Lava haltuun ja soitto narulle!

Kuvituskuva: Pixabay.

Oletko osa Sastamalassa elävää ja kukoistavaa paikkakunnan omaa musiikkielämää? Oletko mukana kuorossa, puhallinorkesterissa, pelimanniporukassa, tyttöbändissä tai äijien rokkipoppoossa?

Sastamalan kirjaston hankkeessa Lava haltuun ja soitto narulle! nostetaan valokeilaan paikkakunnan omia musiikintekijöitä. Hankkeessa tarjotaan kaikille Sastamalan soittajille, laulajille ja yhtyeille mahdollisuutta saada tuotettua musiikistaan asiallinen äänitallenne, joka tulee sisällytetyksi Sastamalan musiikkielämälle omistetulle Soundcloud-verkkoalustan profiilisivulle.

Lisäksi Sastamalan kirjastoissa tullaan järjestämään kesän ulkoilmatapahtumaan huipentuva konserttien sarja, jossa osallistujat pääsevät esittäytymään kirjastojen yleisölle.

Haluatko sinä mukaan soittoporukoinesi tai omana itsenäsi?
Oletko kiinnostunut saamaan musiikkiasi äänitetyksi sekä ehkä myös esiintymään kirjastossa?

Yhteydenottoasi odottaa kulttuurikirjastonhoitaja Marko Aho. Yhteyttä voi ottaa joko sähköpostitse marko.aho@sastamala.fi, puhelimitse 050-522 4100, tai käymällä paikan päällä Sastamalan pääkirjastossa.

Hankkeen taustafilosofiasta

Hankkeen tavoitteena on Sastamalan musiikkielämän voimien yhdistäminen musiikinlajiin katsomatta, aktivointi ja paikallisen tunnettuuden kohottaminen. Hanke toteutetaan paikallisin voimin yhteistyössä sastamalalaisten musiikinharrastajien kanssa kirjaston toimiessa kokoavana foorumina ja estradina.

Kirjastolta kerrotaan, että noin hieman vajaa viidesosa suomalaisista pitää itseään joko soittamisen tai laulamisen aktiiviharrastajana. Ruohonjuuritason musiikintekijät jäävät usein varjoon, eikä esiintymistilaisuuksia aina ole tarjolla niin paljon kuin löytyisi esiintymishalukkuutta.

“Tämä on sääli, sillä musiikki on nautittavinta silloin kun sitä tehdään itse, ja jokaisella tulisi halutessaan olla oikeus olla aktiivinen musiikin tuottaja, ei vain passiivinen kuluttaja. Amatööriesiintyjien tukemisesta eivät hyödy vain amatööriesiintyjät itse, vaan koko paikallisten musiikinystävien yhteisö: yhteisön jäsen voi olla aktiivinen toimija paikallisessa skenessä ilman erityisiä musiikillisia taitoja”, todetaan kirjaston tiedotteessa.

Hankkeen tavoitteena on auttaa paikallisia amatöörejä löytämään omia ulostulon kanaviaan.