Huittisten Vuoden yrittäjillä on kädet syvällä savessa

Veljekset Juha ja Kalle Jarttu. Kuva: Laura Haavisto.

Huittisten Yrittäjät on valinnut vuoden 2017 yrittäjäksi Kalle ja Juha Jartun.

Huittisten Yrittäjien teema tälle vuodelle on Lähiyrittäjyys ja lähipalvelut – iloitse paikallisesta. Tämän teeman mukaisesti yhdistys valitsi vuoden yrittäjäksi maasta ja maataloudesta alkuvoimansa saaneen, mutta voimakkaasti paikallisen rakentamisen tukemiseen siirtyneen Jarttu Oy:n.

Pienmuotoisesti vuonna 2005 aloitettu maanrakennustoiminta on laajentunut 13 vuodessa paikallisesti merkittäväksi liiketoiminnaksi, mutta omia juuria ei silti ole unohdettu.

Jarttu Oy:n liiketoiminta perustuu kahteen tukijalkaan: maanrakennukseen sekä maa- ja siipikarjatalouteen. Tällä hetkellä maanrakennus vastaa puolet yrityksen noin 5,3 miljoonan liikevaihdosta, broiler-tuotanto noin 46 prosenttia ja viljatuotanto 4 prosenttia.

Ajanmukaisia maanrakennuskoneita on kolmisenkymmentä ja pääasialliset kohteet ovat teollisuuden pohja- ja alueputkistoiden rakentaminen.

Broilereita yritys tuottaa noin 1,9 miljoonaa kiloa ja pääasiassa broiler-tuotantoon menevää viljaa tuotetaan 0,8 miljoonaa kiloa 170 peltohehtaarilta vuosittain

Yritys hyödyntää nykyteknologiaa molemmilla toimialoillaan.

Jarttu Oy työllistää vakituisesti noin 15 henkilöä ja sesonkiaikoina lisäksi keskimäärin 10 aliurakoitsijaa.

Historia ja tulevaisuus vahvasti Huittisissa

Kalle ja Juha Jarttu ovat yrittäjiä ja viljelijöitä jo viidennessä polvessa. Maataloutta tilalla on harjoitettu vuodesta 1926. Nykyisten omistajien isä Pekka Jarttu aloitti broiler-tuotannon jo vuonna 1979 ja toiminta yhtiöitettiin vuonna 1988. Sukupolvenvaihdos yrityksessä on tehty vuonna 2007.

Kalle Jartun mukaan tulevaisuuden näkymissä heillä on maltillista kasvua sekä pyrkimys pysyä mukana tekniikan kehityksen eturintamassa. Lisäksi toiveena molemmilla yrittäjillä on, että yritykselle löytyy jatkaja heidän lapsistaan.

Kallen perheeseen kuuluu puoliso Jaana ja lapset Elsa, Maisa ja Jaakko. Heidän vapaa-aikansa kuluu perheen kanssa: mökkeillään, matkustellaan ja ihan vaan vietetään yhteistä aikaa kotona sekä lasten harrastusten parissa.

Juhan perheeseen kuuluu puoliso Pauliina sekä lapset: Luukas, Topias ja Liinus. Samoin heidän vapaa-aikansa kuluu perheen kesken kotona ja matkustellessa.

  • avatar Yks perhe

    Oikein onnistunut valinta. Onnittelut koko joukolle! Työnne on tarpeellista ja osaavaa. Hyvää jatkoa!

Kommentointi ei ole käytössä.