Gallup: ”Äidissä on parasta hymyilevät kasvot”

Venla: ”Mun äiti on kiva ja vähän hauskakin. Sillä on myös vaalea tukka. Jos mä kysyn äidiltä, että saanko mennä Tyynelle, se sanoo aina että joo. Se on äidissä parasta. Yhdessä me pelataan Unoa, yleensä minä voitan. Jos ollaan ulkona, mennään yleensä trampalle. Äitikin uskaltaa pomppia. Usein me maataan pikkuveljen kanssa trampalla ja äiti pomputtaa meitä. Voisin ostaa äidille herkkuja, koska se tykkää suklaasta.”

Romeo: ”Mun äidillä on valkoinen tukka ja silmälälasit, ja se on iloinen ja kiltti. Vitsejä se ei osaa kertoa. Me ollaan paljon pihalla, tai sitten me pohditaan, että olisi kiva muuttaa johonkin uuteen taloon. Sisällä me pelataan lautapelejä ja minä voitan. Äidissä on parasta hymyilevät kasvot. Jos voisin ostaa mitä vaan, ostaisin äidille varmaan koruja. Niistä se tykkäisi.”

Hanna: ”Äiti on ihana ja kiva, varsinkin kun se antaa mulle luvan pyöräillä mun omalla pikku reitillä. Autan äitiä usein tiskien kanssa ja siivoamaan pöytää, ettei äidin tarvi tehdä kaikkea yksin. Yksi päivä tein äidille leivän, laitoin siihen paprikaa ja kurkkua ja äiti tuli tosi iloiseksi. Äiti lukee mulle paljon, ja ulkona me ihaillaan auringonlaskuja. Äitienpäivänä me varmaan autetaan äitiä täysin. Paras lahja olisi suklaarasia, koska suklaa on äitien herkkua!”

Santtu: ”Äiti on kiva ja ihan kiltti, mutta kerran sillä oli kädessä kipsi kun se kaatui jäälle. Äidin kanssa me mennään välillä pihalle ja tehdään vähän kaikkea, esimerkiksi potkitaan palloa tai välillä pyöräillään. Äidissä on parasta, että joskus se on söpö. Hyvä äitienpäivälahja olisi ainakin karkki.”

Aava-Aurora: ”Äiti on ainakin kiva ja iloinen, voi olla että hauskakin. Me tehdään kaikenlaista yhdessä, kuten leikitään barbeilla tai prinsessalinnalla. Ulkona me pyöräillään. Äidissä on parasta, kun se antaa mulle karkkia. Jos voisin ostaa äidille mitä tahansa, ostaisin sellaisen sormuksen, jonka äiti on joskus hukannut. Se tulisi uudesta varmasti tosi iloiseksi.”

Eino: ”Meidän äiti on hauska ja iloinen. Parasta äidissä on, kun se ostaa mulle pikkuautoja. Mulla on niitä jo yli sata, mutta haluan aina lisää. Äiti antaa mun ajella niillä myös olohuoneen pöydällä. Välillä me ollaan ulkona, välillä tehdään ruokaa yhdessä. Äitienpäivää me ollaan yleensä vietetty ihan hyvin. Äidille voisi ostaa lahjaksi karkkia, koska se tykkää karkista.”