Torstai on Satupäivä – Sastamalassa runoja, satutunti ja avoimet ovet Pukstaaviin

Jenni Iltanen lukemassa kirjaa Sastamalan kirjaston lukumarsu Esko-Einarille. Kuva: Minna Isotalo / Alueviestin arkisto. 

Milloin olet viimeksi lukenut ääneen?

Pirkanmaalaisten kirjatoimijoiden muodostama Lukeva Pirkanmaa -verkosto haastaa sinut lukemaan Satupäivänä eli huomenna torstaina 18.10.

”Tartu kirjaan ja lue ääneen lapsillesi, isovanhemmillesi, puolisollesi tai työkavereillesi. Jos haluat tempaista vielä näkyvämmin, lue kirjaa ääneen jossakin julkisella paikalla”, rohkaisee Suomen Kirjainstituutin intendentti Heli Vuohelainen.

Lukuhetkestään voi napata kuvan ja jakaa sen somessa hashtageillä #koskamäluen ja #lukevapirkanmaa

Jos ääneen lukeminen jännittää, torstaina voi nauttia myös kuuntelemisesta. Lukeva Pirkanmaa -verkosto järjestää torstaina ympäri Pirkanmaata tapahtumia, joissa pääosassa ovat kirjat. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Sastamalassa Satupäivä näkyy ja kuuluu hoitokoti Hyrkin Puistossa satutunnin merkeissä kello 10. K-citymarketissa Kahvila Kodin Sydämessä puolestaan luetaan runoja ääneen kello 11.30. Lisäksi Suomalaisen kirjan museo Pukstaaviin on koko päivän ajan vapaa pääsy.

Tapahtumat järjestää Suomen Kirjainstituutti, Vanhan kirjallisuuden päivät ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

  • avatar Upeeta

    Sumessa vietettiin asunnottomien päivää ja heille tarjottiin eril.avustuksia,Vammalalaiset hellii kirjojansa.

      • avatar Nimetön

        Sinulla ei ole varaa huomautella toisten kirjoitusvirheistä. Vammala on kura? Mikä on kura? Sitä paitsi Vammala kirjoitetaan isolla. Kirjastosta löytyy oikeinkirjoitusoppaita.

Kommentointi ei ole käytössä.