Lähetystori: ”Mitä enemmän täällä syödään, sitä enemmän Afrikassa syödään”

Sastamalan seurakunnan lähetyksen ja kansainvälisen työn pappi Otso Järvi ja vanhempi kollega Olavi Sorva.

Perjantaina ennen puolta päivää Vammalan torilla on mukavasti ihmisiä. Soppatykin luokse kertyy jonoa. Vastapaistettujen lättyjen tuoksu houkuttaa torin Puistokadun puoleiselle laidalle. Tarjolla on myös grillimakkaraa, leivonnaisia, kahvia, ohrapuuroa ja rusinasoppaa, jauhoja sekä juureksia.

Sastamalan seurakunnan organisoima lähetystori on syksyinen perinne. Lähetyksen ja kansainvälisen työn pappi Olavi Sorva on tapahtumasta vetovastuussa nyt viimeistä kertaa, sillä hän jää eläkkeelle helmikuussa. Sorvan työn jatkaja, 28-vuotias Otso Järvi seurailee torin tapahtumia kollegansa seurassa.

”Mitä enemmän täällä syödään, sitä enemmän Afrikassa syödään. Tehdään kauppaa hyvän puolesta”, kiteyttävät papit lähetystorin idean.

Virka Sastamalan seurakunnassa on Otso Järven ensimmäinen, työuralla on toki monia sijaisuuksia muun muassa Hangossa, Paimiossa ja Tammelassa. Salosta koitoisin oleva Järvi aloitti pestinsä Sastamalassa kesäkuussa.

”Melkein kaikki muut papit olivat kesälomalla, joten oli kiireistä mutta mukavaa. Sastamala on minulle sopiva, sellainen pienisuuri kaupunki. Täällä on palveluita ja pinta-alaa laajalti, mutta kuitenkin pikkukaupungin tuntua.”

Muidenkin paikkakuntien seurakuntaelämää nähneenä yksi asia jaksaa Järveä ihmetyttää.

”Sastamalassa vallitsee ihmeellinen talkoohenki ja tahto tehdä hyvää. Ilman vapaaehtoisia ei tätä lähetystoriakaan olisi. Täällä on kaikessa seurakunnan toiminnassa mukana enemmän vapaaehtoisia kuin aiemmissa työpaikoissani.”

”Siinä on minulla haastetta, että muistan ensi vuonna, kuka on tavannut tehdä mitäkin”, Järvi naurahtaa.

”Lupaan olla talkoolaisena mukana järjestelyissä, ja minulta voi aina kysyä neuvoa”, tuumaa Sorva.

Lähetystori jatkuu tänään kello 19 saakka. Iltakuudelta torilla on konsertti, jossa esiintyy Lauluyhtye Pisara, runoja lausuvat Seija Hirvikoski ja Heikki Mäkelä.

Lähetystorille alkoi kertyä väkeä jo ennen puolta päivää.
 • avatar Nimetön

  Eiköhän tuo lähetysseurojen afrikan oloihin puuttumisen hyvyys ole jo lukuisten vuosikymmenten aikana nähty, mannaa varrotaan taivaasta suut auki ja loppuajat laiskotellaan ja tapellaan, ei huolta huomisesta kun eurooppalaiset jatkaa afrikan luonnon sietokyvyn ylitystä tukemalla ylisuurta ihmispopulan lisääntymistä!
  Eikö jo olisi aika antaa heidän ottaa omat ohjat elämälleen ja tulevaisuudelleen?
  Jokainen ilmainen leipäpala on karhunpalvelus paikallisille viljelijöille ja koko afrikan väestölle!
  Jätetään afrikka vihdoin rauhaan ja annetaan heidän ITSE yrittää!
  Suomi on jo saanut maistaa afrikan ylikansoituksen katkeran kalkin!

 • avatar Nimetön

  Hyvä ja hyvä myös että seurakunnan diakoniatyö auttaa täällä meillä vähävaraisia vaikeissa tilanteissa olevia.

 • avatar Nimetön

  Mitä enemmän viedää uff vaatteita afrikkaan sitä enemmän työttömiä naisompelijoita. Mutta kun vaatteita viedään sitä itsetyytyväisempiä vihervassarit on. Kiinalaiset investoivat eivätkä anna rahaa ilmaiseksi. Hmm järkeviä. Vihervassarit vievätmeidät perikatoon,tuntuu kuin kokoomuskin kuuluisi samaan sakkiin.

  • avatar Nimetön

   Tavallaan olet oikeassa, vaateavustukset vievät afrikassa töitä ompelijoilta. Kiinalaisten ruoantuotanto Afrikassa vie ruoankin, kun he vievät jopa nälkäalueilla tuotetun riisin Kiinaan. Mutta eiköhän tuo avustustyö, varsinkin lähetystyöhön liittyvä, ole enemmänkin oikeistolaisittain ajattelevien Israelin ystävien ja palestiinalaisten sortajien käsissä. UFF on bisnestä, jos olet seurannut uutisia.

 • avatar Nimetön

  Juu uffi on bisnestä. Ja vihervassariraukat luulevat sen olevan auttamista. Tietosi ovat vanhentuneita,ei kirkossa ole enää israelin ystäviä. Siellä on vassarit vallassa. Se sukupolvi joka on nähnyt israelin valtion synnyn tulee näkemään jeesuksen paluun maan päälle. Aamen.

  • avatar Nimetön

   Näetkö myös vihreitä pikku-ukkoja ja vaalenapunaisia elefantteja kaikkialla? Muuten, uskovaiset kirjoittavat Jeesuksen nimen isolla alkukirjaimella. Ilmeisesti olet paitsi säikky mörköjä kaikkialla näkevä, myös ateisti.

 • avatar Nimetön

  Koko tori on hieno voimainponnistus Sastamalan seurakunnalta! Tori tekee hienolla tavalla näkyväksi monenlaista ihmisten auttamista.

 • avatar Nimetön

  Afrikkalaisista on tullut pääosin saamattomia nahjuksia jotka elelevät avustusten turvin, tietävät että riisiä ja säilykkeitä piisaa, harmi vain että väkimäärä alkaa olemaan sitäluokkaa että eurooppa ei pysty elättämään vaan afrikka saapuu tänne ”kylään” sankoin joukoin.
  Eurooppa tuhoaa oman tulevaisuutensa hyväntahtoisten hölmöjen takia!
  Ainoa apu poisluettuna tilapäinen katastrofiapu on viedä sinne sellaista teollisuutta että he itse pystyvät elättämään itsensä, muu on sairasta typeryyttä!

  • avatar Nimetön

   Olen täysin samaa mieltä edellisen kanssa!!Jatkuvasti ollaan auttamassa heillä itsellä ei ole mitään yritystä eikä tarvi tehdä muuta kuin lisää ihmisiä!!Nekin rahat mitkä sinne kerätään menevät välikäsille,ovat menneet Aina!!!

   • avatar Nimetön

    No miksi Suomessa annetaan viljelijöille ylimääräistä tukea? Koska oli niin sateeton kesä. Afrikassa jatkuvasti paljon kuivempaa ja kuumempaa. Ja tukiaisilla koko EU:ssa viljellään. Lisäksi ulkomaiset yhtiöt kuppaa kaikki jalometallit ja timantit. Tähän päälle takavuosien valkoisten hirmuhallinnot ja ryöväykset kotimaahansa.

   • avatar Nimetön

    Suomalaiset maidontuottajat vasta saamattomia nahjuksia ovat! Vinkuvat tukien perään, kun tuottajahinnat ovat alhaalla, vaikka omistavat järjestöjensä kautta Valion. Mikä heitä estää nostamasta itse tuottajahintojaan? No kun sitten pitäisi tehdä töitä…

 • avatar Nimetön

  Edellinen kirjoittaja ei ymmärrä viljelijän töistä hölkäsen pöläystä!!! Vaikeneminen on kultaa.

 • avatar Nimetön16:09

  ”No miksi Suomessa annetaan viljelijöille ylimääräistä tukea? ”
  No sentakia kun ovat SUOMALAISIA!!!
  Ovatko afrikkalaiset Suomalaisia? Jotain tolkkua älyttömyyksiin!
  Oma maa ensin Finland First Trumppia mukaillen!

  • avatar Nimetön

   Afrikkalaiset eivät ole suomalaisia, (kirjoitetaan pienellä), mutta he ovat ihmisiä. Ryöstettyämme afrikkalaisia vuosisatojen ajan jopa orjaksi vieden ja aiheutettuamme ilmastonmuutoksen, joka kaventaa heidän – syyttömien – elinmahdollisuuksia pahiten olemme ihmisyyden nimissä velvollisia auttamaan heitä. Kumpi sinusta on parempi, auttaa nälkäisiä Afrikassa vai odottaa, että he epätoivoisina rynnistävät Eurooppaan apua hakemaan? Hekin voivat riittävästi kärsittyään ajatella turvapaikkaansa valitessaan, että Finland First.

   • avatar Nimetön

    “Ryöstettyämme afrikkalaisia vuosisatoja, aiheutimme ilmaston muutoksen”, jopa ovat suomalaiset kaikkeen kerenneet, otat ilmeisesti koko maailman syntitaakan suomalaisten nimiin?
    Onnea valitsemallasi tiellä!
    ps. aika paksua suollat.

 • avatar Nimetön16:09

  Etelä-afrikan musta hirmuhallinto teurastaa valkoisia viljelijöitä ja varastaa maat, tästä ei vain Suomenvaltamediat kerro mitään vaan ylistävät afrikan villipetoja oikein vihervassari tyyliin!
  Pitääkö Suomalaisten maksaa koko afrikan kärsimykset kun myimme tervaa jota käytettiin orjalaivoihin satojavuosia sitten?

  • avatar Nimetön

   Älä nyt vaan kiukkuusi tukehdu. Kenen ne maat alunperin olivat? Kenen maita kiinalaiset viljelevät vieden afrikkalaisten elääkseen tarvitsemat maataloustuotteet Kiinaan? Kirjoituksesti sisältää sellaisia alatyylisiä törkeyksiä, ettet sinä voi olla ihan penaalin terävin kynä.

   • avatar penalttia

    tylsä veitsi tyhmän miehen. vanha suomalainen sananlasku, pitää edelleen paikkansa.

Kommentointi ei ole käytössä.