Tyrwäyspäivät: “Paljon vilkkaampi kuin normaali torstai”

Puistokadun Kukkatuvan Marianne Holappa, Marika Kilpiö ja Sari Heino olivat Tyrwäystorstaina hyvillä fiiliksillä. Kuva: Minna Isotalo.

“Selvästi tavallista vilkkaampi torstaipäivä”, tuumivat yrittäjät Marianne Holappa ja Marika Kilpiö Puistokadun Kukkatuvassa Vammalan keskustassa iltapäivällä.

Tyrwäyspäivät käynnistyivät tänään, ja oranssit ilmapallot värittävät katukuvaa huomiseen iltaan saakka.

Holapan mukaan tapahtuma on onnistunut lyömään itsensä läpi.

“Kyllä huomaa, että ihmiset tietävät jo, mistä on kyse. Monet ovat tulleet ovesta sisään sillä meiningillä, että mitäs teillä on täällä tarjolla”, hän nauraa.

Positiivista on sekin, että tapahtuma tuo Vammalaan kaupoille uusia kasvoja – sekä ulkopaikkakuntalaisia että kauempaa Sastamalan kyliltä tulevia.

Kukkatupa palvelee torstaina iltakahdeksaan, kuten moni muukin tempaukseen osallistuva liike. Varsinainen panos on kuitenkin perjantaipäivässä, jolloin yritys täyttää 8 vuotta.

“Silloin ohjelmassa on muun muassa sidontanäytöstä ja onnenpyörää”, Holappa paljastaa.

Markku Tomperi (oik.) poikkesi tarkistamaan Villihinnan hanskavalikoiman. Toni Lindroos palvelee. Kuva: Minna Isotalo.

Tien toisella puolella Villihinnassa ollaan myös hyvillä fiiliksillä. Kauppias Mika Lindroosin mukaan Tyrwäys saa ihmiset aina liikkeelle.

“Ei voi valittaa. Kyllä tämä tempaus on kaikin puolin hyvä homma.”

Lindroosin mukaan asiakkaita on riittänyt aina myös iltaan.

“Jos on hyvä keli, etenkin lapsiperheet lähtevät liikenteeseen vielä illalla”, hän tietää.

Työkaluosastolla hanskoja tutkivat Kristiina ja Markku Tomperi poikkesivat ostoksille matkallaan mökille. Tyrwäystarjoukset eivät tällä kertaa toimineet houkuttimena pysähtyä Puistokadun varteen, mutta kaupungin läpi ajettuaan pariskunta havaitsi keskustassa olleen vilkkaampaa kuin tavallisena arkipäivänä.

“Tapahtumat ovat aina hyvä asia. Hienoa, että ihmiset käyttävät oman paikkakunnan palveluita”, pariskunta tuumi.

Kotipaikkakunnalleen vuoden alussa palannut Seija Kuusisto hieroi matkapuhelinkauppoja Veikon Koneen Lauri Lähdeniemen kanssa. Kuva: Minna Isotalo.

Veikon Koneen myymälässä Seija Kuusisto haaveilee uudesta matkapuhelimesta. Lauri Lähdeniemi esittelee malleja ja eroavaisuuksia niiden välillä. Kuusiston kädessä keikkuva Tyrwäys-kassi kertoo, että ostoksia on tehty.

“Veikon Kone on jo kuudes liike, jossa poikkean ja kaikista olen tehnyt pieniä ostoksia. Olen ostanut muun muassa takin, kengät ja yöpaidan”, Kuusisto paljastaa.

Kuluvan vuoden alussa Loimaalta takaisin kotipaikkakunnalleen muuttanut Kuusisto oli liikkeellä nimenomaan Tyrwäyksen takia. Tapahtuma oli hänelle ensimmäinen laatuaan, mutta ei taatusti viimeinen.

“Oman paikkakunnan palveluita tulee ehdottomasti kannattaa. Tänään on paljon enemmän vilskettä kuin keskustassa normaalisti.”

Veikon Kone on Vammalan keskustan tuoreimpia tulokkaita. Lauri Lähdeniemi oli hänkin positiivisissa tunnelmissa.

“Oli itsestään selvää, että lähdimme tempaukseen mukaan. Tuntuu tosi hyvältä. On ollut mukava ja vilkas päivä, toivottavasti sama meininki jatkuu koko illan ja vielä huomisen.”

Marko Vesterbacka, Veli-Pekka Bäckman ja Ari Paavilainen kippistelivät Prykissä. Kuva: Minna Isotalo.

Tyrvään Prykissä vietettiin uudistetun myymälän avajaisia. Marko Vesterbackan Warelian kumppanina toimii Veli-Pekka Bäckmanin ja Terhi Ihalaisen Fluviana Oy.

Tyrwäyspäivien ohjelmassa kolmikolla on muun muassa musiikkia ja Apteekkari Bäckmanin inkiwäärilimonaadia.

”Tällaista vilskettä ei ole tässä paikassa vähään aikaan nähty. Väki on lähtenyt todella hyvin liikkeelle ja uudistunut myymälä tuotteineen kiinnostaa. Päivän aikana on syntynyt idea limubaarista. Asiakkaat ovat kertoneet, että olisi mukava toistekin poiketa Prykissä lasillisella”, Bäckman ja Vesterbacka kertoivat.

Tyrvään Prykiin oli poikennut ”paukulle” myös kirkkoherra Ari Paavilainen.

”Lehdissä on apteekkarin limonaadista sen verran kirjoiteltu, että oli kiva kokea tämä makuelämys. Yllättävän tymäkkää tyrvääläistä, ei mikään janojuoma”, tuumaili Paavilainen.

”Sellaistakin kommenttia on tullut, ettei juoma niin väkevää olekaan. Kovasti riippuu maistajasta”, nauroi Ihalainen.

Tyrvään Pryki on molempina Tyrwäyspäivinä avoinna iltakahdeksaan.

Kommentointi ei ole käytössä.