Poliisipäällikkö: ”Sastamalan poliisi tehnyt tuloksekasta työtä”

Komisario Pauli Pitkäkoski, poliisipäällikkö Timo Vuola, Punkalaitumen kunnanhallituksen pj Ari Prihti sekä Sastamalan hallintojohtaja Tapio Rautava olivat sitä mieltä, että yhteistyö poliisin ja kuntien välillä toimii.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Timo Vuolan mukaan Sastamalan poliisi on tehnyt viime vuosina tuloksekasta työtä. Rikosten selvitysprosentti ylittää Pirkanmaan ja valtakunnan keskiarvon ja poliisi ehtii tapahtumapaikalle entistä nopeammin.

Sastamalan katuturvallisuusindeksi on Vuolan mukaan korkea. Sastamalaa voi siis kuvailla turvalliseksi kaupungiksi.

Vuola näkee, että valtakunnallisesti tilanne on kohtuullisen hyvä siitäkin huolimatta, että kaikista Euroopan maista Suomessa on väestömäärään nähden vähiten poliiseja.

”Toki resurssit ovat niukat. Kylmä tosiasia on, että poliisi joutuu priorisoimaan tehtäviä. Henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset menevät kaiken muun edelle.”

Sastamalan poliisiasema ei ole uhattuna

Sisä-Suomen poliisilaitos sijaitsee Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa 45 kunnan alueella. Poliisilaitoksen pääpoliisiasema, hallinnollinen ja johdollinen keskus, sijaitsee Tampereella. Muut 15 poliisiasemaa sijaitsevat Sastamalan lisäksi Ikaalisissa, Joutsassa, Jyväskylässä, Jämsässä, Kangasalla, Keuruulla, Mänttä-Vilppulassa, Nokialla, Orivedellä, Saarijärvellä, Valkeakoskella, Viitasaarella, Virroilla ja Äänekoskella.

Poliisipäällikön mukaan poliisilla on asemapaikka ja henkilökuntaa Sastamalassa myös jatkossa.

”Poliisiasema ei ole uhattuna, ja lupapalvelutkin säilyvät”, hän totesi.

Sastamalan poliisiasemalla työskentelee vajaa 30 henkilöä, 14 poliisia valvontatehtävissä ja 6 rikostutkijoina, loput lupapalveluissa ja hallinnossa.

Lisää kameravalvontaa?

Sisä-Suomen poliisin johto tapasi Sastamalan ja Punkalaitumen kunnan edustajia torstaina. Puheenaiheina olivat kuntien turvallisuus sekä viranomaisyhteistyö. Suurimmat turvallisuusuhat liittyvät liikenteeseen ja huumeisiin.

Poliisista vakuutettiin, että kaikki huumeisiin liittyvät vihjeet tutkitaan ripeästi ja huolella, varhainen puuttuminen ja ennaltaehkäisy on tärkeää.
Tilastojen valossa huumerikosten määrä on Sastamalassa laskusuunnassa.

Poliisi kiitteli erityisesti sosiaalipuolen ja lastensuojelun työntekijöitä toimivasta yhteistyöstä:

”Ei ole ihan pikkujuttu, että kaikki lapsiin kohdistuneet väkivalta- ja seksuaalirikokset on pystytty selvittämään omalla poliisiasemalla.”

Sastamalan kaupungin hallintojohtaja Tapio Rautava ja Punkalaitumen kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti kertoivat, että kuntalaisten keskuudessa toivotaan poliisilta suurempaa näkyvyyttä. Nopeusvalvonnan lisäksi poliisi olisi tervetullut vieras kouluihin, ongelmien ennaltaehkäisyyn tähtäävää valistusta kun ei koskaan ole liikaa.

Yksi kansalaisten turvallisuutta lisäävä sekä poliisin työtä helpottava tekijä olisi kameravalvonnan lisääminen. Vuola kertoi, etä kuntien kanssa käydään vuoropuhelua siitä, mitkä ovat sellaisia julkisia paikkoja, joihin valvontaa tulisi saada. Esimerkiksi Punkalaitumen tori on yksi keskeisistä paikoista, joista kameravalvonta vielä puuttuu.

Komisario Pauli Pitkäkoski on monille sastamalalaisille tuttu mies.
 • avatar Nimetön

  rikoksen tekiöitä otetaan kiinni hyvä niin
  entäs perheiden rikkojia ?

 • avatar Lainsuojaton

  Täysin toimintakyvytön Sisä-Suomen poliisi on vakava uhka ja suuri häpeä koko Pirkanmaalle , tuhoten laiminlyönteineen uhrien ihmisoikeudet ja lainsuojan ym. ym. .

   • avatar Nimetön

    Kyllä täällä ollaan kovaa poikaa. Mene sanomaan sama poliisilaitokselle.

   • avatar Nimetön

    Johtunee siitä, että on tainnut tulla hölmöiltyä ja nyt syytetään poliisia omista häröilyistä.

   • avatar Nimetön

    Poliisin tehtävä on auttaa uhreja eikä laiminlyönteineen tuhota niitä .

 • avatar Uhri

  Pirkanmaalla tehdään enemmän virkarikoksia kuin muita rikoksia , viranomaisten kaikki aika menee rikoksien suunnitteluun .

 • avatar Nimetön

  Mitä tapahtui Karkussa viime viikolla, kun poliisiautoja parveili kylällä?

 • avatar Nimetön

  Kiitos hyville poliiseille olisi vaan niitä paljon enemmän ja päivystys yötäpäivää Kun rikollisuus lisääntyy vaan Huumeitten käyttö/myynti ja varkaudet myös Täälläkin on niitä jotka työkseen varastavat jne… !

 • avatar Terveiset Vuolalle

  Poliisien suuri määrä ei vähennä rikoksia vaan poliisien laatu ja vastuu , joka on Pirkanmaalla erittäin heikko .
  Terv. Heitteille jätetty uhri / lainsuojaton .

 • avatar Nimetön

  Taidat uhri ja lainsuojaton olla enemmänkin terveydenhoitojärjestelmän puutteiden seuraus. Avohoito on minustakin heitteillejättöä. Ne, jotka valittavat poliisin näkymättömyyttä, eli liian vähäisiä resursseja, voisivat seuraavissa vaaleissa äänestää muita kuin niitä, joille raha menee kansalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden ohi.

  • avatar Nimetön

   Tämä ‘uhri’ on trolli. Ilmestyy aina samoine kommentteineen jostain. Ei kannata vastailla.

  • avatar Sosiaali ja terveysministeriö

   Kaikkien viranomaisten tehtävä ja velvollisuus on auttaa uhreja ja perheitä eikä laiminlyönteineen tuhota niitä .

   • avatar Nimetön

    Ai-jaa! Meidän kulmilla kaahaa mopoauto-tyttö. Salakavalia kun ajavat pihatieltä katsomatta liikkuuko tiellä muita.

 • avatar Asiantuntija

  Viranomaisilla on jo syntyessään ammattitautina toimintakyvyttömyys .

 • avatar Heitteille jätetty uhri / lainsuojaton

  Pirkanmaalla on Suomen surkeimmat viranomaiset , tuhoten laiminlyönteineen ihmisiä ja perheitä .

 • avatar Ei muuta kiitos .

  Kuntien ja poliisin yhteistyön seuraukset on kuin terroristien jäljiltä .

 • avatar Matlock

  Ex poliisi Aarnion rikokset tuntuu pikkurikoksilta Sisä-Suomen poliisin rikoksiin verrattuna .

 • avatar Nimetön

  Kyllä poliisi näkyy mukavasti sivukylilläkin ja ottaa huomioon, jos on aihetta. Mukavaa porukkaa. Ei mitään valittamista.

   • avatar Nimetön

    Kovin on negatiivista suhtautumista virkavaltaan.
    Syy lienee se, että on tullut törmäyksiä, kun on poikettu lain väärälle puolelle. Nyt sitten harmittaa ja omien töppäyksien pahaa oloa puretaan poliisiin.

  • avatar Nimetön

   Juu, näkyy kyllä. Ovat pitäneet pikkuteiden risteyksissä juopporatsioita ja usein känniääliöitä jää kiinnikin. Tarvittaisiin vaan lisää resursseja, että voisivat tehdä vielä tehokkaampaa valvontaa.

   • avatar Lalli

    Näitä terroristejä ei tarvita yhtään enempää loputkin saisi pistää poseen .

 • avatar Uhri Urjalasta

  Sisä-Suomen poliisipiiri on vakava uhka ja suuri häpeä koko Pirkanmaalle , tuhoten laiminlyönteineen uhrien ihmisoikeudet ja lainsuojan ym. ym. .

Kommentointi ei ole käytössä.