Veikon Kone avaa myymälän Sastamalaan

Isä, poika ja Veikon Kone. Sastamalan myymälää luotsaava Lauri Lähdeniemi seuraa isänsä Karin jalanjälkiä kodinkonekauppiaana.

Kodinkoneketju Veikon Kone avaa myymälän Vammalan keskustaan toukokuun puolivälissä. Myymälä tulee Puistokadulle, Tekniset TV-Tuomisen entiseen liikehuoneistoon, joka on parhaillaan remontin alla. ¨

”Kaikki pinnat 450 neliön tilassa pistetään uusiksi. Uudet sävyt ovat harmaata, ruskeaa ja ketjun punaista”, Kari Lähdeniemi kertoo.

Veikon Kone Sastamala on perheyritys. Kari Lähdeniemi luotsaa Veikon Konetta Eurassa. Takana on 25 vuotta alalla, joista reilut 20 ensimmäistä Expertin väreissä.

Vammalan myymälän kauppiaana aloittaa hänen poikansa, 22-vuotias Lauri Lähdeniemi, joka opiskelee liiketaloutta Satakunnan ammattikorkeakoulussa Porissa.

”Opintoni ovat siinä vaiheessa, että pystyn yhdistämään ne työhön. Olen mukana Yrityskiihdyttämössä, jossa yrittäjänä toimiminen ja yrityksen kehittäminen ovat osa tutkintoa”, kertoo ensi vuonna tradenomiksi valmistuva mies.

Hänen lisäkseen asiakkaita Veikon Koneessa palvelevat Teknisiltä tutut kasvot Emppu Koivula ja Tero Mäkelä.

Jokaiselle asiakkaalle hänelle paras ratkaisu

Lähdeniemien mukaan uusi myymälä tuo paikkakunnalle laajan valikoiman matkapuhelimia, televisioita, tietokoneita ja Home Connect -laitteita.

”Home Connect on aivan uusi järjestelmä, joka kytkee kodinkoneet kodin langattomaan verkkoon. Puhelimen sovellusten avulla voi esimerkiksi tarkistaa, mitä jääkaapissa on”, Lauri Lähdeniemi selvittää.

”Uusi tekniikka ei silti syrjäytä vanhaa, edelleen meiltä saa ihan tavallisia televisioita ja muita laitteita. Jokaiselle asiakkaalle pyritään löytämään hänelle paras ratkaisu”, jatkaa Kari Lähdeniemi.

Palvelevassa kodinkoneliikkeessä myös kuljetus ja asennus kuuluvat kauppaan. Palvelu onkin miesten mukaan kivijalkakauppiaan paras ase nettimaailmaa vastaan.

”Mutta on netistä hyötyäkin. Asiakkaat ovat nykyään todella valveutuneita, he ovat ehtineet googlettaa monta kertaa ennen kuin tulevat liikkeeseen. Myymälässä asioinnissa on se hyvä puoli, että samalla voi vertailla useampaa laitetta ja tuotteen saa aina saman tien matkaansa.”

Alalle ilman paineita

Lauri Lähdeniemi on kodinkonekauppias jo kolmannessa polvessa. Kari Lähdeniemen vanhemmat Olavi ja Kirsti Lähdeniemi perustivat 70-luvun alussa Huittisiin Lauttakylän Koneen. Sitä ja vieressa sijaitsevaa Huittisten Veikon Konetta pyörittää nyt Karin veli Harri.

Lauri kertoo päätöksen alalle lähtemisestä syntyneen ilman painetta.

”Olen kasvanut tähän hommaan kiinni ihan pikkupojasta lähtien. Nyt odotan innolla, että pääsen luotsaamaan omaa myymälää.”

Veikon Kone Sastamalan ovet avautuvat torstaina 17. toukokuuta.

 • avatar keijo

  ei ainakaan huonommaks voi mennä,edellinen omistaja oli senverran ylimielinen, että ei tarvinnu paljoo käydä.oli ilmeisesti varaa valikoida asiakkaat.

  • avatar Mika

   Tottakai oli varaa valita asiakkaat ja pitäkääkin sinunlaiseltasi peruspihiltä tyrvääläiseltä jonka tarvisi kaikki saada ilmaiseksi. Ämpäreitä myöden!

 • avatar Upi

  Aivan perseestä oli Tekniset. Kauppias sellainen hapannaama, että saa hakea.

  • avatar Nimetön

   Jaa. Käytiin varmaan sitten eri Teknisillä Vammalassa. Minä sain aina hyväntuulista ja asiallista palvelua kohtuuhintaan, vaikka olisi verrannut nettihintoihin.
   Ei sitä kauppiastakaan välttämättä jaksa hymyilyttää, jos asiakas on mu…..ku.

 • avatar Konkka

  Outoa touhua tämä Veikon koneenkin toiminta on kun se meni vuosia sitten konkkaan ja samalla myytyjen tuotteiden takuut umpeutu .

  • avatar Nimetön

   Ai yrityksen olisi pitänyt hoitaa takuut, vaikka toiminta oli konkurssin takia loppunut.
   Maahantuoja hoitaa tuommoisissa tapauksissa takuut.
   Järkeä saa kuluttajakin käyttää.

 • avatar Veikon Kone

  Veikon Kone nimen otti uudelleen käyttöön itsenäiset Expert Finland -kauppiaat 2014.

 • avatar tässä ole kyse mistään piheydestä vaan omistajan ylimielisyydestä.et taida osata lukee??

  tässä ole kyse mistään piheydestä vaan omistajan ylimielisyydestä.et taida osata lukee??

 • avatar Nimetön

  Tällä palstalla konkretisoituu huomioni tänne muualta tulleena, että Vammalalaiset ovat umpimielisiä ämmiä, jotka huutelevat takanapäin. Ei ole miestä kertoa asiaansa edessäpäin asiallisesti.

 • avatar Nimetön

  Näyttää siltä, että jos loppuu työt tekijöiltä, loppuu myös asiakkaat yrittäjiltä. Vapaan kilpailun nimissä myös verkkokaupan mukaantulo lienee aivan ok.

Kommentointi ei ole käytössä.