VaLePan joukkue vahvistuu “iloisilla kintuilla” ja Sinkkosen seurakaverilla

Arvis Greene VaLePan maanantaisessa tiedotustilaisuudessa. Kuva: Hannu Moilanen.

VaLePa Sastamala Tampere vahvistuu amerikkalaisella hakkuri Arvis Greenellä ja kanadalaisella keskitorjuja Daniel Jansen Van Doornilla. Seura paljasti uudet nimet maanantaina Levorannassa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Uuden hakkurin löytäminen tuli ajankohtaiseksi, sillä uusi päävalmentaja Radovan Gacic haluaa käyttää Urpo Sivulan osaamista entistä enemmän yleispelaajana, mikä tuo joukkueelle lisää hyökkäysvoimaa.

198-senttinen Greene pelasi viime kaudella joukkueensa kapteenina. Hänet valittiin kauden päätteeksi yliopistoliigan kakkostähdistöön ja läntisen puolen ykköstähdistöön. Maajoukkuedebyytin 23-vuotias Greene teki kesällä 2017 Pan America -turnauksessa.

Ulkomaalaisvahvistuksista tietoa koonneen VaLePan pitkäaikaisen tilastonikkari Mikko Korpelan mukaan Greenellä on “iloiset kintut” ja hän vetelee likimain samoista korkeuksista kuin pukkipaidat jättänyt Tommy Carmody.

“10 senttiä lyhyempänä ja pienemmän kurotuskorkeuden omaavana tuo ulottuvuus saavutetaan varsin viihdyttävällä pompulla”, Korpela kertoo.

Greene kertoo olevansa innoissaan kirjoitettuaan ensimmäisen sopimuksensa.

“Yksi unelmistani toteutui ammattilaisuuden myötä. Tavoite on auttaa VaLePa uusimaan Suomen mestaruus sekä menestyä Europeleissä. Henkilökohtaisesti tavoitteeni on olla parempi pelaaja peli peliltä, pelata parasta lentopalloani läpi kauden ja sitä kautta kuulua sarjan parhaimpiin hakkureihin.”

Daniel Jansen Van Doorn eli JVD.

Van Doorn innostunut haasteesta

Vuonna 1990 syntynyt Daniel Jansen Van Doorn pelasi viime kauden Ranskan pääsarjaa sastamalalaislähtöisen Sauli Sinkkosen kanssa huippuseura Chamountissa. Joukkue saavutti sarjassa ja Ranskan cupissa hopeaa sekä Mestarien liigan 8. sijan.

207-senttinen myös lempinimeä JVD totteleva mies on kuulunut Kanadan maajoukkueryhmään vuodesta 2014, ja saavuttanut muun muassa tittelin Pan America -kisojen paras keskitorjuja (2015). Rion olympialaisissa hän nappasi Kanadan joukkueessa 5. sijan. Mies kuuluu yhä Kanadan maajoukkueryhmään.

JVD kertoo seuranneensa Suomen Mestaruusliiga aiemmin.

“Tiedän, että se on hyvätasoinen ja olen tottakai innostunut uudesta haasteesta. Näyttäisi siltä, että liiga on ensi kaudella kovatasoisempi kuin aiemmin. Mitä tavoitteisiin tulee, haluan voittaa liigamestaruuden ja cupin, Mestarien liigan osalta haluan selvitä lohkovaiheeseen ja asettaa sen suhteen sitten uudet tavoitteet. Mielestäni nämä ovat hyvin saavutettavissa. Viimeinen tavoite on olla sarjan paras keskitorjuja ja auttaa joukkuetta menestykseen niin hyvin kuin pystyn”, hän tuumii.

Karjarinta on suomalainen lahjakkuus

VaLePan keskitorjujaosasto on vahvistunut myös nuorella pitkällä suomalaisella lahjakkuudella. Mikko Karjarinta on järvenpääläisen Blues Volleyn kasvatti, jolla on pituutta peräti 209 senttiä. Karjarinta sai tarjouksia pelipaikasta muista liigaseuroista, mutta hän näki, että VaLePa tarjoaa parhaat olosuhteet kehittyä tulevaisuuden maajoukkue- ja ammattilaispelaajaksi.

Karjarinnan pelaamiselle ominaista on rauhallisuus ja huolellisuus kaikessa tekemisessä. Karjarinta oli keväällä polvioperaatiossa, josta kuntouttaminen on edennyt aikataulussa. Hyppyrajoitukset poistuvat syyskuun aikana. Mikko on solminut seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Mikko Karjarinta.

VaLePa Sastamala Tampere 2018-2019

Passarit
Mikko Esko
Arttu Lehtimäki

Keskitorjujat
Markus Kaurto
Daniel Jansen Van Doorn
Rami Rekomaa
Mikko Karjarinta

Yleispelaajat
Olli Kunnari
Erik Sundberg
Urpo Sivula
Niko Suihkonen

Hakkurit
Arvis Greene
Aaro Nikula

Libero
Alan Barbosa Domingos

Valmennus
Radovan Gacic
Janne Kangaskokko

Huoltaja
Manu Soro

Tilastot
Arto Weckman

Fysioterapia
Teija Simola

 • avatar Nimetön

  Todennäköisesti Upi päihittää!Jenkkien yliopistosarja ei tasoa!Ei kerro paljon kuinka korkeelle hyppää,vaan pitäs nähdä kuinka korkeelta lyö.

 • avatar Nimetön

  Onko pitkä 2 passari tulossa? Saatasiin hiukan torjuntaa eteen mestareiden liigan karsintaan!

 • avatar Nimetön

  siis mikä helvetin nimiröykkiö valepa sastamala tampere,,,,,,,,,,,voisko viä lisätä,ja tyhmiä ollaan

 • avatar Fani

  Kyllä se hiukan korkealta lähtee, katsokaa you tubesta. Ei se nimi seuraakaan pahenna. Tosiasia on että Sastamalan talousalue on liian pieni seuran rahoitusta ajatellen. Ei se Tampere paljon rahaa tuo, mutta muutaman euron kuitenkin. Sastamalassakin pitäisi tajuta, että nyky lentopallo on ammattiurheilua. Nälkälänmäen hienoista ajoista maailma on muuttunut.

 • avatar Nimetön

  Juu 2v päästä lisää Akaa ja Lempäälä! On noi venttiilin tekijät erikoisia!

 • avatar Nimetön

  Salvis Cielavs aikoinaan 370 hyppäs Suomencupissa! Joten ei toi kerro vie paljookaan lyöntikorkeudesta.

 • avatar Nimetön

  Hallille vain katsomaan lentopalloa,sitten kun pelit alkaa!Sitten näkee kuinka korkealta lyödään ja torjutaan!

 • avatar Fani

  Valepan junioritoiminta tuottaa 1-2 pelaajaa per 10 vuotta kansainväliselle tasolle. Ei sillä joukkuetta rakenneta.

  • avatar Nimetön

   Eli noin yhdellä kahdestasataa valepan junioreista on teoriassa mahdollisuus päästä joskus ykkösjoukkueeseen.

  • avatar Nimetön

   Onko Mäkisen Sakarin lisäksi tullut joku muu liigatason pelaaja? Ja hänenkin kehityksensä takana on enempi isänsä kuin Valepa.

 • avatar Nimetön

  No onhan se selvä että jos hakkurin ulottuvuus on 370 niin lyönti lähtee noin 350 korkeudelta. liigassa torjunta tasolla noin 330 cm max joten aika naama on tämä vahvistus. Ja onneksi vielä nuori poika, kehitys vasta alussa.

 • avatar Nimetön

  Höpö höpö juttuja! Olis Italiassa eikä täällä!Jos se olis noin yksinkertaista kaikki korkeushyppääjät ja kolmiloikkaajat tekis niin.Ihme kun ei NBA mennyt koreja tekeen.

  • avatar Nimetön

   No onhan näitä korkeushyppääjiä ollut Valepassakin pelaamassa, ja on nytkin Kaurto, korkeutta kai 212. Koripallo on vähän eri asia Amerikoissa kuin lentopallo.
   Amerikassa ei pelata lentopalloa oikeasti, sen sijaan koripalloliiga on maailman kovin palloilusarja ja siellä on satoja tämäntason pomppumiehiä.
   “Lentopallo on yksinkertaisten miesten yksinkertainen peli”, sanoi lelukin, kyllä aivan päivänselvää on että jos lyönti lähtee yli torjunnan on se vähän eri asia kuin että se lähtee samalta tasolta kuin torjunta. Nuori hakkuri on täällä syrjäkylillä hakemassa oppia ja kun on kokemusta voi siirtyä vaikkapa Italiaan, näin se menee!

 • avatar Tampereen pallo

  Kuulin Heinoossa Karjarinta hyppää verkonyli,meinaan tennisverkon!

 • avatar Nimetön

  Junnusarjat maailmalla ei todista mitään! Ensimmäinen kerta kotoa pois ja näyttää pitäs! Joten toivotaan parasta.Veikkaan silti että Upia tarvitaan hakkurina.

 • avatar Fani

  Jos katsotaan kuuttatoista suoraan mestarien liigaan päässyttä joukkuetta, yksikään tämänhetkinen suomalaispeluri ei pääsisi aloitukseen. Kautta aikain sinne pääsisi yksi, Mikko Esko huippuvuosinaan. Valepan omilla junioreilla on mahdollisuus nousta edustusøjoukkueeseen hyvällä valmennuksella, mutta myöskin synnyinlahjoja tarvitaan. Nouseminen maailman huipulle lentopallossa on huomattavasti vaikeampaa kuin esim. Jääkiekossa. Lentopallon harrastajia on maailmanlaajuisesti ainakin satakertainen määrä verrattuna jääkiekkoon.

  • avatar Nimetön

   No nämä on taas niitä höpöjuttuja joita ei kuule muualla kuin Vammalassa. Lentopalloa ei oikeasti harrasteta muualla kuin entisissä itäblokin maissa ja Suomessa maaseudulla, muualla täytelaji.
   Ei kai Suomi olisi näissä MM-kisoissakaan jos lajia harrastettaisiin muuallakin.
   Jos Amerikassa pelattaisiin lentopalloa luuletko että sieltä tulisi huippupelaajia suomeen, alta sadantonnin kuukausipalkalla. Vertailun vuoksi: suomalaiset junnukiakkomiehet siirtyvät amerikkaan parikymppisinä, miljoonasopimus taskussa.Tämäkin hakkuripoika joka tuli Valepaan oli pelannut korista ja siirtyi lentopalloon, aikuisena.
   Jääkiekossa pitää aloittaa kolmen vanhana ja jos pidät yhdenkin välivuoden putoat kelkasta,lisäksi kilpailu esim. liigaan pääsystä todella kovan työn takana, esim. Tampereella ikäluokasta ei joka vuosi pääse liigaan yhtään pelaajaa, harrastajia satoja joka ikäluokassa pelkästään Tampereella, siinä suurin ero lentopalloon.

 • avatar pitkien pelaajien peli

  173 cm tossut jalassa…kyllä silläkin torjuntaan ehti…tässä pelissä pituus ei haittaa mutta määrätty tasaisuus joukkueella pitää olla.

  • avatar Nimetön

   joo näyttä trendi tässä lajissa olevan että huoltajankin pitää olla vähintään 180 cm ja katsomoon ei pääse jos ei ole vähintään 3-sarjapelaaja…

 • avatar Nimetön

  Täällä tuppukylässä ei saada edes jääkiekkojoukkuetta edustukseen! Aika paljon lentopalloa pelataan maailmalla! Valepassa libero Brassi hakkuri Usa keskimies Kanada ei nää itäblokista ole.

  • avatar Nimetön

   Lentopallon harrastus on suomessa häviämässä, se on valitettavaa. Maaseutulaji, maalaispojat ovat aina pelanneet lentopalloa.
   Se on hienoa että Vammalaan saadaan houkuteltua hyviä pelaajia mutta lentopalloliiga on isoissa ongelmissa jos sarjassa on 9 joukkuetta joista kaksi huippujoukkuetta muut sitten jotain muuta.Vaihtoehtoja ei paljon ole,
   lajin varaan ei voi rakentaa esim KHL:n tapaista sarjaa kun laji ei kiinnosta , ei tule katsojia jotka touhun maksavat.

 • avatar Nimetön

  Ei voi oikeessa olet! Jokeritkin tehneet 2v 45milj.e tappioo ja silti pelataan ninkun ei mitään.Dynamo Kazan lentisjoukkue budetti yli 10milj. Suuret touhut oligarkkien rahoilla.Olisko ollut 700 joukkuetta ollut power cupissa Kuopiossa joten ei se nyt heti häviä kartalta..Huippuja tulee vaan harvoin!On samansuuntainen kato muissakin lajeissa.

  • avatar Nimetön

   Lasten jutut on hienoja ja heitä pitää kannustaa mutta jos seuraat lentopallon kehitystä viimeisen 20 v ajalta niin huomaat miten käy. Kiekko vie ison osan Tampereenkin pitkistä pojista, kaksimetrisiä ja päälle pitää olla jos mielii huipulle lentopallossa.
   Jääkiekko on urheilubisnestä, siihen kuuluu voitot ja tappiot myös taloudessa, lentopallo ei ole urheilubisnestä sanan varsinaisessa tarkoituksessa.

 • avatar Nimetön

  Ja vie tolle yhdelle asiantuntijalle jenkit voittanut 3 olympiakultaa 1 maailmanmestaruuden sekä 2maailmanliigaan lopputurnausta miehissä oli ranking 2017. 1.ja nyt 2. Joten ei ihan höpöjuttuja enään! Kiitos

  • avatar Nimetön

   Jos olet käynyt Amerikassa tai vaikkapa seuraat mediaa ymmärrät että amerikassa ei oikeasti pelata ammattilaissarjoja lentopallossa.Se on yliopstoissa pelattava höntsylaji, ei muuta.
   Se että jenkit voivat voittaa olympiakultaa todistaa vaan että lajissa voi harrastelijatkin voittaa mitä vaan.Käykää katsomassa !

 • avatar Nimetön

  Sama jääkiekossa eiks ne yliopistopojat voittaneet vanhan neuvostoliiton olympialaisissa!

 • avatar Nimetön

  Ja muuten pelataan 230 maassa lentopalloa! Esim Giba valittiin maassa 2004 ja 2006 parhaaksi urheilijaksi!Oli jalkapallomiehetkin samassa.Ja nimi oli Gilberto Amauri Godoy Filho eli Giba.

  • avatar Nimetön

   Joo muutaman kerran nähnyt sen Giban pelaavan, oli Tampereella jäähallissa pelaamassa, vaihtomiehenä.

 • avatar Nimetön

  Suomi muuten kun pelas Brasiliaa vastaan vieraissa oli noin 20000 katsojaa pelissä.

 • avatar Nimetön

  Ei futiksessa eikä jääkiekossa!Maailmanliiga oli kyseessä ja lentopallo.Menestystä Valepalle toivotaan

 • avatar Nimetön

  Tarkoititko median seuraamisella tyrvistä ei siinä Laineesta mitään lukenut..

 • avatar Ploki

  Jos kaikki se raha, mitä Sastamalassa laitetaan lentopalloon laitettaisiinkin vanhusten asuntoihin, syrjäkylien teihin ja liikenteeseen sinne jne. niin voisi kyllä kehua olevansa Sastamalasta tai tarkalleen Vammalasta! Nyt vain hävettää.

  • avatar Nimetön

   12.9, klo 20:18. Täyttä asiaa,enenpikin,samaten kuviteltu uimahalli. Ympärillä on tarpeeksi halleja. Myös vanhusten kotihoito on tärkeämpää!!

  • avatar Nimetön

   Herää!
   Se raha mitä kaupunki Valepaan laittaa on pikkusumma. Sillä ei teitä ja vanhuksia hoideta, kyllä ne rahat täytyy jostain muualta ottaa.
   Laitetaan ensin vaikka kaikki työtä vieroksuvat töihin…

 • avatar Nimetön

  Toi oli tän illan hölmöin juttu!Kyllä se on kaikki vanhemmilta pois! Tuskin kaupunki maksaa kun juoniorit matkaa tuolla Suomen teillä. Syytä hallitusta ja Satosta!Hävettää sun komenttis.Hyvä harrastushan toi ja vanhempien rahoilla.

 • avatar Nimetön

  Tyhjästä uimahallista sinä maksat 40000e vuodessa! ikä loppua näy.

 • avatar Nimetön

  Vammalassa 0 katsojaa A-junnuilla jääkiekossa.Ei ole edes joukkuetta!

 • avatar Nimetön

  Juu luin kanssa! No 10 ainakin käy kattomassa..Ja peräti aluesarja!

 • avatar Nimetön

  Kiakko on miesten peli, ne jokka ei siihen pysty pelaa lentopalloa, näin se on aina menny!

 • avatar Nimetön

  On Tampereella!Valepan täytyy siirtyä sinne näyttään kuinka palloa lyödään!Täällä kiekkomiehet siirtyy salibandiin ettei vaan laidassa satu!

 • avatar Tyrvään brandi

  Turha muuten pitää sitä kehnoa jäähallia pystyssä verorahoilla,kun toiminta noin suppeeta.Valepalle uusi iso areena kun mestareiden liigaan mennään!Ei tarvi ympäri Suomea ravata fanienkaan.

  • avatar Nimetön

   Joo se jäähalli olis ihan sopiva lentopalloon, riittäs katsomokin näille marginaalilajeille!

 • avatar Nimetön

  Onhan se hienoa kun joku tuottaa maailmalta huippupelaajia Vammalaan pelaamaan liigaa jossa on kahdeksan (8) joukkuetta Valepan lisäksi.Kaksi ammattilaisjoukkuetta, loput hyviä lajin harrastajia. Katsojia runkosarjassa 600-800 keskimäärin, saman verran kuin jääkiekon Suomi-sarjassa. Mestarien liigankin ulkomaisissa peleissä muutamia satoja katsojia, kuulostaa tosi kansainväliseltä touhulta, urheilubisnestä!

 • avatar Nimetön

  Sama Sm-liigassa suljettu sarja! Ja kotona luullaan tosta Teemu tehdään!Velat tapissa talossa ja puoliväkisin rahdataan hallille,suurten rahojen toivossa!Kuinkahan noitten liigajoukkueiden talous.Esim.Vaasassa ja Kouvolassa.Pari kovaa on Tappara ja Kärpät.

 • avatar Nimetön

  Mestareiden liigassa oli 3 pelissä noin 6500 katsojaa Valepa pääsi niissä plussalle,Vedä seuraavaksi tähän Real Madrid jalkapallosta ,siellä muuten oli ja paljon.Siinä urheilubisnestä.

 • avatar Nimetön

  Kateutta koko höpötys tolla lätkäfanilla!Valepahan on kaikilla mittareilla Vammalan ykkösbrändi!Kyllähän Vapsikin pärjätä sais mutta ei harrastajia,ja valmentajat paremmin leikin ohjaajia.

 • avatar Nimetön

  Kuinkahan muuten Tampereen Ilvekset raha-asiat mahtaa olla?Eiks siellä joku oligarkki poukkinut hallilla.

 • avatar Nimetön

  Heitän ajatuksen Valepalle.Olis ostaneet Mäkisen Sakken,Lelun,Sinkkosen,Tervaportin! Paikalla olis ollut Esko,Kunnari.Kaurto.Jokisen vie olis houkutellut mukaan ja Upi tietty jatkanut.Siinä olis ollut sakki jopa mestarienliigaan.Ja porukkaa kävis lauteilla.Höntsy kiekkomiesten ei tarvi kommentoida teillä on omat linkit.Nää olis löytynyt lähempää!

  • avatar Nimetön

   No eihän se nyt näin mene, näissä edellisisä kommenteissa on pieni ajatusvirhe. Ei nuoret urheilijat ole kaupasta ostettavia tavaroita vaan he haluavat luoda uraa, nähdä maailmaa, saada kokemuksia. No enhän sekin kokemus matkustaa Toijalaan ke iltana bussilla räntäsateessa pelaan lentistä, ammattilainen.
   Mestaruusliiga on suuri vitsi, yhdeksän joukkuetta, joista muutama tekee joka vuosi konkurssin lopettaa ja muuttaa nimensä joten se siitä bisneksestä.
   Ei kannata sotkea kiakkojuttuja näihin, ne on vähän eri asia, vertailun vuoksi: suomalaisten kiakkosarjojen liikevaihto 2017 vuodelta oli yht. 340 milj. Höntsykiakkoa?

 • avatar Nimetön

  Kaikki on kaupan!Se menee juuri noin!Mitäs sitä maailmalle höpötät kun ei oikein missään pelata!Taidat olla oikein bisnesmies höntsykiekkosi kanssa.Katos jalkapalloa maailmalla manun liikevaihto oli 676 milj.e yhden seuran,kyllä on pieni laji jääkiekko Suomessa.

 • avatar Bisnesmies

  Itse sinä noita höntsykiekkojasi tänne tuot! Valepasta täällä keskustellaan,joten katso itsellesi sivu mihin noita satuja latelet.

 • avatar Nimetön

  Ainoita satuja täällä on näiden lentopallofanaatikkojen harhakuvitelmat lajista, ei tulevaisuutta.

 • avatar Nimetön

  Ei tarvi mestaruuspyttyä Vammalasta pois kiikuttaa, kova on Savokin mutta Valepa mestari.Toivottavasti kaupunki ymmärtää sponssata Valepaa vähän reilummin kun on hyviä pelaajiakin ostettu vai pitäiskö lipun hintaa nostaa, mukava katsella huippumiehiä.

 • avatar Nimetön

  Mihin se maailmasta loppuu kun 230 maassa pelataan! Sastamalasta voi loppua ja Tampere jatkaa! Jääkiekon leikkiminen loppu jo!Ei auta vaikka kuinka noita satuja yksi fanaatikko höpöttää! Eikä usko että tää linkki ei ole höntsykiekkoilijoille..Valepa pelaa Euroopassa se totta?

Kommentointi ei ole käytössä.