Pilvessä taiteillaan valograffiteja – nuoret luovat valoa pimeyteen

Kuvakaappaus hankkeen sivuilta.

Sastamalalaisilla nuorilla on mahdollisuus päästä toteuttamaan visioitaan valograffitien muodossa.

Nuorisotalo Pilvessä järjestetään ensi maanantaina 12. marraskuuta kello 16 alkaen työpaja, jossa tutustutaan valo- ja videotaiteen mahdollisuuksiin sekä luodaan taidetta yhdessä piirto-ohjelman ja videoprojisointitekniikan avulla.

Työpajojen kesto on 2 tuntia, ja pajat on tarkoitettu yli 12-vuotiaille. Työpajassa kokeillaan yhdessä myös videomapping -tekniikkaa, joka tarkoittaa videotekniikkaa, jossa rajataan videota haluamaan muotoon.

Ympäri Pirkanmaata järjestettävien työpajojen tuotoksista koostetaan hankkeen lopuksi installaatio, jossa nuorten tekemät valograffitit projisoidaan Tampereella sijaitsevan Monitoimitalo 13:n julkisivuun alkuvuodesta 2019.

#Valo#Graffiti -hanke on Pirkanmaan nuorille suunnattu hanke, jonka yhteistyökumppaneina ovat Tampereen nuorisopalvelut ja Kulttour – Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikot.

Hanketta toteuttaa sastamalalaislähtöinen työryhmä, johon kuuluvat yhteisötaiteilija Elina Tiainen, mediataiteilija Niko Tiainen, tuottaja Johannes Rantanen sekä projektin dokumentoinnista vastaava valokuvaaja Mikko Joona.

Elina Tiainen on yhdessä miehensä Nikon kanssa toteuttanut Sastamalassa useita nuorille suunnattuja projekteja. Kuva: Mikko Joona.