Iskelmämusiikin ikonille ilta Sastamalan pääkirjastossa

Olavi Virta. Kuva: Alvar Kolanen.

Sastamalan pääkirjastossa vietetään tämän viikon torstaina 11.10. Olavi Virta -iltaa.

Olavi Virta (1915-1972) on jälleen noussut ajankohtaiseksi Timo Koivusalon ohjaaman, lokakuun alussa ensi-iltansa saavan elämäkertaelokuvan myötä. Virta, “kaikkien aikojen tangokuningas” ja “vuosisadan ääni”, on suomalaisen iskelmämusiikin keskeinen ikoni ja Suomen historian merkkihenkilöitä.

Pääkirjastossa häntä muistetaan monipuolisen ohjelman merkeissä.

Aulis Järvinen (harmonikka) ja Pentti Risanen (laulu) esittävät Olavi Virran tunnetuimpia kappaleita. Illan aikana katsotaan Peter von Baghin vuonna 1972 Pispalassa tekemä Virran aikanaan kohua nostattanut tv-haastattelu.

Lisäksi FT Marko Aho esitelmöi Virran elämänhistoriasta löytyvistä legendan aineksista sekä Virran ylittämättömänä pidetystä tulkintakyvystä: mikä on tehnyt Virrasta legendan, mikä saa kuulijaan tuntemaan että Virta laulaa ’juuri minulle’?

Kello 17.30 alkavassa tapahtumassa on ilmainen kahvitarjoilu.

Kommentointi ei ole käytössä.