KATSO VIDEO: Ilmainen joulukuusi Sastamalasta!

Sastamalan kaupungin tekninen toimi tempaisee 21. joulukuuta jakamalla Mouhijärven Maisemakylien tulevalla asuntoalueella ilmaisia joulukuusia. Sastamalassa jo neljäntoista vuoden ajan sketsejä paikallisuudesta tehneen Vammalan teatterin Tyrvää Shown hahmot improvisoivat tempauksesta videon teknisen toimen tilaamana.

Videon kuvanneen Niko Tiaisen mielestä on hienoa, että kaupunki uskaltaa ottaa rennon ja huumoripitoisen asenteen mukaan viestintään.

”Video tehtiin lähes täysin improamalla. Meillä oli muutama vuorosana, jotka kirjoitettiin, mutta muuten mentiin vapaalla flow:lla. Se, että kaupunki antaa melko lailla vapaat kädet videon toteuttamiseen ja käyttää paikallisia harrastajateatterilaisia, lienee ainutlaatuinen yhdistelmä suomalaisessa kuntamarkkinoinnissa. Sellaiset rajoitukset tekniseltä toimelta annettiin, ettei kiroilua eikä rajua huumoria”, Tiainen kertoo.

Tiaisen mielestä videosta tuli tekijöidensä näköinen.

”Näyttelijät olivat täysillä mukana ja sisällä rooleissaan. Porukka on minulle entuudestaan tuttu. Aika pitkälti annon vain kameran kuvata ja katsoin vierestä. Toki otettiin useampia ottoja, kun vaihdettiin muun muassa kuvakulmia.”

Sastamalan kaupungin tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi sanoo, että tekniseltä toimelta löytyy ideoita videoihin lisää, mikäli suosiota löytyy.

Ohjaukset, kuvauksen ja editoinnin toteuttanut Niko Tiainen haaveilee Sastamalaan liittyvän elokuvan ja sketsisarjan tekemisestä paikallisten kanssa.

”Sastamalassa on aina ollut helppoa kuvata julkisilla paikoilla ja tehdä yhteisöllisiä projekteja. Olen päässyt kuvaamaan muun muassa sairaalaan, palo- ja poliisiautoon. Oikeastaan jokaiseen paikkaan, mihin on vain tarvinnut päästä.”

  • Yllättävän hyvä

    Emmäny tiedä onko tästä mitää negatiivista sanottavaa

  • Nimetön

    Onko tää sitä kuntamarkkinointia jota tahdotaan näyttää ulkopaikkakuntalaislle? Junttihuumori sopii jonnekkin mutta ei kuntamarkinointiin.

  • Nimetön

    Sopivaa Sastamalan mainontaa, uusille asukkaille pistää harkitsemaan.

  • Nimetön

    Ihan hyvä, mutta tämä porukka on liian vanhaa väkeä rakentajiksi. Olisi kannattanut ottaa joku koululuokka näyttelemään. Olisi saanut mukaan eri sukupolvia. Isät ja äidit rakentaa, lapset käyvät koulua, isovanhemmat touhuavat siinä sivussa. Teatterin kannattaa tehdä yhteistyltä koulujen kanssa. Kelpo sketsi muuten.

      • syrjäkylältä

        Ja joillain on tyylitajua. Mutta oon minäki sitä mieltä että tässä mentiin metsään, kuusimetsään. Aamulehteä myöten uutisoidaan tästä sastamalan uudesta kuntamarkkinoinnista! Pari kerttaa pitäis miettiä mihin lähtee. All publicity is not good publicity.

  • Nimetön

    Väsynyt esitys. Miks markkinoidaan yrityksiä? Tonteista ei näkynyt kuin näreikköä ja kuusekin risuja. Hohhoijaa.

  • Nimetön

    Oikeesti. Hienoa työtä. Ei tiukkapipoisille. Kommenteista voi päätellä kelllä pipo kiristää.

    • Nimetön

      ja sinä olet mielestäsi oikea ihminen arvioimaan ”tiukkapipoisuutta”. hanki elämänkokemusta katotaan, sen jälkeen

  • Nimetön

    Ei juntit maineestaan irti pääse, Sastamalassa ollaan juntteja eikä sitä yritetä piilotella, olis ollut kova sana 90-luvulla.

  • Nimetön

    Tällä otteella kannattaa jatkaa, huumori keventää tätä raskasta ”tyrvääläistä” sielunmaisemaa. Nuoria syytä ottaa mukaan seuraavaan esitykseen.

    • Nimetön

      Kyllä tämä video oli kaukana hyvästä huumorista, aika säälittävä esitys, hävettää.

  • Nimetön

    Teknisen toimen on syytä jättää vastedes markkinointi ammattilaisille :D.

Kommentointi ei ole käytössä.