Millainen toiminta sopisi funkkistaloon?

Sastamalan Vammalan keskustassa, Marttilankadulla sijaitsevalle funkksitalolle mietitään nyt käyttötarkoitusta. Jossakin vaiheessa esillä oli, että tiloihin suunnitellaan Tatu ja Patu -aiheista elämystaloa.

”Tämä ei kuitenkaan onnistu. Rakennuksen tilat ovat siihen tarkoitukseen liian pienet ja sokkeloiset”, kertoo Kirsi-Marja Nieminen.

Hän omistaa rakennuksen yhdessä puolisonsa Jarmo Niemisen kanssa.

Kirsi-Marja Nieminen kertoo, että funkkistalon remontti on suunnitteluvaiheessa.

”Talo on huonossa kunnossa ja sinne joudutaan tekemään perusteellinen remontti. Samassa yhteydessä on mahdollista varustella talo tulevan käyttötarkoituksen mukaan käyttökelpoiseksi. Nyt vaan pitäisi päättää se käyttötarkoitus. Hyviä ideoita otetaan vastaan varsinkin niiltä, jotka haluaisivat harjoittaa yritystoimintaa tiloissa”, hän toteaa.

Kommentoi alle, mikäli mielessäsi on hyvä idea!

  • Ideaa

    Paikallisten tuottajien yhteismyymälä. Saman katon alta saisi paikallisia tuotteita, mitä ne sitten olisivatkaan (hunajaa, vihanneksia, yms?).

  • Nimetön

    Jotakin kirjoihin liittyvää? Jos tilat tulisivat asuinkäyttöön (vuokralle) olisin hyvin kiinnostunut.

  • Kaisa

    Olisi hienoa ehdottaa, että jotain kirjoihin ja kirjallisuuteen liittyvää. Vaan se ei kuinkaan ole realistista. Alakertaan liiketilaa taitaa olla ainoa vähänkään järkevä ajatus. Minkä alan liikkeelle? sitä en osaa ehdottaa.
    Jospa yläkertaan saisi kirjailijaresidenssin ihan kansainväliseenkin käyttöön. Se sopisi kirjapääkaupunkiin paremmin kuin hyvin.

  • Nimetön

    Vanhuksille ja yksinäisille keskustelu-ja kohtaamispaikka. Sellainen täältä puuttuu.
    Nuoremmille on kirjaston yläkerrassa.

  • Mietiskelijä

    Käsityön/3D-työntekijöiden työtiloja ja myymälä alakertaan.

  • Nimetön

    – Kissakahvila
    – Jonkinlainen paikka, mistä saisi opastusta netinkäyttöön, älypuhelinten käyttön
    – Virastoasioissa opastusta ja neuvontaa

  • Nimetön

    Yläkertaan asuntoja. Ehdottomasti. Alakertaan vaikka vaatekauppa. Pohjakerrokseen voisi tulla harrastetilaa. En kannattaisi mitään kirjoihin liittyvää, niitä täällä jo mielestäni tarpeeksi. Keskustan kaunein talo joka todellakin ansaitsee entisöinnin.

  • Nimetön

    Jos yläkertaan tulisi asuntoja niissä saisi olla vuokrakin korkeampi kun yleensä. On tää niin hieno talo. Ja omistajaparin tuntien hieno tulis! sen tämä rakennus ansaitsee

  • Nimetön

    Ei ainakaan mitään kirjoihin liittyvää! Paremminkin vaikka musiikkitalo!
    – hämyinen Jazz-klubi, live-keikkoja
    – paikallisten bändien (laidasta laitaan) livekeikkoja
    – paikallisten kuorojen ja artistien esityksiä

    Uskon, että omistajat keksivät kyllä jotain tyylikästä, toimivaa, kaunista ja laadukasta! Ovat jo osaamisensa hyvin näyttäneet.

  • Nimetön

    Asuntoja ja alas yritystoimintaa mutta jotain muuta kun kirpputoria !

  • Nimetön

    Mukava hotelli olisi kiva saada. Majoituspaikkoja on vähän keskustassa 🙂

  • Nimetön

    Miten olisi vanhanajan konditoria uudenaikaisessa muodossa,kaupungilla ei ole yhtäkään paikkaa auki iltaisin eikä pyhäpäivinä . On tänä päivänä koulutettuja barista henkilöitä. tämähän on erittäin suosittu seurustelutapa ja järjestelmällä myös teema iltoja esim. Jazz. Mikseipä englantilaistittain AFTER NOON TE. Suklaamaistiaisia?

    • Kirsi-Marja

      Kurkkaa Pappilan tapahtumat: Afternoon tea tulossa. Testattiin jo viime talvenakin.

  • Ann-Helen

    Jos talo sisustettaisiin funkkistyyliin niin näkisin että design voisi olla talon teema.
    Sekä myymälät että yläkerta voisivat olla muotoilun palveluksesssa.
    Eduksi olisi jos yleisöllä olisi mahdollisuus käydä talossa ja nähdä kokonaisuus, ehkä näyttelytilan muodossa.

  • Mummon kaappikello

    Vuokra-asuntoja ja alakertaan antiikkiliike/taidegalleria. Ei siis kirpputori.

  • Mää vaan

    Alkoholiliikkeen myymälä sijaitsi tuossa vielä 1950-luvulla. Liiketilassa voisi toimia viinakauppa, jossa pakattaisiin pullot vanhaan malliin paperikääreeseen ja myyjät antaisivat asiakkaalle tavaran hyllystä. Voitaisiin kehitellä myös jonkinlainen paikallinen viinakortti. Tämä olisi nähtävyys.

  • Satu Ketola

    Tatu ja Patu -aiheinen Outola-ravintola, jossa kaikki vähän vinksin vonksin; matot katossa ja ”outoja” annoksia. Kylkeen myymälä, jossa myynnissä Tatu ja Patu -pehmoleluja sun muuta teemaan sopivaa.

  • Tatu-Patumaisuus puuttui

    Kirjailijoiden, Havukaisen ja Toivosen, mukaan suunnittelijat eivät osanneet katsoa asiaa Tatun ja Patun silmin.

    ”Kirjakorttelin” ulkopuolelta uusia tiloja pitää etsiä uudesta tulevasta uimahallista..
    Onko poissuljettu vanha Apajan kiinteistö tai rautatie asema rakennus.

    Mitä käyttöä on vanhalla meijerillä sillan pielessä.

    Onhan näitä vaihtoehtoja muitakin?

    Tai sitten kokonaan ùusi rakennus.

  • Nimetön

    Joku hauska värikäs paikka lapsille ja miksi ei lastenmielisille. Jossa olisi touhua ja puuhaa sekä pienille, että isoille. Ei ehkä tuo talo taivu ihan hoplopiksi, mutta jotain sen kaltaista kompaktimmassa mittakaavassa. Mukava olisi kun olis myös pieni kahvila, josta vanhemmat saisivat sitten energiaa peuhata lasten kanssa. Varsinkaan pikkulapsille vauvasta noin kolmevuotiaisiin ei sastamalalla ole tarjota oikein mitään… Herra hakkaraisentalokin on suunniteltu vähän isommille, toki siellä vähän jotain nähtävää on pienemmillekin, mutta vähemmän… Esimerkiksi joku peppi pitkätossutalo, jossa kaikki olisi vähän hullunkurisesti ja vauvoillekin olisi paljon värejä ja pehmustetta lattiassa! Tai vekkulan tyylinen.

    • Nimetön

      00:06: 0-3-vuotiaille riittää kotona äidin tai isän antama hoito. Ellei kotiinsa osaa värejä laittaa tai virikkeitä keksiä noin pienelle, on se jo uusavuttomuutta.

  • Nimetön

    Mitäpä olisi hotellihuoneita yläkertaan. Katutasoon sopisi vanhaan tyyliin sisustettu kahvila erilaisine kahvilajeineen ja herkkuineen. Musiikkikulmaus pianon kera.Jugebox tuo myös vanhan ajan tunnelmaa. Nostalgiaa kerrassaan uudelle sukupolvelle. Nythän on kaikenkaltainen retro huutoa nuorten keskuudessa.

  • Nimetön

    Yksi huone voisi olla teemaltaan pelkästään valehtelua varten. Sinne ihmiset voisivat poiketa kertoon mitä mehevämpiä juttuja. Varmasti Timo Soini olisi kesäisin siellä monesti tarinoimassa.

  • Ilmainen vinkki

    Tuntematta tarkemmin talon rakennetta, niin selvittäisin ainakin mahdollisuuden sisäampumaradan rakentamiseen. .22 kaliperin, ilma-, jousi- ja laseraseiden harrastajia paikka voisi houkutella. 12,5 metrin radan sinne saattaisi saada mahtumaan. Ilma-aseella ammuttava liikkuva maali olisi ehdottomasti oltava.

    Rata/radat poikisivat samalla hyvät puitteet aseiden ja asetarvikkeiden myynnille/vuokraukselle.

Kommentointi ei ole käytössä.