisestä temppukoulutukseen ja rallytokosta näyttelytaitoihin.

”Jokaiselle löytyy jotakin, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä ja kysellä lisää. Meillä on yhdistyksessä hyvä henki”, naiset kannustavat.

Jos kännykkään tarttuminen tai sähköpostin naputtelu ei innosta, hyvä tilaisuus jutella koiraharrastajien kanssa on vapunpäivänä Sastamalan Citymarketilla.

”Luvassa on koko perheen koiramainen tapahtuma, jossa on erilaisia esityksiä, leikkimielinen koiranäyttely ja tietysti nelijalkaisia rapsuteltavia”, Puranen kertoo.

Lue koko juttu keskiviikkona ilmestyneestä Alueviestistä.