”Idea koiraparkista tuli asiakkaalta”

Sastamalan Citymarketin koiraparkki on otettu asiakkaiden taholta myönteisesti vastaan. Kauppias Outi Vesanen on pannut ilolla merkille, että parkilla on ollut käyttäjiä joka päivä.

Idea hypermarketin paikoitusalueen valtatien puoleisessa päädyssä sijaitsevaan koiraparkkiin tuli asiakkaiden taholta. Outi Vesanen kertoo erään asiakkaan harmitelleen, miten hankala on poiketa koiran kera mökkireissulla ostoksille, kun eläintä ei voi jättää kuumaan autoon.

”Ryhdyimme heti puuhaamaan koiraparkkia. Vaikutusalueellamme on noin kaksituhatta mökkiä, ja monilla vapaa-ajan asukkailla on lemmikki. Sastamalassa on muutenkin paljon lemmikinomistajia, joten toki tämä palvelee myös heitä. On vaarallista jättää koiraa kesäkuumalla autoon.”

Kun koiraparkista päätettiin, halusivat Vesaset Cittarille jotakin muuta kuin vain koukut kaupan seinään. Kolmen erillisen loossin kopissa on eläimille varjoa antavat katto. Oven ja takaseinän verkosta ilma menee läpi. Parkin sijainti on lemmikkejä ajatellen niin rauhallinen kuin se yleensäkin tällaisessa paikassa voi olla.

”Kopin ovi aukeaa poletilla, jonka saa kaupan infosta, jos sellaista ei satu olemaan. Lemmikin voi jättää huoletta koiraparkkiin ostosten teon ajaksi. Viereisestä lähteestä on helppo ottaa koiralle raikasta vettä parkissa olon ajaksi, joten kannataa ottaa juomakuppi mukaan”, Vesanen toteaa.

Alueviestin koirakaveri Dino kävi moikkaamassa kauppiasta ja tutustumassa parkkiin.

Koirien jättäminen kuumaan autoon on puhuttanut sosiaalisessa mediassa. Tässä poliisin ohjeet siitä, miten tulee toimia, jos huomaa pysäköidyssä ajoneuvossa huonovointisen lemmikin.

Poliisi ohjeistaa sivullisia toimimaan näin:

1) Jos auton omistaja on lähettyvillä, huomauta hänelle asiasta. Kauppojen pysäköintipaikoilla havaituista tapauksista voit pyytää kaupan henkilökuntaa kuuluttamaan asiasta infopisteen kautta.

2) Jos auton haltijaa ei tavoiteta, soita hätäkeskuksen numeroon 112. Ota ylös auton rekisteritunnus, kirjaa ylös kellonaika ja ota mahdollisuuksien mukaan valokuva.

3) Hätätapauksissa olet oikeutettu pelastamaan kärsivän lemmikin myös itse. Tilanne on vakava, jos lemmikki ei läähätä ja on apaattinen. Silloin voi olla jo kysymys lähestyvästä lämpöhalvauksesta. Auton ikkunan rikkominen on kuitenkin se viimeinen keino. Tällaiseen tilanteen sattuessa pyydä neuvoa hätäkeskuksesta ja riko se ikkuna mikä on mahdollisimman kaukana lemmikistä.

  • Piki ja Kirsti

    Todella hieno idea. Kävin perjantaina rokotuttamassa kääpiöpinserini ja poikkesimme Cittarille hetkeksi ostoksille. Olisipa ollut hienoa jos olisin saanut sinne Pikin siksi aikaa. Nyt vasta tiedotetaan.

  • S

    Kyllä siitä tiedotettiin jo ennen perjantaitakin. Ei oo muiden vika, jos ei omaan silmään oo tiedote osunut.

  • s2

    Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun en ITSE huomannut tiedotusta vasta kuin nyt. 😀

  • Nimetön

    En ikinä jättäisi koiraani moiseen. Olkoon valvonta mikä hyvänsä sinne voi kuka vain heitellä mitä tai käydä koiraa kiusaamassa.
    Valitettavasti hulluja mahtuu maailmaan…

    • Nimetön

      Sinne kuumaan autoon sitten vaan, äläkä jätä ikkunaa edes raolleen, ettei siitä kukaan mitään heitä..

      • Nimetön

        Hyvä vastaus vali valille!! Suuri vaara on että joku voi nakata jonkun esineen ikkunankin läpi!! On kyllä ihmeellistä että mikään ei ole hyvä!!!

      • Nimetön

        Sepä se. Jos itselläni olisi koira, olisin kyllä kiitollinen moisista ”terasseista” ja laittaisin omani sinne siksi aikaa kun kipaisen kaupassa. Harmi, että ihmisiltä on täysin mennyt luotto siihenkin, ettei moinen julkisella paikalla oleva järjestelmä voisi toimia. Kai hullujen varalta sentään kamera on laitettu kopinkin suuntaan.

  • Nimetön

    ei o kukaan viä mulle vesi tai kalja plloo tuonu ku näinä päivinä ja edelleen ruumiillista työtä tuolla helteessä teen,,,,,,,,,,,,,,,,,no viimekesän tein vesisateessa

  • Nimetön

    Hiano idea, mutta ihan mielenkiinnosta kysyn: miks noin pikkunen, jopa keskikokoselle koiralle hieman ahdas, saatikka isolle….

  • Nimetön

    En veisi koiraani mihinkäänpäin Suomessa olevaan parkkiin,jollen koko ajan näkisi häntä. On sen verran rakas!

  • Nimetön

    Huomaa taas että ollaan vammalassa.Pelkkää valitusta joka asiasta jos joku jotain järjestää.Voi ne puudelit kotiokkin jättää tai pitää siä kuumasa autosa.Ihan oma valinta jossei kelpaa!

    • Nimetön

      Saa ja jätä kossua kippoon et haukku saa lipasta välillä jotain ettei vallan kuivu!

  • Ei vasikan kokoisille koirille

    Käymään sinne parkkiin tullaan ,eikä asumaan. Pikkuiselle ainakin on tilaa.

Kommentointi ei ole käytössä.